Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw kent Nederland een sneeuwarme winter

Opnieuw kent Nederland een sneeuwarme winter

DE BILT (ANP) - Nederland heeft net als de twee voorgaande jaren wederom een sneeuwarme winter gehad. Dat meldt Weer.nl. Gemiddeld heeft Nederland twintig sneeuwdagen tijdens de winter, deze keer waren dat er dertien. Als er geen sneeuw meer valt, dan komt deze winter op de elfde plek als het gaat om de meest sneeuwloze winters sinds 1951.

Bijna alle sneeuwdagen waren dit jaar tussen half januari en half februari. Alleen in Limburg viel er begin januari al sneeuw. De rest van het land was dus later aan de beurt. Sowieso waren er lokaal grote verschillen te zien. Zo sneeuwde het deze winter maar acht dagen in Den Helder (Noord-Holland), terwijl het in Maastricht (Limburg) negentien dagen sneeuwde en in Eelde (Drenthe) 22. Op sommige plekken in de Limburgse heuvels sneeuwde het vaker dan dertig keer. In De Bilt, waar het KNMI gevestigd is, bleef de teller steken op negen dagen.

Normaal telt het Nederlandse winterseizoen landelijk dus gemiddeld twintig sneeuwdagen. Dat was dertig jaar geleden wel anders. Toen ging het nog om gemiddeld 33 sneeuwdagen. De kans bestaat dat er nog sneeuw gaat vallen in Nederland, maar Weer.nl acht de kans "uitermate klein" dat het gemiddelde van twintig sneeuwdagen nog wordt gehaald.

Meer uit Binnenland

Vooral het buitenland verdient aan Nederlandse cocaïnehandel

DEN HAAG (ANP) - De opbrengsten uit de Nederlandse handel in cocaïne stromen voor het leeuwendeel door naar het buitenland. Die inschatting doet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de meest recente beschikbare cijfers. Volgens het statistiekbureau leverde de handel in cocaïne bovendien verreweg de hoogste opbrengsten op in vergelijking met andere drugs.

3 uur geleden
Lampe neemt P.C. Hooft-prijs in ontvangst

DEN HAAG (ANP) - Astrid Lampe mag donderdagmiddag in Den Haag de P.C. Hooft-prijs voor poëzie (60.000 euro) in ontvangst nemen. De belangrijke onderscheiding wordt jaarlijks toegekend aan een Nederlandse auteur, voor een telkens wisselend genre: verhalend proza, beschouwend proza of poëzie.

3 uur geleden
Markt voor slimme beveiliging groeit met 4 procentpunt

DEN BOSCH (ANP) - Nederland telt 2,7 miljoen huishoudens met slimme beveiligingsapparatuur. De markt voor slimme beveiliging groeide het afgelopen jaar met 4 procentpunt. Dat heeft marktonderzoeksbureau Multiscope bekendgemaakt.

4 uur geleden
Rijswijk mag Eritrees bevrijdingsfeest van rechter verbieden

DEN HAAG (ANP) - De gemeente Rijswijk mag het Eritrees bevrijdingsfeest dat voor zaterdag gepland stond in een evenementenlocatie, verbieden. Dat oordeel velt de rechter. De organisator van het feest, Federatie van Eritrese Gemeenschappen Nederland (FEN), en zalencentrum Event Plaza hebben daarmee het kort geding dat ze aanspanden, verloren.

8 uur geleden
Douane vindt 500 kilo coke bij lading bananen in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - In de haven van Vlissingen is afgelopen weekend bijna 500 kilo cocaïne onderschept. De drugs hadden een geschatte straatwaarde van ruim 37 miljoen euro en zijn vernietigd, meldt het Openbaar Ministerie, dat de vondst pas woensdag bekend heeft gemaakt.

9 uur geleden
Bezetting universiteitsgebouw Maastricht beëindigd

MAASTRICHT (ANP) - De bezetting van een faculteitsgebouw van de Universiteit Maastricht (UM) is woensdagavond beëindigd. Ook hebben de actievoerders hun vorige week maandag opgezette tentenkamp achter de faculteit sociaal-culturele wetenschappen "vrijwillig" verlaten. Dat heeft de UM bekendgemaakt. De actievoerders ontkennen dat ze het tentenkamp vrijwillig hebben verlaten. Ze wilden er naar eigen zeggen blijven, maar hadden de keus tussen gearresteerd worden of vrijwillig weggaan.

11 uur geleden
Strafzaak tegen bedrijven en leidinggevenden Stint volgend jaar

DEN BOSCH (ANP) - De strafzaak tegen twee bedrijven, verantwoordelijk voor productie en verkoop van de Stint, en twee leidinggevenden van die bedrijven staat gepland voor maart en april volgend jaar. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag bekendgemaakt.

17 uur geleden