Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw meer coronapatiënten in het ziekenhuis

Opnieuw meer coronapatiënten in het ziekenhuis

ROTTERDAM (ANP) - Ziekenhuizen behandelen momenteel 1652 patiënten met Covid-19. Dat zijn er 84 meer dan op zaterdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van die patiënten liggen er 364 op de intensive care, een stijging van 12 ten opzichte van de dag ervoor. De meeste mensen met Covid-19 liggen op een verpleegafdeling.

Vanwege de drukte zijn het afgelopen etmaal 23 patiënten overbracht naar ziekenhuizen in andere regio's. In steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Leiden liggen veel coronapatiënten in het ziekenhuis.

"De grotere stijging van het aantal opgenomen covidpatiënten in de afgelopen 24 uur wijkt niet af van de trend van de afgelopen weken. De stijging varieert van dag tot dag, afhankelijk van het aantal nieuwe patiënten en het aantal ontslagen uit het ziekenhuis", zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Rutte: voor acute strijd tegen virus heeft EU geen meerwaarde

BRUSSEL (ANP) - Het overleg van de EU-leiders over de strijd tegen het opnieuw razendsnel oprukkende coronavirus gaat niet op korte termijn verschil maken. "Bij de bestrijding van de acute epidemie heeft Europa geen meerwaarde", zegt premier Mark Rutte na afloop van een videovergadering met zijn collega's over de dramatische opmars van het virus. "Dat is echt een nationale zaak."

1 uur geleden
Aantal overledenen 600 hoger dan gewoonlijk in een week

DEN HAAG (ANP) - Vorige week zijn naar schatting 3450 mensen overleden in Nederland, bijna 600 meer dan gebruikelijk voor deze periode. Vergeleken met de voorgaande week zijn er 250 mensen meer doodgegaan, blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS.

2 uur geleden
Aantal asielzoekers en nareizigers begint weer toe te nemen

DEN HAAG (ANP) - Het aantal asielaanvragen is in het derde kwartaal weer gaan stijgen, maar ligt nog steeds lager dan voor de uitbraak van het coronavirus. Vooral Syriërs vroegen hier asiel aan. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

3 uur geleden
Halverwege 2020 doet 1 op de 12 jongeren beroep op jeugdzorg

DEN HAAG (ANP) - Ruim 1 op de 12 jongeren heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een beroep gedaan op enige vorm van jeugdzorg, zoals jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering.

3 uur geleden
Nabestaanden Smit starten procedure tegen Maleisische politie

SITTARD (ANP) - De nabestaanden van Ivana Smit starten een procedure tegen de Maleisische politie vanwege de ernstige fouten die in het onderzoek naar de dood van het fotomodel zijn gemaakt. Advocaat Sébas Diekstra heeft dit bevestigd naar aanleiding van een bericht van L1 Radio. In een gesprek met de zender zegt de vader van Smit dat de politie heeft nagelaten 'fatsoenlijk, deugdelijk onderzoek te doen'.

5 uur geleden
Vijf jongeren aangehouden voor fatale mishandeling in Arnhem

ARNHEM (ANP) - De politie heeft vijf jongeren aangehouden voor de fatale mishandeling van een 73-jarige man in de Spijkerstraat in Arnhem. De man werd woensdagavond belaagd op straat. Hij overleed enkele uren daarna aan zijn verwondingen.

7 uur geleden
Meer inzet, trainingen en campagnes om suïcide te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - De komende vijf jaar wil het kabinet sterker inzetten op het voorkomen van zelfmoord. Zo moet het taboe op suïcide verder worden doorbroken, zodat mensen hierover "durven en leren te praten". Ook komen er campagnes en trainingen die ertoe moeten leiden dat meer mensen, bedrijven en organisaties beter signaleren dat mensen suïcidaal zijn en hoe zij dan het beste kunnen handelen.

7 uur geleden