Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw lange rijen op Schiphol

Opnieuw lange rijen op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Het is de hele dag alweer erg druk op Schiphol. Vanaf de vroege ochtend staan er al lange rijen voor de incheckbalies. Via luidsprekers biedt Schiphol wachtende reizigers excuses aan voor de langere wachttijden die ontstaan zijn door vakantiedrukte en personeelsgebrek. Een aantal vluchten is vertraagd, een aantal gaat helemaal niet meer zondag, zo is te zien op de informatieborden.

De vertrekkende reizigers staan in lange rijen, die doorlopen in de gewone hallen en buitenlangs. Marechaussees en Schipholmedewerkers en andere 'hosts' staan klaar om mensen te helpen en de goede kant op te sturen. Sommige mensen proberen voor te dringen maar medewerkers op Schiphol proberen dat te voorkomen. Dat gedrag wekt soms wat ergernis op over en weer.

In een van de rijen staan drie vrouwen, onderweg naar Curaçao. Zij zeggen al twee uur lang in de rij te staan, ze waren voor de zekerheid wel al ruim van te voren aanwezig op de luchthaven. Thomas (27) uit Leiden is op weg naar Madrid en stond in een van de rijen buiten. Hij zegt dat het "er lang uitziet, maar het loopt redelijk door. Een beetje wachten hoort erbij, als ik maar op vakantie kan." Een meisje dat op weg is naar Barcelona schrok wel even van de lange rij buiten, omdat haar vlucht 'al' over twee uur gaat, maar werd gerustgesteld: ze hoorde dat het maar een half uur duurde om door de rij te komen.

Onder controle

KLM geeft aan alles voorlopig onder controle te hebben. Ondanks de drukte heeft de maatschappij volgens een woordvoerster niet echt last van vertragingen. Dat betekent volgens haar ook dat toestellen niet hoeven te wachten op passagiers die door de drukte nog vast staan in de rij. "En er zijn niet meer annuleringen bijgekomen." KLM had voor dit weekend eerder al 47 vluchten geannuleerd.

Het is Schiphol zondag alleen niet gelukt het aantal reizigers op de luchthaven volgens plan te beperken om zo de werkdruk van het personeel te verlichten. Het streven was het aantal passagiers zondag met 5800 te verminderen om de drukte tegen te gaan. Maar veel maatschappijen zagen het niet zitten om hiervoor vluchten te schrappen.

"We kunnen niet mensen die vooraf een vakantie hebben geboekt, gaan vertellen dat die opeens niet door gaat", laat TUI bijvoorbeeld weten. Eerder dit weekend werkte TUI wel mee aan het verplaatsen van vluchten naar Rotterdam The Hague Airport, maar dat was al erg lastig. Uitwijken naar bijvoorbeeld het vliegveld van Groningen is volgens een zegsvrouw geen optie, want dat is voor mensen uit het zuiden van het land te ver weg.

Meer uit Binnenland

Neerslagtekort blijft voorlopig zeer hoog

LELYSTAD (ANP) - Het gemiddelde landelijk neerslagtekort bereikt deze week hetzelfde niveau als dat van 2018. Het tekort van deze zomer en die van 2018 zitten ruim boven de 5 procent droogste jaren sinds de metingen in 1901 begonnen. In deze eeuw was het alleen in 2003 nog droger. Het KNMI verwacht weliswaar wel wat regen in de komende dagen, maar dat zal lang niet voldoende zijn om het neerslagtekort en de aanhoudende droogte te verhelpen.

51 minuten geleden
Oekraïners mogen langer in schepen in Nijmegen blijven

NIJMEGEN (ANP) - Enkele honderden vluchtelingen uit Oekraïne mogen langer in de noodopvang in de Waalhaven in Nijmegen blijven. Ze worden er sinds eind maart opgevangen op een paar schepen. Die zouden tot 1 september beschikbaar zijn voor hen, maar dit wordt in elk geval tot het einde van het jaar verlengd. "De ernstige situatie in Oekraïne duurt voort en er is nog altijd behoefte aan meer opvangplekken", legt de gemeente uit. Nijmegen vangt ook op andere plekken Oekraïense vluchtelingen op, onder meer in het gebouw De Daniël.

53 minuten geleden
The Harbour Club in Amsterdam gesloten door gemeente

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam sluit dinsdag de horecazaak The Harbour Club aan de Cruquiusweg in Amsterdam-Oost, meldt de zaak zelf op sociale media. Volgens The Harbour Club is dit op basis van de openbare orde en veiligheid. In de nacht van 9 op 10 augustus was er bij het horeca-etablissement een explosie. De gemeente Amsterdam kan de sluiting niet bevestigen.

58 minuten geleden
Opnieuw beslag gelegd bij Van Lienden en zakenpartners

DEN HAAG (ANP) - De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft opnieuw beslag gelegd op onder meer financiële tegoeden in het strafrechtelijk onderzoek naar Sywert van Lienden en de andere voormalig bestuurders van de Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA). Het gaat verder om woningen en auto's, zo meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

2 uur geleden
Instroom van coronapatiënten in ziekenhuizen keldert

BILTHOVEN (ANP) - Steeds minder mensen worden zo ziek van het coronavirus dat ze in een ziekenhuis moeten worden opgenomen. Dat is een gevolg van de daling van het aantal coronabesmettingen. De zomergolf is voorbij.

2 uur geleden
Geen boerenprotest op Lowlands, wel ruimte buiten terrein

BIDDINGHUIZEN (ANP) - Op het festivalterrein van Lowlands is er voor boeren geen ruimte om te demonstreren. Na een "goed gesprek" met boeren uit de buurt is afgesproken dat ze met twee tractoren op de hoofdroute van de campings naar de entree mogen staan, vertelt festivalbaas Eric van Eerdenburg aan het ANP. Het festival in Biddinghuizen begint vrijdag en duurt tot en met zondag.

3 uur geleden
Rijn nadert laagste waterstand ooit

UTRECHT (ANP) - De Rijn bij Lobith staat nog maar enkele centimeters boven de laagste waterstand ooit. Dat was op 29 oktober 2018, toen de Rijn zakte naar 6,49 meter boven NAP bij Lobith. Nu staat de rivier op 6,53 meter boven NAP op dezelfde plek. Rijkswaterstaat verwacht dat dit peil de komende dagen verder zakt, want er wordt niet veel regen voorzien in het stroomgebied van de rivier.

4 uur geleden