Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw raketaanvallen Hamas op Israël

Opnieuw raketaanvallen Hamas op Israël

TEL AVIV (ANP) - In de Israëlische kuststad Tel Aviv is in de nacht van zaterdag op zondag (lokale tijd) opnieuw het raketalarm afgegaan. "Hamas heeft aangekondigd dat het om middernacht raketten zal afvuren op Tel Aviv", twitterde het Israëlische leger. "Ermee dreigen om een stad als doelwit uit te kiezen - om de bevolking te terroriseren - is op zichzelf al een schending van het internationaal recht. Als Hamas zijn dreigement uitvoert, zal het opnieuw het internationaal recht schenden door burgers als doelwit te kiezen", staat in het twitterbericht.

Eerder op zaterdag hadden Palestijnse militanten al drie keer kort na elkaar raketten afgevuurd op het gebied rond Tel Aviv. In de naburige stad Ramat Gan kwam een man bij een raketinslag om het leven. De Israëlische luchtmacht vernielde vervolgens een veertien verdiepingen tellend gebouw in de Gazastrook, waar onder meer mediabedrijven zoals persbureau Associated Press (AP) en nieuwszender al-Jazeera kantoren hebben. Een woordvoerder van de militaire tak van Hamas dreigde daarop vanaf middernacht opnieuw raketten af te zullen vuren op Tel Aviv.

De spanningen tussen Israël en de Palestijnen zijn naar nieuwe dieptepunten gedreven door de dreigende uitzetting van gezinnen uit een Arabische wijk in Oost-Jeruzalem. Ze moeten zoals vaker in de bezette gebieden plaatsmaken voor Joodse kolonisten. Het leidde tot felle protesten bij de al-Aqsamoskee en beschietingen over en weer tussen strijders van onder meer de beweging Hamas in Gaza en de Israëlische strijdkrachten.

Sinds het begin van de week bestookt de militaire factie van Hamas Israël met raketten en bombardeert het Israëlische leger de Gazastrook.

Meer uit Buitenland

Poolse president vetoot versoepeling regels over morning-afterpil

WARSCHAU (ANP/AFP) - De Poolse president Andrzej Duda heeft zijn veto uitgesproken over een wet die het voor vrouwen makkelijker moet maken om een morning-afterpil te krijgen. Premier Donald Tusk probeert de regels voor anticonceptie te versoepelen, maar stuit op de conservatieve president, die nog trouw is aan de vorige regering.

21 minuten geleden
Russische koningin van de Sovjetpop valt in ongenade

MOSKOU (ANP/RTR) - In de jacht op tegenstanders van het regime in Moskou valt nu ook de zeer bekende Russische zangeres Alla Poegatsjeva in ongenade. Russische aanklagers willen dat de "koningin van de Sovjetpopmuziek" wordt bestempeld tot buitenlands agent.

44 minuten geleden
Israël meldt doden voorman van Hezbollah

JERUZALEM (ANP/AFP/RTR) - Het Israëlische leger heeft naar eigen zeggen een belangrijke strijder van de Libanese beweging Hezbollah om het leven gebracht.

1 uur geleden
Tadzjikistan arresteert negen mensen in verband met aanslag Moskou

DOESJANBE (ANP/RTR) - De veiligheidsdiensten van Tadzjikistan hebben negen mensen opgepakt in verband met de aanslag bij Moskou van vorige week. Ze zouden banden hebben met de mensen die de aanslag hebben gepleegd en met ISKP, de terreurgroep die gezien wordt als verantwoordelijke voor de aanval in de concerthal.

2 uur geleden
Frans parlement begint met wetsvoorstel tegen 'haardiscriminatie'

PARIJS (ANP) - De Franse Tweede Kamer heeft ingestemd met de eerste lezing en de behandeling van een wetsvoorstel van een parlementariër die het discrimineren of bespotten van bepaalde kapsels of het ontbreken van haargroei strafbaar wil stellen.

2 uur geleden
Roemenië vindt weer stukjes drone bij de rivier de Donau

BOEKAREST (ANP/RTR) - Het Roemeense ministerie van Defensie heeft weer melding gemaakt van de mogelijke vondst van stukjes van een drone bij de rivier de Donau aan de grens met Oekraïne. De wrakstukken werden aangetroffen op een boerderij niet ver van de rivier, zegt het ministerie.

4 uur geleden
Meer dan 75.000 gewonden in Gazastrook sinds 7 oktober

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Het aantal gewonden in de Gazastrook sinds 7 oktober is opgelopen tot boven de 75.000. Het gezondheidsministerie zegt dat 75.092 Palestijnen gewond zijn geraakt vanaf het moment dat Israël begon met de militaire operatie in Gaza. Er zijn 32.623 doden gevallen.

4 uur geleden