Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw recordaantallen coronadoden en -besmettingen in India

Opnieuw recordaantallen coronadoden en -besmettingen in India

NEW DELHI (ANP/RTR/AFP) - India heeft donderdag opnieuw recordaantallen nieuwe coronadoden en -besmettingen gemeld. In een etmaal werden 3645 sterfgevallen geregistreerd. Het aantal inwoners dat tijdens diezelfde periode werd geïnfecteerd bedroeg 379.257.

Officieel zijn meer dan 18 miljoen van de 1,4 miljard Indiërs besmet geraakt sinds het begin van de pandemie, 204.832 van hen hebben dat niet overleefd en bijna 15 miljoen zijn inmiddels genezen. Experts denken dat de werkelijke aantallen groter zijn. Door de vele infecties tijdens deze tweede golf kunnen testcentra niet direct alle mensen testen.

Het Aziatische land kan de enorme stijging van het aantal ziektegevallen plaatselijk nauwelijks aan. Ziekenhuizen kampen al geruime tijd met een tekort aan bedden, zuurstof en medicijnen voor coronapatiënten. Media meldden eerder dat nabestaanden in de rij staan voor crematies en begrafenissen. Meerdere landen hebben India hulp aangeboden.

Verenigde Staten

De Verenigde Staten sturen goederen ter waarde van 100 miljoen dollar (82,4 miljoen euro) om het land te helpen bij de bestrijding van het coronavirus, maakte het Witte Huis bekend. Het gaat om duizend zuurstoftanks, 15 miljoen mondkapjes en een miljoen sneltesten. De VS hebben ook hun eigen bestelling van AstraZeneca-grondstoffen omgeleid naar India zodat het land meer dan 20 miljoen doses van het coronavaccin kan maken.

Vanaf zaterdag komen alle volwassen Indiërs in aanmerking voor een coronavaccin. Nu worden alleen 45-plussers en bepaalde groepen ingeënt. Meerdere staten waarschuwen dat ze niet genoeg vaccins op voorraad hebben voor de miljoenen anderen die nu ook een prik willen. Ongeveer 9 procent van de bevolking heeft al zeker één coronaprik gehad. Premier Narendra Modi riep de bevolking afgelopen week nog op zich te laten vaccineren en niet te laten leiden door de geruchten over het vaccin.

Meer uit Buitenland

Zes ontvoerde Mexicaanse tieners dood teruggevonden

MEXICO-STAD (ANP/AFP) - Zes lichamen die in Noord-Mexico zijn gevonden, blijken van de tieners die zondag na een feestje waren ontvoerd. Een zevende slachtoffer is levend maar gewond aangetroffen.

18 minuten geleden
EU-landen laten kans op doorbraak voor migratiebeleid liggen

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen hebben een lonkende doorbraak over de Europese regels voor migratiecrises donderdag nog niet waargemaakt. Het compleet nieuwe Europees migratiebeleid waarvan die regels een sleutelonderdeel zijn, blijft daardoor nog in de waagschaal. Na een ommezwaai van Duitsland leek een akkoord voor het grijpen. Maar nu aarzelt, in ieder geval, Italië.

1 uur geleden
Azerbeidzjan wil honderden Armeniërs in Nagorno-Karabach oppakken

STEPANAKERT (ANP/RTR) - Azerbeidzjan wil "enkele honderden" Armeniërs in Nagorno-Karabach oppakken vanwege gepleegde misdaden. Elin Suleymanov, de Azerbeidzjaanse ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk, zegt dat zij zullen worden berecht volgens de wetten van Azerbeidzjan.

5 uur geleden
Grote explosie Oezbekistan zorgt voor 1 dode en ruim 160 gewonden

TASJKENT (ANP/DPA) - Bij een grote ontploffing in Oezbekistan zijn 162 mensen gewond geraakt. De explosie in een magazijn in de hoofdstad Tasjkent was tot op kilometers te horen en zorgde ervoor dat vele ramen sprongen in woonwijken van de stad. Een tiener overleefde het niet doordat een raamkozijn op hem terecht kwam.

7 uur geleden
Britse politie onderzoekt kappen van 'iconische' boom

HENSHAW (ANP) - De Britse politie heeft een onderzoek geopend naar een beroemde boom in Noord-Engeland die in de nacht van woensdag op donderdag opzettelijk lijkt te zijn gekapt. Een 16-jarige jongen is opgepakt in verband met het incident, maar het is nog niet bekend wat hij heeft gedaan. Het is volgens Britse media "een van de meest gefotografeerde bomen van het land". Veel mensen uit de regio zeggen kapot te zijn van het nieuws.

8 uur geleden
Media: Poetin ontmoet bondgenoot Kadyrov na rel om mishandelvideo

MOSKOU (ANP/RTR) - President Vladimir Poetin heeft volgens een Russische journalist een ontmoeting gehad met een van zijn belangrijkste bondgenoten, de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov. De bijeenkomst volgt op aanhoudende speculatie over de gezondheid van Kadyrov en een recente rel over een filmpje waarin zijn jonge zoon een gevangene mishandelt. Het Kremlin wilde daar eerder niet op reageren.

8 uur geleden
Honderden mensen geëvacueerd in Griekenland wegens storm Elias

VOLOS (ANP/AFP/DPA) - Zes weken na de dodelijke overstromingen in Griekenland hebben de hulpdiensten opnieuw vele tientallen mensen moeten evacueren. Rond de centrale stad Volos zijn 250 mensen naar een veilige plek geholpen. Nabij het eiland Evia stortte een helikopter neer.

8 uur geleden