Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oppositiepartijen willen dinsdag debat over zorgsalarissen

Oppositiepartijen willen dinsdag debat over zorgsalarissen

DEN HAAG (ANP) - Oppositiepartijen GroenLinks, PVV, PvdA en SP willen aanstaande dinsdag opnieuw debatteren over de door hen gewenste salarisverhoging voor werknemers in de zorg. Of de Kamer na het debat van woensdag opnieuw terugkomt van het reces is de vraag: als de hele oppositie het verzoek steunt, moet nog ten minste één coalitiepartij hetzelfde doen.

De gemoederen in het Kamerdebat liepen woensdag hoog op, nadat PVV-voorman Geert Wilders een hoofdelijke stemming had aangevraagd over zijn voorstel voor hogere salarissen in de zorg. Er waren meer leden van de oppositie dan de coalitie in de Kamer aanwezig, waardoor de motie het zou hebben gehaald. Bij eerdere stemmingen over een vergelijkbaar voorstel, waarbij alle 150 Kamerleden aanwezig waren eindigde de stemming in een gelijke uitslag, waardoor het niet werd aangenomen.

Kamerleden van de coalitie verlieten het gebouw, waardoor er niet genoeg parlementariërs over bleven om de stemming door te laten gaan. De oppositie was woedend over de gang van zaken.

De coalitiepartijen wezen op een eerder gemaakte afspraak over hoofdelijke stemmingen in coronatijd. Omdat vanwege de coronacrisis veel Kamerleden vanuit huis werken, had de stemming eerder moeten worden aangevraagd, zeiden zij.

Volgens GL-voorman Jesse Klaver was het "weglopen van de regeringspartijen een klap in het gezicht van de zorghelden die ons door deze coronacrisis leiden. Die salarisverhoging moet er komen."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

GroenLinks wil 'onzinplastics' in de ban doen

DEN HAAG (ANP) - Nederland moet verder gaan dan de Europese minimumeisen in de strijd tegen wegwerpplastic, vindt GroenLinks. De partij richt haar peilen op 'onzinplastics' zoals dubbele verpakkingen en plastic confetti: het kabinet moet direct aan de slag om dit soort onnodige producten uit te bannen.

1 dag geleden
Nederland stelt Syrië aansprakelijk voor mensenrechtenschendingen

DEN HAAG (ANP) - Nederland heeft het Syrische regime vrijdag formeel aansprakelijk gesteld voor mensenrechtenschendingen. De aansprakelijkstelling is een eerste stap, zegt minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken). "Mochten de beide landen er niet uit komen, dan kan Nederland voorstellen over te gaan tot arbitrage. Als daarover geen overeenstemming wordt bereikt, zal Nederland de zaak voorleggen aan een internationale rechter."

1 dag geleden
Rutte: boete voor Grapperhaus hét bewijs tegen klassenjustitie

DEN HAAG (ANP) - Dat justitieminister Ferd Grapperhaus bijna een maand na zijn bruiloft waarop de coronaregels zijn geschonden hiervoor alsnog wordt beboet, is volgens premier Mark Rutte "hét bewijs dat er geen klassenjustitie is". Grapperhaus heeft zich volgens de premier niet bemoeid met de beslissing van het Openbaar Ministerie (OM) om hem toch een boete op te leggen.

1 dag geleden
Van Ark: RIVM opheldering gevraagd over richtlijn mondkapjes

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Volksgezondheid heeft het RIVM om opheldering gevraagd over de richtlijn voor het gebruik van mondkapjes in de ouderenzorg. Dat zei minister voor Medische Zorg Tamara van Ark vrijdag. Aanleiding is berichtgeving van Nieuwsuur, waaruit naar voren komt dat niet alleen veiligheid maar ook schaarste een rol speelde in de totstandkoming van de oorspronkelijke richtlijn.

1 dag geleden
Grapperhaus alsnog beboet voor schenden coronaregels op bruiloft

DEN HAAG (ANP) - Minister Ferd Grapperhaus krijgt alsnog een boete voor het overtreden van de coronaregels op zijn bruiloft. Het Openbaar Ministerie heeft de bewindsman daar donderdag van op de hoogte gebracht, laat een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid weten.

1 dag geleden
Kamer verbolgen over mondkapjesrichtlijn ouderenzorg

DEN HAAG (ANP) - Oppositiepartijen in de Tweede Kamer zijn boos dat schaarste toch een rol lijkt te hebben gespeeld in de richtlijn voor mondkapjes in de ouderenzorg.

1 dag geleden
Wakker Dier overhandigt petitie tegen hittestress aan Schouten

DEN HAAG (ANP) - Dierenrechtenorganisatie Wakker Dier heeft een petitie tegen hittestress bij dieren in de vee-industrie aan minister Carola Schouten (Landbouw) aangeboden. Ruim 78.000 mensen hebben de petitie ondertekend.

1 dag geleden