Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw fors verlies verwacht voor Air France-KLM

Opnieuw fors verlies verwacht voor Air France-KLM

AMSTERDAM (ANP) - Air France-KLM presenteert vrijdag naar verwachting opnieuw dieprode cijfers. Analisten gaan uit van verliezen van honderden miljoenen euro's voor de luchtvaartcombinatie, die nog maar moeizaam opkrabbelt na de rampzalige gevolgen van de coronacrisis.

In coronajaar 2020 kelderde de ticketverkoop door internationale reisbeperkingen die de verspreiding van het coronavirus moesten tegenhouden. In de eerste drie maanden van 2021 vervoerde de Nederlands-Franse luchtvaartcombinatie bijna driekwart minder passagiers dan een jaar eerder. Dat resulteerde in een kwartaalverlies van bijna 1,5 miljard euro.

Vervoerscijfers van Schiphol en de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA laten zien dat nog altijd veel minder mensen het vliegtuig pakken dan voor de coronapandemie. Zo verwelkomde de grootste luchthaven van Nederland in juni 56 procent minder reizigers dan in dezelfde maand van 2019, het laatste jaar voor de coronacrisis.

Winst

Het ziet er niet naar uit dat Air France-KLM in die moeilijke omstandigheden snel winst zal boeken. Analisten rekenen in een peiling die Air France-KLM heeft gepubliceerd gemiddeld op een nettoverlies van 1,3 miljard euro in het tweede kwartaal.

De vraag is daarbij of de luchtvaartcombinatie snel een nieuw beroep moet doen op de Nederlandse of Franse overheid voor steun. Dit voorjaar schoot Parijs het bedrijf al te hulp met een steunpakket van 4 miljard euro, waarvan 1 miljard nieuw kapitaal was om de balans te versterken. Gesprekken met de Nederlandse overheid over nieuwe steun voor KLM lopen nog. In 2020 haalde Air France-KLM bij beide landen in totaal 10,4 miljard euro op aan kredietgaranties en leningen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Taalapp Babbel stelt gang naar beurs uit

BERLIJN (ANP) - De app om talen te leren Babbel stelt de geplande beursgang uit. Het Duitse bedrijf wijst op de huidige marktomstandigheden die niet gunstig zijn. Babbel zou eind deze week een notering krijgen in Frankfurt.

14 minuten geleden
Kleine Britse energiebedrijven nemen geen klanten meer aan

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Verschillende kleinere Britse energiebedrijven nemen geen nieuwe klanten meer aan vanwege de hoge prijzen voor gas en energie. Doordat de bedrijven lagere prijzen aan klanten bieden is het niet meer rendabel. Bovendien hebben de kleinere bedrijven minder grote financiële reserves om de tegenvallers op te vangen.

16 minuten geleden
Visma Raet: modaalverdiener houdt maandelijks 7,75 euro meer over

AMERSDOORT (ANP) - Nederlanders met een modaal salaris houden volgend jaar maandelijks netto 7,75 euro meer over dan dit jaar. Dat stelt HR-dienstverlener Visma Raet die de gevolgen van de kabinetsplannen van Prinsjesdag doorrekende. Die stijging komt neer op 0,34 procent.

43 minuten geleden
Verenigd Koninkrijk sluit deal over productie CO2

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse regering heeft een deal gesloten met de Amerikaanse kunstmestfabrikant CF Industries over de hervatting van de productie in het Verenigd Koninkrijk, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Met de deal moeten dreigende problemen zoals lege supermarktschappen door een tekort aan CO2 worden opgevangen. Dat gas wordt namelijk op diverse manieren in de voedingsindustrie gebruikt en is een bijproduct van het maken van kunstmest.

2 uur geleden
Koopjesjagers helpen Europese beurzen omhoog op debuutdag UMG

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen hebben dinsdag een flink deel van de koersverliezen van een dag eerder goedgemaakt. De zorgen over het dreigende faillissement van de Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande werden door koopjesjagers naar de achtergrond verdrongen. Verder ging de blik in Amsterdam naar muzieklabel Universal Music Group (UMG) dat zijn beursdebuut beleefde.

3 uur geleden
Muziekfonds John Ewbank koopt muziekrechten Golden Earring en BZN

LAREN (ANP) - Het nieuwe muziekinvesteringsfonds van hitcomponist John Ewbank heeft de muziekrechten verworven van internationaal bekende artiesten als Shocking Blue, Golden Earring en Focus. Daarover heeft het eerder dit jaar opgezette Pythagoras Music Fund (PMF) afspraken gemaakt met oud-radiopersoonlijkheid en zakenman Willem van Kooten, die de rechten tot nu toe beheerde.

4 uur geleden
Reizen naar VS meteen in trek na aankondiging versoepeling

DEN HAAG (ANP) - Reisbureaus zien de boekingen en offerteaanvragen voor vakanties naar de Verenigde Staten binnenstromen. Dat is 24 uur geleden op gang gekomen, toen bekend werd dat volledig gevaccineerde inwoners van de Europese Unie vanaf november weer welkom zijn in het land. De meeste reizigers lijken pas volgende zomer de reis te ondernemen.

4 uur geleden