Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw wasbeer aangetroffen in Brabantse Vught

Opnieuw wasbeer aangetroffen in Brabantse Vught

VUGHT (ANP) - In het Brabantse Vught is opnieuw een wasbeer aangetroffen. Een woordvoerder van de Stichting AAP bevestigt berichtgeving hierover door Omroep Brabant.

De wasbeer werd door een man aangetroffen in een kippenhok op zijn terrein. Het dier zou een van de kippen hebben gedood.

Volgens Omroep Brabant is het dier inmiddels gevangen door de dierenambulance, die hem naar een tijdelijke opvang in Schaijk zou hebben gebracht. Afgelopen zondag werd een andere wasbeer verdoofd en gevangengenomen. Dat dier is opgevangen door Stichting AAP.

Opvang

Of deze wasbeer ook naar Stichting AAP gaat, is nog niet duidelijk. "We zitten aardig vol, maar we maken graag een plekje voor het dier vrij. Zeker als we daarmee afschieten kunnen voorkomen", aldus een woordvoerder.

De stichting vermoedt dat de wasbeer die al wordt opgevangen een huisdier was. "Het is een vrij tam dier, wat daarop wijst", aldus de zegsman. Hij vindt het opmerkelijk dat er opnieuw in Vught een wasbeer is aangetroffen. "Het kan erop wijzen dat ook dit een huisdier was, dat samen met de andere wasbeer ontsnapt is of vrijgelaten."

Vangen

Wasberen hebben vlijmscherpe tanden en klauwen. Stichting AAP ontraadt mensen dan ook deze dieren zelf te vangen. Ook kunnen wasberen een bepaalde spoelworm bij zich dragen, een parasiet waar mensen ziek van kunnen worden.

Wasberen die soms opduiken in Limburg en Noord-Brabant zijn vaak weggelopen of losgelaten huisdieren. Ook kan het zijn dat ze afkomstig zijn van een kleine populatie die leeft in Limburg, afstammelingen van wasberen die uit een dierenpark ontsnapt zijn, aldus de woordvoerder van Stichting AAP.

In buurland Duitsland leeft een hele grote populatie wasberen.

Meer uit Binnenland

NS gaat inchecken met betaalpassen testen

UTRECHT (ANP) - Om het reizen voor passagiers makkelijker te maken, gaat NS testen met het contactloos inchecken met een betaalpas. Vanaf vrijdag werft de spoorwegmaatschappij reizigers die het nieuwe systeem willen proberen tijdens de proefperiode, die op 29 augustus begint. Het is de bedoeling dat iedereen op termijn kan inchecken met een pinpas of creditcard, maar ook met een digitale betaalpas op een mobiele telefoon of smartwatch.

1 uur geleden
Veenbrand in Overijssel onder controle

WIERDEN (ANP) - De brand die in de nacht van donderdag op vrijdag uitbrak op een stuk veen tussen het Overijsselse Hoge Hexel en Wierden kreeg de brandweer rond 05.00 uur vrijdagochtend onder controle, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Wel heeft de brandweer nog even nodig om de resterende smeulbrandjes in het veen te blussen.

5 uur geleden
Hoge straffen voor leden criminele organisatie NLS op Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Op Curaçao zijn donderdag vier verdachten veroordeeld wegens deelname aan de criminele organisatie No Limit Soldiers (NLS). De vier maakten sinds 2015 deel uit van de organisatie, die zich bezighield met drugshandel, witwassen en geweldsdelicten, waaronder (poging tot) moord.

7 uur geleden
Water sproeien in gemeenten bij Nijmegen verboden

NIJMEGEN (ANP) - In drie gemeenten rond Nijmegen mag water uit sloten helemaal niet meer worden gebruikt om te sproeien. In de hele gemeente Berg en Dal en in delen van Wijchen en Heumen geldt een totaal beregeningsverbod. Dat gaat in de nacht van donderdag op vrijdag om middernacht in.

15 uur geleden
Utrecht in beroep tegen uitspraak over protest bij abortuskliniek

UTRECHT (ANP) - De gemeente Utrecht is het er niet mee eens dat een rechter onlangs demonstranten tegen abortus in het gelijk heeft gesteld en gaat daarom in beroep. De activisten wilden bij een abortuskliniek in Utrecht protesteren, maar de gemeente wees ze een plek een eind verderop toe. De groep stapte naar de rechter. Die bepaalde dat de gemeente niet goed had onderbouwd waarom de demonstranten niet bij de abortuskliniek mochten staan.

20 uur geleden
NS laat elke vijf minuten trein rijden tijdens Formule 1-weekend

ZANDVOORT (ANP) - De NS laat tijdens het weekend van de Formule 1-race in Zandvoort begin september elke vijf minuten een trein rijden tussen Amsterdam Centraal en station Zandvoort aan Zee. "Zo brengen we maximaal 10.000 reizigers per uur naar de races en weer terug", laat het vervoersbedrijf donderdag weten.

22 uur geleden
Werkstraf voor afvaldumping tijdens boerenprotest

ARNHEM (ANP) - Een 42-jarige man uit de gemeente Oost-Gelre is veroordeeld tot 72 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van een week voor zijn aandeel in het dumpen van afval op een afrit van de A18 bij Varsseveld. Dat gebeurde tijdens een boerenprotest eind vorige maand.

23 uur geleden