Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw zware regenval en overstromingen in zuiden van Brazilië

Opnieuw zware regenval en overstromingen in zuiden van Brazilië

PORTO ALEGRE (ANP/RTR) - De zuidelijke deelstaat Rio Grande do Sul in Brazilië is donderdag opnieuw getroffen door zeer zware regenval. Delen van hoofdstad Porto Alegre kregen in twaalf uur evenveel regen te verduren als er normaal in een maand valt, maakte het Braziliaanse meteorologische instituut bekend.

Porto Alegre kampte al met overstromingen, maar door de regen donderdag kwamen nieuwe delen van de stad onder water te staan. De burgemeester vertelde verslaggevers dat de stortbui "buitensporig zwaar" was.

De Braziliaanse deelstaat kampt al weken met extreme regenval. Ernstige overstromingen hebben de afgelopen maand aan 163 mensen het leven gekost. Miljoenen inwoners zijn geraakt door de grootschalige overstromingen. Meer dan 600.000 mensen zijn ontheemd en 64 mensen worden nog vermist.

Daarnaast zijn het stroomnet en de infrastructuur in de regio zwaar beschadigd. Het vliegveld in Porto Alegre kan waarschijnlijk maandenlang niet gebruikt worden.

Meer uit Buitenland

Slotverklaring Oekraïnetop roept op tot dialoog met Rusland

BÜRGENSTOCK (ANP/AFP/DPA) - Tientallen landen die in Zwitserland bijeenkwamen op de vredestop over Oekraïne hebben een slotverklaring getekend waarin staat dat voor het bereiken van vrede "de betrokkenheid van en dialoog tussen alle partijen" is vereist. Tegelijkertijd moeten de onafhankelijkheid en territoriale integriteit van Oekraïne worden gerespecteerd volgens de verklaring.

1 uur geleden
Natuurherstelwet EU toch binnen bereik na draai Oostenrijk

BRUSSEL (ANP) - De Europese natuurherstelwet maakt toch kans de eindstreep te halen. Oostenrijk maakt een ommezwaai en lijkt de omstreden wet toch aan genoeg steun van de EU-landen te helpen. Maandag stemmen ze erover.

2 uur geleden
Veertien Jordaniërs overleden tijdens hadj

AMMAN (ANP/RTR) - In Saudi-Arabië zijn veertien Jordaniërs overleden tijdens de hadj, meldt het Jordaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Zeventien landgenoten worden momenteel vermist.

3 uur geleden
Rusland claimt verovering dorp in zuidoosten Oekraïne

MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland claimt opnieuw een dorp te hebben veroverd in het zuidoosten van Oekraïne, waarmee het voortgang blijft boeken aan de frontlinie. Het ministerie van Defensie schrijft dat het gaat om de plaats Zahirne in de regio Zaporizja.

3 uur geleden
VN verwelkomen aankondiging 'tactische pauzes' in Gazastrook

NEW YORK (ANP/AFP) - De Verenigde Naties verwelkomen de aangekondigde 'tactische pauzes' in de Gazastrook. De Israëlische krijgsmacht maakte zondag bekend voorlopig elke dag van 08.00 tot 19.00 uur te stoppen met haar operaties in een deel van het zuiden van Gaza, om zo de levering van meer humanitaire hulp aan het gebied mogelijk te maken.

3 uur geleden
Louis Armstrong krijgt 5 keer platina voor Wonderful World

WASHINGTON (ANP) - Het wereldberoemde lied What A Wonderful World van Louis Armstrong is in de VS onderscheiden met vijf keer platina. Het is volgens Amerikaanse media uniek dat een nummer deze kwalificatie krijgt. Het betekent dat er sinds 1967, toen Armstrong de song opnam, meer dan 5 miljoen exemplaren van de single zijn verkocht.

4 uur geleden
Oekraïne over slotverklaring vredestop: compleet en evenwichtig

BÜRGENSTOCK (ANP/RTR) - Op de vredesconferentie voor Oekraïne is een "complete en evenwichtige" slotverklaring opgesteld, stelt de Oekraïense buitenlandminister Dmytro Koeleba. De tweedaagse bijeenkomst in Zwitserland eindigt zondag.

5 uur geleden