Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw protesten tegen coronaregels

Opnieuw protesten tegen coronaregels

CORONAVIRUSAMSTERDAM/GRONINGEN (ANP) - Opnieuw gaan mensen de straat op om te demonstreren tegen de coronamaatregelen. Zo is er zondagmiddag een protest op de Drafbaan in het Stadspark in Groningen. Ook komen er betogers naar het Museumplein in Amsterdam en staat er een actie gepland in Enschede.

De actievoerders zijn onder meer tegen de anderhalvemetersamenleving als gevolg van het coronavirus en willen geen verplichting om mondkapjes te dragen. Ook zijn ze tegen een spoedwet, waarin het kabinet de coronamaatregelen wil vastleggen.

De demonstratie in Groningen begint om 12.00 uur en in Amsterdam komen ze om 13.00 uur in actie. In Enschede is het protest om 12.00 uur bij Villa de Bank.

Zaterdag was er op het Malieveld in Den Haag eveneens een demonstratie tegen de coronaregels.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Dingemand 1 dag geleden
Goed zo!!! Virussen bestaan niet eens!! Coronabesmettingen al helemaal niet. Het is allemaal een leugen met een zeer duistere agenda. Mensen worden wakker. Eindelijk evranderd de mens mens naar het Hele, Levende en Vrije toe en komt erachter dat we dit eigenlijk nooit zijn geweest en heir steeds meer intelligente inbreuk door machten op werd gepleegd.. Veel mensen zitten nog in hun hypnose en vertrouwen nog blind en willen niet wakker worden. Toch gaat dit gebeuren en dit zal dan voor hen heel heftig zijn. Omdat ze graag in slavernij willen vasthouden en zelf dolgraag steeds verder bestuurde en gecontroleerde slaven blijven zijn. Toch word de Vrijheid bewerkstelt.
fermont 1 dag geleden
"Meer dan 18 miljoen coronabesmettingen wereldwijd" Over welke vrijheid praten deze mensen? De vrijheid om anderen te besmetten? Ze weten niet eens wat vrijheid is. Ze mogen gaan en staan waar ze willen en moeten zich alleen aan wat regels houden. Als iedereen dit deed, was er helemaal geen spoedwet nodig. Zoals @turtel opmerkt, het IQ bij deze mensen is heel laag. Net kleuters die hun zin niet krijgen.
wink-wink 1 dag geleden
"Alleen samen krijgen we onze vrijheid terug" staat op een spandoek te lezen. Alleen samen? Wat een gebazel! En wie is 'we' in deze ontspoorde slogan? Het meervoud van een handjevol dolende demonstranten soms, want de overgrote meerderheid onder ons behoort niet tot het piepkleine en pietleuterige clubje virus-waanzinnigen. Wie niets snapt van coronamaatregelen, heeft niets van de coronacrisis geleerd.
turtel 1 dag geleden
Misschien moeten de mensen hun IQ een beetje bijstellen de regels worden gedaan voor jullie eigen bestwil (halve zolen)?

Meer uit Binnenland

Marechaussee drukker met passagiers die overlast veroorzaken

SCHIPHOL (ANP) - De Koninklijke Marechaussee heeft het de laatste tijd drukker gekregen met passagiers die overlast veroorzaken. Zo zorgen onder meer reizigers die geen mondkapje willen dragen voor "gedoe" en dat kan tot hoge boetes leiden, meldt de marechaussee.

1 uur geleden
OM: moeder doodde pasgeboren baby met ceintuur

ALMELO (ANP) - Een 30-jarige vrouw uit Haaksbergen heeft volgens het Openbaar Ministerie haar pasgeboren baby gewurgd met de ceintuur van haar badjas. Dit zou blijken uit sporen in de hals van de baby waarvan het patroon overeenkomt met dat van de ceintuur. Deze voorlopige conclusie - het onderzoek is nog gaande - maakte het OM maandag bekend op de eerste voorbereidende zitting in deze zaak bij de rechtbank in Almelo.

2 uur geleden
NVWA pakt overtreders bestrijdingsmiddelen harder aan

DEN HAAG (ANP) - De NVWA gaat overtredingen met gewasbeschermingsmiddelen door verkopers, boeren en telers harder aanpakken. Het gaat onder meer om het eerder geven van boetes en het onder verscherpt toezicht plaatsen van veelplegers, maakte de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bekend.

2 uur geleden
Peiling LTO: consument wil af van kiloknallers

DEN HAAG (ANP) - Kiloknaller-aanbiedingen moeten uit de supermarkten verdwijnen, vindt een meerderheid (62 procent) van de mensen die hebben deelgenomen aan een peiling van onderzoeksbureau DirectResearch in opdracht van LTO Nederland. Volgens het bureau vormen de ruim 1500 respondenten een afspiegeling van de bevolking: er is gewogen op de factoren geslacht, leeftijd en opleiding.

3 uur geleden
Minder mensen laten zich testen op corona

UTRECHT (ANP) - Het aantal mensen dat zich heeft laten testen op het coronavirus, is vorige week gedaald. Tussen maandag 27 juli en zondag 2 augustus zijn bijna 102.000 mensen naar een testlocatie van de GGD'en gegaan voor een controle. Dat is 9 procent minder dan de week ervoor.

4 uur geleden
Soco, warmhartigheid en plotsbond strijden voor woordenboekopname

DEN HAAG (ANP) - Soco, warmhartigheid of plotsbond. Deze drie woorden omschrijven het beste de band die ontstaat wanneer twee onbekenden naar elkaar omkijken, meent een jury die zich in opdracht van Genootschap Onze Taal en het Oranje Fonds bezig heeft gehouden met de zoektocht naar een nieuw Nederlands woord hiervoor. De komende tijd kan het publiek stemmen en de winnaar wordt 15 augustus bekendgemaakt in het NPO Radio 1-programma De Taalstaat.

4 uur geleden
Provincie Utrecht lanceert druktemonitor voor recreanten

UTRECHT (ANP) - Recreanten en toeristen kunnen bij hun bezoek aan de provincie Utrecht voortaan zien hoe druk het is in de recreatiegebieden, stadscentra en horeca. De provincie heeft daarvoor de website druktemonitorutrecht.nl online gezet.

5 uur geleden