Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw recordaantal besmettingen op Curaçao

Opnieuw recordaantal besmettingen op Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Op Curaçao is woensdag opnieuw een recordaantal nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Het gaat om 67 gevallen. Niet eerder waren er zoveel registraties van besmettingen op één dag op het eiland.

Precies een week eerder werd met 51 besmettingen het vorige record bereikt. Momenteel zijn 527 mensen op het eiland besmet. Er liggen acht mensen in het ziekenhuis, van wie één op de intensive care. Sinds maart van dit jaar zijn twee mensen overleden die besmet waren met corona.

Als gevolg van de toename van het aantal besmettingen heeft de overheid afgelopen zondag besloten de avondklok te vervroegen, die geldt nu de komende drie weken van 21.00 uur ’s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends. Alle winkels en restaurants moeten om 20.00 uur de deuren sluiten, ook moeten mensen verplicht een mondkapje dragen als ze een winkel of begrafenis bezoeken. Thuiswerken wordt sterk gestimuleerd.

Het eiland kent sinds 14 september een avondklok en sinds augustus zijn dans- en muziekactiviteiten verboden. Verder moeten mensen al lange tijd zo veel mogelijk sociale afstand houden. Minister-president Eugene Rhuggenaath stelde afgelopen zondag niettemin dat "de situatie uit de hand aan het lopen is". Hij doet een dringend beroep op de bevolking om zich aan de regels te houden.

De politie heeft in samenwerking met onder meer Defensie het aantal controles op straat verhoogd. Ook worden winkels en uitgaansgelegenheden gecontroleerd. Zo greep de politie in de nacht van dinsdag op woensdag in bij een feest in een op het oog dichte bar. Daar hadden meer dan vijftig mannen en vrouwen zich verzameld in een relatief kleine ruimte om de verjaardag van één van hen te vieren.

Meer uit Binnenland

Passagiers veerboot terug naar Ameland na problemen in Holwerd

HOLWERD (ANP) - Het deel van de passagiers dat maandag niet van de veerboot van Ameland naar het vasteland kon komen, door problemen met de autobrug in de haven van Holwerd, is teruggebracht naar het waddeneiland en ondergebracht in een noodopvanglocatie. Ook alle passagiers van een tweede boot, die door de problemen met de autobrug al voor aankomst bij het vasteland omkeerde, zullen een extra nacht op Ameland moeten doorbrengen.

11 minuten geleden
Derde aanhouding voor dodelijke steekpartij festival Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft een derde verdachte opgepakt voor de dodelijke steekpartij van zondagavond op festival Solid Grooves in Amsterdam. Het gaat om een 20-jarige man uit Amsterdam. In totaal werden drie mensen neergestoken, een 21-jarige man uit Diemen overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

3 uur geleden
Vader en zoon aangehouden na mishandeling feesttent Waspik

WASPIK (ANP) - De politie heeft twee mannen uit Tilburg aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachten, een 56-jarige man en zijn 33-jarige zoon, zouden een beveiliger hebben mishandeld tijdens een evenement in Waspik. Het incident gebeurde in en rond een feesttent in de Brabantse plaats. Beide verdachten zitten nog vast.

11 uur geleden
Amsterdam sluit alle panden Suri-Change, ook pand Den Haag dicht

AMSTERDAM/DEN HAAG/ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft besloten alle in gebruik zijnde panden van de Surinaamse geldwisselketen Suri-Change in de stad te sluiten na ontploffingen bij vestigingen. Eerder op maandag werd al bekend dat ook in Den Haag een vestiging sluit, Rotterdam nam eenzelfde maatregel op zondag.

11 uur geleden
Voldoende zonneschijn op eerste dag meteorologische zomer

HOUTEN (ANP) - De meteorologische zomer begint dit jaar vrij zonnig, meldt Weeronline. Wel is er op de eerste zomerdag, donderdag 1 juni, sprake van grote temperatuurverschillen in het land. In het Waddengebied wordt het niet warmer dan 15 graden. Wat meer naar het oosten en zuiden toe en in de Randstad staan waarden tussen 19 en 22 graden op het programma.

11 uur geleden
Man Spanbroek vertelt politie inderdaad ontvoerd te zijn geweest

BEVERWIJK (ANP) - De man die vrijdagmiddag in het Noord-Hollandse Spanbroek onder dwang in een auto werd gezet, heeft bij de politie verklaard dat hij inderdaad slachtoffer van ontvoering is geweest. Dit bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van De Telegraaf. Het slachtoffer werd eerder op maandag teruggevonden in Beverwijk.

12 uur geleden
Vermoedelijk ontvoerde man gezien bij station Beverwijk

BEVERWIJK (ANP) - De politie heeft maandag meerdere meldingen gekregen dat de man die vrijdagmiddag vermoedelijk werd ontvoerd uit het Noord-Hollandse Spanbroek is gezien in de omgeving van station Beverwijk, zo'n 35 kilometer vanaf de mogelijke ontvoerplek. De politie heeft hem echter nog niet gevonden en roept mensen op naar hem uit te kijken en 112 te bellen als ze hem zien. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de man in zijn eentje gezien is in de omgeving van het station.

14 uur geleden