Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw wasbeer aangetroffen in Brabantse Vught

Opnieuw wasbeer aangetroffen in Brabantse Vught

VUGHT (ANP) - In het Brabantse Vught is opnieuw een wasbeer aangetroffen. Een woordvoerder van de Stichting AAP bevestigt berichtgeving hierover door Omroep Brabant.

De wasbeer werd door een man aangetroffen in een kippenhok op zijn terrein. Het dier zou een van de kippen hebben gedood.

Volgens Omroep Brabant is het dier inmiddels gevangen door de dierenambulance, die hem naar een tijdelijke opvang in Schaijk zou hebben gebracht. Afgelopen zondag werd een andere wasbeer verdoofd en gevangengenomen. Dat dier is opgevangen door Stichting AAP.

Opvang

Of deze wasbeer ook naar Stichting AAP gaat, is nog niet duidelijk. "We zitten aardig vol, maar we maken graag een plekje voor het dier vrij. Zeker als we daarmee afschieten kunnen voorkomen", aldus een woordvoerder.

De stichting vermoedt dat de wasbeer die al wordt opgevangen een huisdier was. "Het is een vrij tam dier, wat daarop wijst", aldus de zegsman. Hij vindt het opmerkelijk dat er opnieuw in Vught een wasbeer is aangetroffen. "Het kan erop wijzen dat ook dit een huisdier was, dat samen met de andere wasbeer ontsnapt is of vrijgelaten."

Vangen

Wasberen hebben vlijmscherpe tanden en klauwen. Stichting AAP ontraadt mensen dan ook deze dieren zelf te vangen. Ook kunnen wasberen een bepaalde spoelworm bij zich dragen, een parasiet waar mensen ziek van kunnen worden.

Wasberen die soms opduiken in Limburg en Noord-Brabant zijn vaak weggelopen of losgelaten huisdieren. Ook kan het zijn dat ze afkomstig zijn van een kleine populatie die leeft in Limburg, afstammelingen van wasberen die uit een dierenpark ontsnapt zijn, aldus de woordvoerder van Stichting AAP.

In buurland Duitsland leeft een hele grote populatie wasberen.

Meer uit Binnenland

Kuipers had nog geen nieuwe baan toen hij uit kabinet stapte

DEN HAAG (ANP) - Voormalig zorgminister Ernst Kuipers had nog geen nieuwe baan toen hij begin dit jaar opeens uit het demissionaire kabinet stapte. Hij wilde ingaan op een aanbieding uit Singapore om daar voor een gerenommeerde technische universiteit te komen werken. En om te solliciteren kun je in zijn ogen niet nog als minister dienen, bovendien moest hij vaak naar Singapore voor gesprekken.

3 uur geleden
Brennerautobahn weer open, vakantiegangers kunnen naar huis

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse vakantiegangers die vrijdag langere tijd stilstonden op de Oostenrijkse Brennerautobahn (A13) kunnen hun weg naar huis vervolgen. Dit laat een woordvoerder van de ANWB weten. De snelweg was sinds vrijdagmiddag dicht doordat verschillende vrachtwagens na sneeuwval waren gestrand. De ANWB kreeg meldingen van meerdere Nederlanders die hierdoor niet naar huis konden.

3 uur geleden
3000 gedupeerden van Babboe-bakfiets melden zich op website

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 3000 bezitters van Babboe-bakfietsen hebben zich als gedupeerde gemeld via de website bakfietsclaim.nl, meldt het advocatenkantoor Birkway dat het meldpunt vrijdag heeft gelanceerd. Op de website wordt onder meer geïnventariseerd hoeveel gedupeerden er zijn en worden de problemen met de bakfietsen in kaart gebracht.

8 uur geleden
Weer vier mensen weg uit Gaza met hulp Nederlandse overheid

DEN HAAG (ANP) - Vier mensen hebben vrijdag met behulp van de Nederlandse overheid Gaza verlaten via de grensovergang bij Rafah. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken, die in contact stond met hen. "Het gaat om mensen met een positief besluit van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in het kader van gezinshereniging."

9 uur geleden
Verdachten van rellen Eritreeërs Den Haag blijven in cel

DEN HAAG (ANP) - Twee mannen die woensdag zijn opgepakt in het onderzoek naar de rellen bij zalencentrum Opera in Den Haag blijven in de cel. Het gaat om een 48-jarige man uit Utrecht en een 23-jarige man uit Den Haag, meldt het Openbaar Ministerie.

11 uur geleden
Tien grote opvanglocaties COA sluiten begin april

DEN HAAG (ANP) - De tien relatief grootste opvanglocaties voor honderden asielzoekers in Nederland waarvan de contracten begin april aflopen, liggen in de gemeenten Amsterdam, Biddinghuizen, Nijmegen, Breda, Almere, Assen, Goes, Den Bosch en Schagen. Dat blijkt uit data van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), opgevraagd door het ANP. De noodopvang in Amsterdam is na het aanmeldcentrum in het Groningse Ter Apel de grootste opvanglocatie in Nederland.

12 uur geleden
Diverse ideeën voor besteding dwangsom bij fracties Westerwolde

TER APEL (ANP) - Raadsfracties in Westerwolde hebben uiteenlopende ideeën voor de besteding van het geld dat het COA als dwangsom moet betalen. Volgens de gemeente moet de raad beslissen wat er met het geld gebeurt.

13 uur geleden