Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw gaat een Amerikaanse minister op bezoek in China

Opnieuw gaat een Amerikaanse minister op bezoek in China

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen zal van 6 tot 9 juli een bezoek brengen aan Beijing. Het is de tweede keer binnen enkele weken dat een Amerikaanse minister de Chinese hoofdstad bezoekt. Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken ging Yellen halverwege juni voor. Zijn bezoek aan Beijing was het eerste van een minister uit de Verenigde Staten in bijna vijf jaar.

De langverwachte reis van Yellen maakt deel uit van het streven van de Amerikaanse president Joe Biden om het contact tussen China en de VS weer te verdiepen, de onderlinge relatie te stabiliseren en het risico op fouten te minimaliseren wanneer er meningsverschillen ontstaan, zei een Amerikaanse ambtenaar tegen verslaggevers zondag bij de aankondiging van het nieuws.

Yellen zal met haar Chinese collega's bespreken hoe belangrijk het voor beide landen is om de onderlinge relatie "op verantwoorde wijze te beheren, direct te communiceren over punten van zorg en om samen te werken in het aanpakken van mondiale uitdagingen", aldus een verklaring van de Amerikaanse regering.

Tijdens het eerdere bezoek van Blinken zei de Chinese president Xi Jinping dat hij vooruitgang zag in de gespannen relatie tussen Washington en Beijing.

Meer uit Buitenland

Oostenrijk naar EU-hof na soloactie minister om natuurherstelwet

WENEN (ANP) - Oostenrijk stapt naar de Europese rechter om de maandag aangenomen natuurherstelwet te laten intrekken. De Oostenrijkse milieuminister die de wet aan een meerderheid hielp, sprak volgens bondskanselier Karl Nehammer niet namens Oostenrijk. Ze zou daarmee "niet volgens de grondwet" hebben gehandeld.

7 minuten geleden
Kremlin: Oekraïnetop Zwitserland heeft vrijwel niets opgeleverd

MOSKOU (ANP/RTR) - De Oekraïnetop in Zwitserland van afgelopen weekend heeft volgens het Kremlin "vrijwel niets" opgeleverd. Volgens woordvoerder Dmitri Peskov toonde de bijeenkomst aan hoe zinloos het is om te praten over vrede in Oekraïne zonder Rusland erbij te betrekken.

11 minuten geleden
Oekraïne waarschuwt voor meer elektriciteitsproblemen

KYIV (ANP/AFP) - Oekraïners moeten de komende weken rekening houden met meer geplande stroomuitval en black-outs, waarschuwt netbeheerder Ukrenergo. Er wordt spaarzaam omgegaan met de beschikbare elektriciteit, omdat er tekorten zijn als gevolg van door Rusland veroorzaakte schade aan het stroomnet.

15 minuten geleden
BBC: Griekse kustwacht gooide mensen overboord

ATHENE (ANP) - De Griekse kustwacht is direct verantwoordelijk voor de dood van meer dan veertig migranten, concludeert de Britse omroep BBC op basis van getuigen. De kustwacht zou onder meer negen mensen opzettelijk overboord in het water hebben gegooid.

1 uur geleden
Israëlische premier Netanyahu ontbindt oorlogskabinet

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft het oorlogskabinet ontbonden, meldt een Israëlische functionaris. Het kabinet werd opgericht nadat Hamas Israël op 7 oktober had aangevallen. Een van de leden, Benny Gantz, stapte eerder deze maand uit het kabinet.

1 uur geleden
Doden door botsing tussen treinen in India

NEW DELHI (ANP/RTR/AFP) - In India zijn zeker vijftien mensen omgekomen doordat een passagierstrein en een goederentrein in botsing waren gekomen. Er zijn bijna dertig personen gewonden.

3 uur geleden
Russische zaak tegen Amerikaan Gershkovich achter gesloten deuren

JEKATERINENBURG (ANP/RTR) - Het Russische proces tegen de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich zal achter gesloten deuren plaatsvinden, meldt staatspersbureau TASS. De zaak begint op 26 juni.

4 uur geleden