Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw lange rijen op Schiphol

Opnieuw lange rijen op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Het is de hele dag alweer erg druk op Schiphol. Vanaf de vroege ochtend staan er al lange rijen voor de incheckbalies. Via luidsprekers biedt Schiphol wachtende reizigers excuses aan voor de langere wachttijden die ontstaan zijn door vakantiedrukte en personeelsgebrek. Een aantal vluchten is vertraagd, een aantal gaat helemaal niet meer zondag, zo is te zien op de informatieborden.

De vertrekkende reizigers staan in lange rijen, die doorlopen in de gewone hallen en buitenlangs. Marechaussees en Schipholmedewerkers en andere 'hosts' staan klaar om mensen te helpen en de goede kant op te sturen. Sommige mensen proberen voor te dringen maar medewerkers op Schiphol proberen dat te voorkomen. Dat gedrag wekt soms wat ergernis op over en weer.

In een van de rijen staan drie vrouwen, onderweg naar Curaçao. Zij zeggen al twee uur lang in de rij te staan, ze waren voor de zekerheid wel al ruim van te voren aanwezig op de luchthaven. Thomas (27) uit Leiden is op weg naar Madrid en stond in een van de rijen buiten. Hij zegt dat het "er lang uitziet, maar het loopt redelijk door. Een beetje wachten hoort erbij, als ik maar op vakantie kan." Een meisje dat op weg is naar Barcelona schrok wel even van de lange rij buiten, omdat haar vlucht 'al' over twee uur gaat, maar werd gerustgesteld: ze hoorde dat het maar een half uur duurde om door de rij te komen.

Onder controle

KLM geeft aan alles voorlopig onder controle te hebben. Ondanks de drukte heeft de maatschappij volgens een woordvoerster niet echt last van vertragingen. Dat betekent volgens haar ook dat toestellen niet hoeven te wachten op passagiers die door de drukte nog vast staan in de rij. "En er zijn niet meer annuleringen bijgekomen." KLM had voor dit weekend eerder al 47 vluchten geannuleerd.

Het is Schiphol zondag alleen niet gelukt het aantal reizigers op de luchthaven volgens plan te beperken om zo de werkdruk van het personeel te verlichten. Het streven was het aantal passagiers zondag met 5800 te verminderen om de drukte tegen te gaan. Maar veel maatschappijen zagen het niet zitten om hiervoor vluchten te schrappen.

"We kunnen niet mensen die vooraf een vakantie hebben geboekt, gaan vertellen dat die opeens niet door gaat", laat TUI bijvoorbeeld weten. Eerder dit weekend werkte TUI wel mee aan het verplaatsen van vluchten naar Rotterdam The Hague Airport, maar dat was al erg lastig. Uitwijken naar bijvoorbeeld het vliegveld van Groningen is volgens een zegsvrouw geen optie, want dat is voor mensen uit het zuiden van het land te ver weg.

Meer uit Binnenland

Concert Jerusalem Quartet goed verlopen, kleine demonstratie buiten

AMSTERDAM (ANP) - Het optreden van het Jerusalem Quartet in het Concertgebouw in Amsterdam is zaterdagavond zonder wanklank verlopen. Voor aanvang was er een demonstratie buiten bij het gebouw. Enkele tientallen mensen droegen Palestijnse vlaggen, riepen leuzen en hielden teksten omhoog als 'Palestinian artists are not safe'. Naderhand konden alle bezoekers het Concertgebouw zonder problemen verlaten, terwijl de politie toekeek.

49 minuten geleden
Protest rond optreden Jerusalem Quartet in Concertgebouw

AMSTERDAM (ANP) - Enkele tientallen mensen protesteren zaterdagavond buiten het Concertgebouw in Amsterdam rondom een optreden van het Jerusalem Quartet, ziet een ANP-fotograaf. Ook is er veel politie aanwezig. De demonstranten roepen leuzen.

1 uur geleden
Waterschap Limburg: hoogwaterpiek is voorbij, geen problemen meer

MAASTRICHT (ANP) - Het Waterschap Limburg verwacht geen problemen meer met hoge waterstanden in het stroomgebied van de Geul. De hoogwaterpiek in de rivier is voorbij, de waterafvoer neemt af en er wordt alleen nog af en toe een bui verwacht, zegt het waterschap.

5 uur geleden
Extra politiecontroles in Vlissingen na schietincidenten

VLISSINGEN (ANP) - De politie gaat extra controles uitvoeren in en rond het Middengebied in Vlissingen, na meerdere schietincidenten. Deze week werd er op verschillende plaatsen in de stad geschoten. Dat gebeurde binnen één etmaal. Ook was er een steekincident.

6 uur geleden
Hongerstakers Maastricht gaan door tot eisen zijn ingewilligd

MAASTRICHT (ANP) - De vijf pro-Palestijnse hongerstakers aan de Universiteit Maastricht (UM) gaan door tot hun eisen zijn ingewilligd. Ze begonnen drie dagen geleden met hun actie en zijn boos op de universiteit omdat die volgens hen de hongerstaking negeert en zo hun gezondheid in gevaar brengt. Ze willen een eind aan wat ze "de door de UM gesponsorde genocide" noemen.

6 uur geleden
Ook twee campings in Meerssen geëvacueerd

MEERSSEN (ANP) - Twee campings in het Limburgse Meerssen worden zaterdag uit voorzorg ontruimd om dreigende wateroverlast, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Het gaat om de campings 't Geuldal en Geul & Bos. Eerder werden al de gasten van twee campings in Etenaken, bij Wijlre, geëvacueerd.

10 uur geleden
Tweede jonge vrouw overleden na ongeval A50

HERVELD (ANP) - De 18-jarige vrouw uit Lent die op 12 mei zwaargewond raakte na een ongeval op de A50 ter hoogte van het Gelderse Herveld, is overleden. Dat meldt de politie. Het slachtoffer werd vorige week zondagochtend met zware verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

10 uur geleden