Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw trekken advocaten Trump in Pennsylvania zich terug

Opnieuw trekken advocaten Trump in Pennsylvania zich terug

HARRISBURG (ANP) - Opnieuw hebben advocaten die de campagne van de Amerikaanse president Donald Trump vertegenwoordigen in een rechtszaak over de verkiezingen verzocht om zich terug te trekken. Het gaat om drie advocaten die de uitslag in de swing state Pennsylvania moesten aanvechten.

De advocaten dienden de verzoeken maandagavond in, volgens hen met goedkeuring van de Trump-campagne. De rechter honoreerde twee van de drie verzoeken tot terugtrekking. Ook werd er een advocaat toegevoegd aan Trumps juridisch team in Pennsylvania.

Die advocaat verzocht de rechter om de hoorzitting die op dinsdag gepland staat, uit te stellen omdat hij meer tijd nodig heeft om zich voor te bereiden. De rechter wees dat verzoek vrijwel direct af.

In de terugtrekkingsverzoeken werd geen reden genoemd. Wel heeft een van de advocaten recentelijk in gerechtelijke stukken gesteld dat ze een stortvloed aan haatmails en intimiderende telefoontjes krijgt vanwege haar werk voor de Trump-campagne. De verzoeken kwamen enkele dagen nadat het gerenommeerde advocatenkantoor Porter Wright zich terugtrok uit de rechtszaken waarin het de Trump-campagne vertegenwoordigde.

De terugtrekkingsverzoeken van maandag zijn "routine", aldus een juridisch adviseur van de Trump-campagne. "De president heeft zaterdag aangekondigd dat hij Rudy Giuliani heeft gevraagd om het landelijke juridisch team te leiden, samen met de lokale vertegenwoordigers. De vervanging van de lokale vertegenwoordigers hoort bij het routine-management van complexe juridische procedures", aldus de adviseur.

Een federale rechtbank in Williamsport zal dinsdag het pleidooi van de Trump-campagne horen in de zaak, waarmee de Republikeinen hopen dat zij kunnen voorkomen dat Joe Biden officieel tot winnaar in de staat Pennsylvania wordt uitgeroepen. Die maakt weinig kans, zeggen meerdere deskundigen. Zondag werden de beschuldigingen van verkiezingsfraude aan het adres van de Democraten bovendien flink afgezwakt.

Al voordat Trump de presidentsverkiezingen verloor, beschuldigde hij de Democraten van grootschalige verkiezingsfraude met briefstemmen. Daarvoor hebben de president en zijn medestanders nog geen bewijs kunnen leveren.

Meer uit Buitenland

Grote zoekactie naar vermiste 6-jarige in Duitsland vruchteloos

BREMERVÖRDE (ANP/DPA) - Een grootschalige zoektocht in het noorden van Duitsland naar de vermiste 6-jarige Arian heeft na vijf dagen nog niets opgeleverd. Een nieuwe strategie, waarbij tweehonderd militairen zo geruisloos mogelijk naar het kind zochten, heeft ook niet geholpen.

2 uur geleden
Krant: Poetin wist volgens VS niet van timing dood Navalny

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse inlichtingendiensten denken dat de Russische president Vladimir Poetin geen directe opdracht heeft gegeven om oppositiepoliticus Aleksej Navalny in februari om het leven te brengen. De Wall Street Journal (WSJ) schrijft op basis van bronnen dat de president vermoedelijk niet op de hoogte was van het moment waarop Navalny overleed. Maar de diensten twijfelen niet aan Poetins verantwoordelijkheid.

3 uur geleden
Hamas neemt voorstel Israël rond staakt-het-vuren in beschouwing

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Hamas heeft het laatste Israëlische tegenvoorstel rond een mogelijk staakt-het-vuren in de Gazastrook en de vrijlating van gijzelaars ontvangen en gaat het bestuderen. Dat heeft de militante groepering zaterdag bekendgemaakt.

9 uur geleden
Blinken: aanwijzingen dat China verkiezingen VS wil beïnvloeden

BEIJING (ANP) - De Verenigde Staten is bewijs onder de aandacht gekomen dat China de aankomende verkiezingen probeert "te beïnvloeden en zich in te mengen". Dat zei VS-minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken tegen nieuwszender CNN aan het einde van een driedaags bezoek in China.

10 uur geleden
NBC: Israël bombardeert 'veilige' plekken in Gaza

NEW YORK (ANP) - Israël voert regelmatig dodelijke bombardementen uit in zones van de Gazastrook die het zelf als veilig heeft aangemerkt. Dat heeft de Amerikaanse nieuwszender NBC News vastgesteld na eigen onderzoek.

11 uur geleden
China gastheer voor Palestijnse eenheidsgesprekken Hamas en Fatah

BEIJING (ANP/RTR) - China wordt gastheer voor Palestijnse eenheidsgesprekken tussen de islamitische groep Hamas en zijn seculiere rivaal Fatah. Dat bevestigen vertegenwoordigers van beide groepen en een in Beijing gevestigde diplomaat tegen persbureau Reuters.

13 uur geleden
VS kondigen onderdeel nieuw militair hulppakket Oekraïne aan

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft vrijdag 6 miljard dollar aan nieuwe militaire hulp voor Oekraïne aangekondigd. Het gaat onder meer om munitie, antidronesystemen en ondersteuning voor onderhoud van militair materieel.

16 uur geleden