Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw verdachte gearresteerd voor dood Derk Wiersum

Opnieuw verdachte gearresteerd voor dood Derk Wiersum

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft een nieuwe verdachte aangehouden voor de moord op advocaat Derk Wiersum. Het is een 31-jarige Rotterdammer die maandag in Amsterdam is gearresteerd. Hij wordt verdacht van het medeplegen van de moord.

De man is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en is voor veertien dagen vastgezet. Hij zit in alle beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Na zijn arrestatie zijn op twee plekken in Amsterdam en Rotterdam doorzoekingen gedaan, meldde de politie.

In de moordzaak zitten nog twee verdachten vast. Half januari verlengde de rechtbank het voorarrest van Giërmo B. al. De 36-jarige man uit Almere was in de periode rond de moord de bestuurder van de vluchtauto. Bij de behandeling van de zaak liet het Openbaar Ministerie al weten te verwachten op afzienbare termijn meer verdachten aan te houden.

Anouar T.

Afgelopen maandag verlengde de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam ook het voorarrest van Anouar T., de neef van verondersteld topcrimineel Ridouan Taghi. T. zou de moord op Wiersum hebben gecoördineerd, zo maakte het OM eerder bekend. B. werd eind september opgepakt, T. in november. T. staat op 4 maart voor het eerst voor de rechter.

Derk Wiersum (44) werd op 18 september bij zijn woning in Amsterdam-Buitenveldert doodgeschoten. Hij was de advocaat van Nabil B., die als kroongetuige belastende verklaringen heeft afgelegd over Ridouan Taghi. Eerder werd ook de broer van B. vermoord.

Meer uit Binnenland

3000 gedupeerden van Babboe-bakfiets melden zich op website

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 3000 bezitters van Babboe-bakfietsen hebben zich als gedupeerde gemeld via de website bakfietsclaim.nl, meldt het advocatenkantoor Birkway dat het meldpunt vrijdag heeft gelanceerd. Op de website wordt onder meer geïnventariseerd hoeveel gedupeerden er zijn en worden de problemen met de bakfietsen in kaart gebracht.

14 minuten geleden
Weer vier mensen weg uit Gaza met hulp Nederlandse overheid

DEN HAAG (ANP) - Vier mensen hebben vrijdag met behulp van de Nederlandse overheid Gaza verlaten via de grensovergang bij Rafah. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken, die in contact stond met hen. "Het gaat om mensen met een positief besluit van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in het kader van gezinshereniging."

1 uur geleden
Verdachten van rellen Eritreeërs Den Haag blijven in cel

DEN HAAG (ANP) - Twee mannen die woensdag zijn opgepakt in het onderzoek naar de rellen bij zalencentrum Opera in Den Haag blijven in de cel. Het gaat om een 48-jarige man uit Utrecht en een 23-jarige man uit Den Haag, meldt het Openbaar Ministerie.

3 uur geleden
Tien grote opvanglocaties COA sluiten begin april

DEN HAAG (ANP) - De tien relatief grootste opvanglocaties voor honderden asielzoekers in Nederland waarvan de contracten begin april aflopen, liggen in de gemeenten Amsterdam, Biddinghuizen, Nijmegen, Breda, Almere, Assen, Goes, Den Bosch en Schagen. Dat blijkt uit data van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), opgevraagd door het ANP. De noodopvang in Amsterdam is na het aanmeldcentrum in het Groningse Ter Apel de grootste opvanglocatie in Nederland.

4 uur geleden
Diverse ideeën voor besteding dwangsom bij fracties Westerwolde

TER APEL (ANP) - Raadsfracties in Westerwolde hebben uiteenlopende ideeën voor de besteding van het geld dat het COA als dwangsom moet betalen. Volgens de gemeente moet de raad beslissen wat er met het geld gebeurt.

5 uur geleden
COA overschrijdt opnieuw maximaal aantal asielzoekers Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben 2058 mensen de nacht doorgebracht. Dat zijn er voor de tweede dag op rij meer dan het maximale aantal van 2000, waar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zich sinds donderdag aan moet houden als gevolg van een rechterlijke uitspraak.

7 uur geleden
Nog één gewonde in ziekenhuis na dodelijk brugongeluk Lochem

LOCHEM (ANP) - Een van de twee gewonden van het dodelijke brugongeluk in Lochem ligt nog in het ziekenhuis. Het andere slachtoffer, dat lichtgewond was, heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten, meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. De andere persoon is zwaargewond, maar buiten levensgevaar, aldus de arbeidsinspectie eerder. Bij het ongeluk woensdag viel een brugonderdeel tijdens het takelen naar beneden. Daardoor kwamen twee mensen om het leven.

8 uur geleden