Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw harde klap voor bierbrouwers door horecasluiting

Opnieuw harde klap voor bierbrouwers door horecasluiting

DEN HAAG (ANP) - De coronamaatregelen, en dan met name de sluiting van de horeca, blijft Nederlandse bierbrouwers parten spelen. In de eerste maand van 2021 daalde de bierverkoop met 30 procent op jaarbasis. Daarmee is volgens de Nederlandse Brouwers sprake van de op twee na slechtste maand sinds de eerste lockdown in maart vorig jaar.

De bierverkopen in kroegen en restaurants daalden met 92 procent. "De enorme daling van de bierverkoop in de horeca laat nog een keer zien hoe ingrijpend de horecasector wordt getroffen door de Covid-maatregelen" zegt directeur Lucie Wigboldus van Nederlandse Brouwers. Ook de thuisconsumptie viel in januari iets lager uit. De voorgaande maanden lag de thuisconsumptie juist iets hoger vergeleken met het voorgaande jaar.

De brouwers vrezen vooral voor de toekomst van de horeca. Volgens Wigboldus is snel perspectief nodig. "Het duurt te lang. Het is nu de hoogste tijd om ons te richten op een snelle heropening van de horeca", zegt ze. De vereniging steunt de routekaart van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), die een verantwoorde, gefaseerde en spoedige heropening van de horeca nastreeft.

De brouwers steunen al vanaf de eerste lockdown actief de horeca, legt Wigboldus uit. Huren worden, al dan niet deels, kwijtgescholden in het geval van verhuur door de brouwer en betalingen worden uitgesteld. Ook wordt meegedacht over andere financiële oplossingen.

Bij de vereniging zijn veertien in Nederland gevestigde bierbrouwerijen aangesloten. Zij zijn samen goed voor ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland.

Meer uit Financieel

Sportwinkel Sprinter, voorheen Perry Sport, doelwit cyberaanval

DEN HAAG (ANP) - Sprinter Sports, voorheen bekend onder de naam Perry Sport, is het doelwit geworden van een aanval met gijzelsoftware. Klanten van de winkelketen zijn hierover deze week ingelicht. Ze kregen het advies verdachte activiteiten op hun bankrekening in de gaten te houden.

37 minuten geleden
Ford waarschuwt voor lagere winst door hogere loonkosten

DETROIT (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse autoproducent Ford Motor waarschuwt dat de winst dit jaar lager uitpakt dan verwacht, als gevolg van stijgende loonkosten door nieuwe afspraken met de vakbond United Auto Workers.

41 minuten geleden
Economen ING: groei economie bescheiden, koopkracht wel vooruit

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse economie stagneert dit jaar en laat de komende jaren waarschijnlijk maar bescheiden groei zien, voorspellen economen van ING in een nieuw rapport. Voor de consument zien de vooruitzichten er volgens hen wel weer wat gunstiger uit: aan de hoge inflatie zal geleidelijk een einde komen en de koopkracht lijkt "substantieel" te verbeteren.

50 minuten geleden
Noodlijdende vliegmaatschappij SAS dieper in de rode cijfers

STOCKHOLM (ANP/AFP) - De noodlijdende Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS is in het afgelopen kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken. Het nettoverlies kwam uit op 1,9 miljard Zweedse kroon, omgerekend 175 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies 1,2 miljard kroon.

1 uur geleden
Franse minister: EU moet massaal gaan investeren in AI

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Europese landen moeten volgens de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire massaal investeren in kunstmatige intelligentie (AI). Ze dreigen anders te afhankelijk te worden van Amerikaanse techbedrijven.

1 uur geleden
Novo Nordisk sleept Amerikaanse navolgers voor de rechter

BAGSVAERD (ANP/RTR) - De Deense medicijnfabrikant Novo Nordisk sleept twee Amerikaanse farmaceutische bedrijven voor de rechter. De bedrijven maken producten die hetzelfde bestanddeel bevat als het razend populaire afslankmedicijn Wegovy van Novo Nordisk.

1 uur geleden
Topman energieconcern Uniper: Europa heeft meer lng nodig

BERLIJN (ANP) - Europa heeft veel meer import nodig van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) omdat de markt nog steeds erg krap is na het wegvallen van leveringen van Russisch gas door de oorlog in Oekraïne. Dat heeft topman Michael Lewis van het grote Duitse energieconcern Uniper gezegd in een interview met persbureau Bloomberg.

1 uur geleden