Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw drukte op wegen in Europa

Opnieuw drukte op wegen in Europa

DEN HAAG (ANP) - Zondag was het opnieuw druk op verschillende wegen in Europa. Volgens de ANWB was er opvallend veel vertrekkend vakantieverkeer onderweg, maar is het ergste fileleed inmiddels geleden. Sinds ongeveer 15.00 uur neemt de ergste vertraging op de Europese wegen af.

In Duitsland was zondag als voorspeld behoorlijk wat vertraging door terugkerend vakantieverkeer. In andere Europese landen zoals Frankrijk, Italië en Oostenrijk was er echter meer vertraging richting het zuiden, wat wijst op vertrekkende vakantiegangers. "Ik denk dat veel mensen dachten: we vermijden Zwarte Zaterdag, wat wij ook aanbevolen, en laten we zondag gaan", aldus een woordvoerder van de ANWB.

Zaterdag deed Zwarte Zaterdag in Frankrijk zijn naam eer aan, met op het hoogtepunt rond het middaguur 1090 kilometer file op de Franse wegen naar de vakantiegebieden. Ook op wegen in andere Europese landen was het druk, zoals in Duitsland, bij de Gotthardtunnel en in Italië op de A22 van de Brennerpas naar Verona.

Knelpunt

Zondag was het dus echter ook druk op wegen richting vakantiebestemmingen, hoewel het wel een paar uur scheelde met zaterdag, geeft de woordvoerder van de ANWB aan. "Het was echt wel wat rustiger." Op de A22 vanaf de Brennerpas naar het Italiaanse Verona bedroeg de vertraging zondag bijvoorbeeld meer dan twee uur. "Dat scheelde een uur vergeleken met zaterdag. Maar het is nog steeds heel druk."

Ook was er een knelpunt dat zich zaterdag niet voordeed. Vanuit Slovenië was er forse vertraging bij de Karawankentunnel richting het Oostenrijkse Villach. Dat leverde zondag zo’n 1,5 uur extra reistijd op, terwijl dat zaterdag steeds een halfuurtje was. "Er zijn blijkbaar veel mensen uit Kroatië onderweg naar Europa."

Vertraging

Een bekend knelpunt in Zwitserland is de A2 bij de Sint Gotthardtunnel richting het Italiaanse Chiasso. Daar moesten weggebruikers zondag een groot deel van de middag rekenen op twee uur vertraging. In Oostenrijk was het vooral op de A10 ten zuiden van Salzburg heel druk, en in Duitsland vooral op de A7 vanuit Oostenrijk richting het Duitse Ulm en de A3 tussen Würzburg en Neurenberg.

In Frankrijk was het ook filerijden, maar op de Autoroute du Soleil was het zondag wel minder druk dan zaterdag. Vooral zondagochtend liep verkeer er veel vertraging op, bijvoorbeeld op de A7 vanaf Lyon naar het zuiden, maar dit verbeterde ‘s middags. Op de A10 richting Bordeaux is het zondagmiddag nog wel erg druk, vooral rond de stad Bordeaux. "Over een groot stuk van duizend kilometer heb je daar drie uur vertraging", aldus de woordvoerder.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Iets minder coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal mensen met een coronabesmetting in de Nederlandse ziekenhuizen, is de afgelopen 24 uur wat afgenomen. Er liggen zaterdag in totaal 551 patiënten in het ziekenhuis met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 15 minder dan vrijdag, is te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Vrijdag lagen er 566 coronapatiënten in de ziekenhuizen

6 uur geleden
Tweede Kamerlid Van Haga spant kort geding aan tegen LinkedIn

HAARLEM (ANP) - Het Tweede Kamerlid Wybren van Haga spant een kort geding aan tegen LinkedIn. Van Haga raakte eind vorig jaar zijn LinkedIn-profiel kwijt na een aantal kritische berichten over het coronabeleid van de Nederlandse overheid. In het kort geding, dat woensdag dient bij de rechtbank in Haarlem, eist de politicus dat LinkedIn hem weer als lid toelaat op het netwerk.

6 uur geleden
Kaag: demissionair kabinet loopt op laatste benen

HILVERSUM (ANP) - Het demissionaire kabinet kan wat D66-leider Sigrid Kaag betreft niet te lang meer aanblijven. "Ik denk dat het duidelijk is, met de demissionaire status van het kabinet, dat ze op hun laatste eindjes lopen", aldus de D66'er voorafgaand aan lange formatiegesprekken met VVD-leider Mark Rutte en Wopke Hoekstra (CDA). Kaag stopte deze week als demissionair minister van Buitenlandse Zaken. "Het zijn nieuwe politieke realiteiten", zei ze daarover.

6 uur geleden
Hoekstra: VVD, D66 en CDA moeten allemaal een beetje inschikken

HILVERSUM (ANP) - CDA-leider Wopke Hoekstra is er "op gebrand om te kijken of we dit weekend stappen kunnen zetten". Dat zegt hij voorafgaand aan twee dagen aan formatieoverleggen met informateur Johan Remkes en de leiders van VVD en D66. De politieke kopstukken zelf zijn een halfjaar na de verkiezingen ongeduldig, maar datzelfde geldt voor de meeste Nederlanders, aldus Hoekstra. "En dat vraagt van ons allemaal een beetje inschikken. Dat vraagt ook van ons allemaal verantwoordelijkheid te nemen."

7 uur geleden
Sobere herdenking luchtlandingen op Ginkelse Heide

EDE (ANP) - De luchtlandingen rond de Slag om Arnhem zijn zaterdag herdacht op de Ginkelse Heide bij Ede. Parachutisten sprongen, 77 jaar na dato, uit (veelal) historische vliegtuigen. De sprongen waren goed te zien, want het was helder en zonnig weer.

7 uur geleden
Rutte hoopt dat formatieweekend 'zicht op een doorbraak' brengt

HILVERSUM (ANP) - VVD-leider Mark Rutte hoopt dat het weekend met informateur Johan Remkes, D66-leider Sigrid Kaag en CDA-voorman Wopke Hoekstra "zicht op een doorbraak" brengt. Het "zou al helemaal mooi zijn" als er dit weekend al een keerpunt komt, denkt Rutte. "Maar kan je vrij snel na het weekend een doorbraak bereiken? Dat hoop ik te zien."

8 uur geleden
Allereerste boek van Koot en Bie wordt na halve eeuw herdrukt

HILVERSUM (ANP) - Lachen is gezond, het allereerste boek dat Kees van Kooten en Wim de Bie samen schreven, wordt binnenkort herdrukt. Dat heeft Van Kooten zaterdag bekendgemaakt in het programma De Taalstaat op NPO Radio 1. Het boek werd ruim vijftig jaar geleden gedrukt in een oplage van 2500 exemplaren en werd nooit meer herdrukt.

8 uur geleden