Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw juridische tegenslag Trump in Pennsylvania

Opnieuw juridische tegenslag Trump in Pennsylvania

HARRISBURG (ANP) - Het hooggerechtshof in de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft zaterdag besloten dat 2,5 miljoen uitgebrachte briefstemmen niet ongeldig worden verklaard. Dat meldt The Washington Post. Het kamp van president Donald Trump had daar om gevraagd.

Veel Democraten hebben deze verkiezingen per post gestemd vanwege het coronavirus. Het team van Trump wil dat die stemmen niet worden meegeteld bij de uitslag. Het gerechtshof in Pennsylvania besloot unaniem dat de Republikeinen te lang hadden gewacht met het indienen van hun verzoek. De wet die stemmen per post in de staat mogelijk maakt, komt uit 2019.

Het Trump-team had het hof gevraagd om alle poststemmen ongeldig te verklaren of anders de wetgevers in Pennsylvania, waar de Republikeinen in de meerderheid zijn, te verzoeken een lijst met kiesmannen voor de staat op te stellen. Die laatste optie noemde het hof "ongekend": het zou zo'n 6,9 miljoen kiezers hun stem ontnemen.

De afwijzing is de laatste in een rij juridische nederlagen voor Trump, die weigert te erkennen dat zijn tegenstander Joe Biden de presidentsverkiezingen heeft gewonnen.

Meer uit Buitenland

Rusland: grotere buffer nodig als Oekraïne nieuwe raketten krijgt

MOSKOU (ANP/RTR) - Als Oekraïne van de Verenigde Staten raketten krijgt met een groter bereik, zal Rusland de "bufferzone" in Oekraïne uitbreiden, zegt de regering in Moskou. Rusland heeft eerder gezegd dat zo'n buffer moet voorkomen dat vanaf Oekraïens grondgebied Russische doelen getroffen kunnen worden.

21 minuten geleden
Rechter onderzoekt belangenverstrengeling vrouw Spaanse premier

MADRID (ANP/AFP) - Een Spaanse rechter onderzoekt of de vrouw van de Spaanse premier Pedro Sánchez, Begoña Gómez, zich schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling en corruptie. Justitie verklaart enkel dat er recent een onderzoek naar is begonnen waarover voorlopig verder geen mededelingen gedaan worden.

27 minuten geleden
Rekenkamer EU bezorgd over besteding geld van migratiedeal Turkije

LUXEMBURG (ANP) - Het is onduidelijk of de miljarden euro's die Turkije van de Europese Unie krijgt in ruil voor het opvangen van migranten wel effect hebben gehad. Het resultaat van projecten om migranten te scholen en aan het werk te helpen is moeilijk te bepalen, constateert de Europese Rekenkamer. Bovendien wordt het werk van de hulporganisaties die de projecten uitvoeren bemoeilijkt doordat Turkije steeds autoritairder wordt bestuurd.

1 uur geleden
TikTok vecht mogelijk verbod in VS aan bij de rechter

LOS ANGELES (ANP) - TikTok gaat een aanklacht indienen bij een Amerikaanse rechtbank tegen de wet die leidt tot een mogelijk verbod van de populaire video-app in de Verenigde Staten, meldt een woordvoerder. De Senaat keurde dinsdag een steunpakket goed voor Oekraïne. De maatregelen tegen TikTok maken deel uit van dat pakket.

2 uur geleden
Zeven aanhoudingen in Australisch terreuronderzoek na mesaanval

SYDNEY (ANP/AFP) - De Australische politie heeft bij een grote antiterreuroperatie zeven mensen aangehouden. Zij worden in verband gebracht met de mesaanval op een Assyrische bisschop in Sydney, anderhalve week geleden. De verdachten zijn 15 tot 17 jaar oud en maakten volgens de politie deel uit van een breder netwerk.

4 uur geleden
Argentinië wil arrestatie Iraanse minister om aanslag in 1994

BUENOS AIRES (ANP/AFP) - Bijna dertig jaar na de dodelijke aanslag op het Joodse gemeenschapscentrum Amia in Buenos Aires heeft de Argentijnse regering opgeroepen tot de arrestatie van de Iraanse minister van Binnenlandse Zaken Ahmad Vahidi. Dat meldt het Argentijnse ministerie van Buitenlandse Zaken.

6 uur geleden
Biden en Trump winnen Pennsylvania, toch nog veel Haley-stemmers

PHILADELPHIA (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden en zijn Republikeinse uitdager Donald Trump hebben gemakkelijk hun voorverkiezingen in de staat Pennsylvania gewonnen, blijkt uit een prognose van Edison Research.

7 uur geleden