Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw meer coronapatiënten in ziekenhuizen

Opnieuw meer coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal patiënten met het coronavirus in de Nederlandse ziekenhuizen is dinsdag opnieuw gestegen, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Er liggen nu in totaal 1580 coronapatiënten, 87 meer dan maandag. Dat is het hoogste aantal in ruim een maand.

Op de verpleegafdelingen liggen momenteel 1354 patiënten met corona, 75 meer dan een dag eerder. Op de intensive cares nam dit aantal toe met 12 tot 226.

Maandag liet het totaalaantal Covidpatiënten een plotselinge stijging zien van 149, de grootste toename sinds eind december 2020. Op maandagen liggen deze aantallen wel vaker hoger dan de rest van de week omdat in de weekends minder patiënten worden ontslagen. Vergeleken met een week geleden liggen er nu 237 meer mensen met corona onder de leden in de ziekenhuizen. De aantallen zijn echter nog altijd relatief laag. Half december waren het er nog ruim duizend meer dan nu.

Geen onderscheid

Het LCPS voorspelde eerder al dat het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen weer zou toenemen, als gevolg van de razendsnelle verspreiding van de omikronvariant. Daarbij geven ziekenhuizen aan dat veel opgenomen patiënten die positief zijn getest op het coronavirus, in de eerste plaats vanwege een andere oorzaak worden opgenomen. Na het doen van een coronatest blijkt dat ze toevallig positief zijn. Het LCPS maakt geen onderscheid in de dagelijkse ziekenhuiscijfers in patiënten die mét of dóór corona zijn opgenomen.

Afgelopen etmaal werden er 210 nieuwe coronapatiënten binnengebracht op de verpleegafdelingen, op de ic's ging het om 19 nieuwe opnames. Dat zijn er in totaal 61 meer dan maandag. "Het gemiddeld aantal nieuwe opnames is afgelopen week gestegen voor de kliniek en de ic", zegt het LCPS in een toelichting.

Om de druk op de ziekenhuizen te verdelen worden patiënten verspreid over het land. Maandag zijn 5 mensen verplaatst naar een andere regio, evenveel als zondag.

Meer uit Gezond

Fintechbedrijf Adyen verliest op Damrak na halfjaarresultaten

AMSTERDAM (ANP) - Adyen is donderdag onderaan geëindigd bij de hoofdfondsen op de aandelenmarkt in Amsterdam. De betalingsverwerker meldde het afgelopen halfjaar een hogere omzet te hebben geboekt, maar de winstmarges bij het bedrijf vielen beleggers tegen.

1 dag geleden
Afgelopen week 2840 mensen gevaccineerd tegen apenpokkenvirus

BILTHOVEN (ANP) - In de afgelopen week hebben 2840 mensen zich laten vaccineren tegen het apenpokkenvirus. Dat is iets minder dan de week ervoor, toen 3465 mensen zo'n preventieve prik haalden. In totaal zijn 8281 mensen ingeënt tegen de ziekte, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

1 dag geleden
Koopmans: eerste resultaten vaccin apenpokken in september

ROTTERDAM (ANP) - Op zijn vroegst in september kunnen onderzoekers iets zeggen over de werking van het vaccin dat wordt ingezet tegen apenpokken, zegt viroloog Marion Koopmans van het Erasmus MC. In dat ziekenhuis worden honderd mensen gevolgd die onlangs een inenting tegen het apenpokkenvirus kregen.

2 dagen geleden
Zorgautoriteit wil einde aan wildgroei zorgpolissen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vindt dat zorgverzekeraars paal en perk moeten stellen aan het aantal zorgpolissen dat ze aanbieden, en die in de praktijk weinig van elkaar verschillen. De toename van het aantal polissen vindt zij "geen goede ontwikkeling" omdat het niet leidt tot meer keuze voor de consument. Een ander bezwaar van de NZa is dat het niet bijdraagt aan de overzichtelijkheid van het polisaanbod.

3 dagen geleden
Conceptakkoord gelekt over nieuwe verdeling zorgmiljoenen

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) spreekt met zorgpartijen om tot een Integraal Zorgakkoord te komen. In een conceptakkoord staan voorstellen om zorguitgaven te verschuiven, bevestigen bronnen na een bericht op de website Zorgvisie. Het idee is onder meer om 600 miljoen euro weg te halen bij de wijkzorg en zo'n 80 miljoen die bestemd was voor huisartsenzorg elders te investeren.

4 dagen geleden
Minder dan 1000 coronagevallen, voor het eerst sinds begin juni

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn slechts 978 mensen positief getest op het coronavirus. Voor het eerst sinds 6 juni, zeventig dagen geleden, komt het aantal bevestigde besmettingen onder de grens van duizend uit.

4 dagen geleden
Zorgminister Kuipers hoopt coronapil snel beschikbaar te hebben

DEN HAAG (ANP) - Zorgminister Ernst Kuipers hoopt de 'coronapil' Paxlovid van farmaceut Pfizer op korte termijn beschikbaar te hebben. De onderhandelingen tussen het ministerie van Volksgezondheid (VWS) en Pfizer zijn in de "afrondende fase" laat een woordvoerder van het ministerie weten. Het middel is alleen bedoeld voor een zeer beperkte groep mensen. Het gaat onder meer om mensen bij wie het coronavaccin niet werkt of die bijvoorbeeld uiterst kwetsbaar zijn omdat zij net een orgaantransplantatie hebben ondergaan.

4 dagen geleden