Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw recordaantal nieuwe gevallen coronavirus VS

Opnieuw recordaantal nieuwe gevallen coronavirus VS

BALTIMORE (ANP/AFP/DPA) - Het aantal geregistreerde besmettingen met het nieuwe coronavirus in de Verenigde Staten is het afgelopen etmaal met een recordaantal van 53.069 toegenomen. Het is voor de derde dag op rij de grootste dagelijkse toename in de VS sinds de uitbraak van het virus, blijkt uit de laatste cijfers van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore.

De VS tellen ondertussen 2,73 miljoen besmettingen. Donderdag werd het record ook al verbroken. Toen werden 52.898 nieuwe besmettingen in een dag geteld. Het aantal doden in de VS als gevolg van Covid-19 is met 649 gestegen tot 128.677. Donderdag werden 706 doden geregistreerd.

Staten nemen elke dag nieuwe maatregelen in een poging om het virus in te dammen. In Texas heeft de Republikeinse gouverneur Greg Abbott de regels voor het dragen van mondkapjes verscherpt. De afgelopen dagen kwamen er in de staat meer dan 8000 besmettingen bij. In Florida groeide het aantal besmettingen donderdag met ruim 10.000 in 24 uur.

Snelle toename

President Donald Trump heeft de snelle toename van het aantal coronagevallen in de VS opnieuw gerechtvaardigd door te zeggen dat er in het land veel meer tests op het virus worden uitgevoerd. "Er is een toename van coronavirusgevallen omdat onze testen zo massaal en zo goed zijn, veel groter en beter dan in elk ander land", schreef hij op Twitter. Hij zei ook dat het sterftecijfer was gedaald en dat de jongere mensen veel makkelijker en sneller herstelden.

Trump schreef de toename van het aantal gevallen herhaaldelijk toe aan de uitbreiding van de tests. Critici beschuldigen hem ervan het aantal infecties te willen bagatelliseren. Zij verwijzen naar een toenemend aantal ziekenhuisopnames. Zij stellen ook dat als de tests worden uitgebreid, het aantal positieve resultaten zou moeten afnemen of in ieder geval gelijk blijven als de stelling van Trump waar zou zijn. Gerenommeerde experts verwerpen ook de redenering van Trump en noemen vooral de versoepeling van de coronabeperkingen als oorzaak van de toename.

Meer uit Buitenland

Media: VS overwegen Gaza vanuit de lucht hulp te leveren

WASHINGTON (ANP) - Nu Israël de leveringen over land van humanitaire hulp aan Gaza vertraagt en dikwijls simpelweg verhindert, overwegen de Verenigde Staten rechtstreeks hulp te bieden aan de Palestijnen in Gaza via de lucht. Dat meldt het Amerikaanse nieuwsplatform Axios.

8 minuten geleden
Trump ook van stembiljet geweerd voor voorverkiezingen Illinois

CHICAGO (ANP) - Een rechter in de Amerikaanse staat Illinois heeft voormalig president Donald Trump uitgesloten van deelname aan de Republikeinse presidentiële voorverkiezingen in die staat. Ze deed die uitspraak vanwege Trumps rol in de aanval op het Capitool op 6 januari 2021. Daarmee zou Trump de anti-opstandclausule van het veertiende amendement van de Amerikaanse grondwet hebben overtreden.

27 minuten geleden
Leiders Congres VS voorkomen overheidssluiting met tijdelijke deal

WASHINGTON (ANP) - De leiders van de twee kamers van het Amerikaanse congres hebben een overeenkomst bereikt die tijdelijke financiering garandeert van de overheidsuitgaven in 2024, waardoor een mogelijke sluiting van de overheid op zaterdag wordt vermeden. Dat melden de Democratische meerderheidsleider in de Senaat, Chuck Schumer, en de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, de Republikein Mike Johnson.

1 uur geleden
Hooggerechtshof VS behandelt Trumps claim presidentiële immuniteit

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft ingestemd de bewering van Donald Trump dat hij als voormalig president immuniteit geniet tegen strafrechtelijke vervolging in behandeling te nemen. Dat melden Amerikaanse media.

1 uur geleden
Flat van opgepakt RAF-lid Klette ontruimd om granaat

BERLIJN (ANP/DPA/RTR) - De flat van het onlangs opgepakte oud-lid van de Rote Armee Fraktion (RAF) Daniela Klette is woensdag ontruimd, nadat er een granaat in haar appartement was gevonden. Die is op een veilige plek onschadelijk gemaakt, meldt de politie. Een aantal andere voorwerpen worden nog onderzocht.

3 uur geleden
Flat van opgepakt RAF-lid Klette ontruimd om gevaarlijk voorwerp

BERLIJN (ANP/DPA) - De flat van het onlangs opgepakte oud-lid van de Rote Armee Fraktion (RAF) Daniela Klette is ontruimd. De politie meldt dat bij een doorzoeking van het gebouw in het Berlijnse stadsdeel Kreuzberg "iets gevaarlijks" is gevonden.

5 uur geleden
McConnell stopt in november als leider Republikeinen in Senaat

WASHINGTON (ANP) - Mitch McConnell stopt in november als leider van de Republikeinen in de Amerikaanse Senaat. Hij is wel van plan om lid te blijven, zo heeft hij gezegd in de Senaat: "voorlopig ga ik nergens naartoe". McConnell is een van de invloedrijkste figuren binnen zijn partij.

7 uur geleden