Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw creëert de overheid te weinig banen voor gehandicapten

Opnieuw creëert de overheid te weinig banen voor gehandicapten

DEN HAAG (ANP) - De overheid heeft vorig jaar opnieuw te weinig mensen met een arbeidsbeperking aangenomen, blijkt uit cijfers van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Al jaren loopt de overheid op dit vlak flink achter op het bedrijfsleven.

Zeven jaar geleden is afgesproken 125.000 extra banen te scheppen voor mensen met een arbeidsbeperking. De overheid beloofde 25.000 banen voor haar rekening te nemen. Daarvoor is tot 2024 de tijd. Het bedrijfsleven zegde toe om in totaal 100.000 banen voor deze groep te scheppen.

Vorig jaar waren er inmiddels 61.615 extra banen voor arbeidsgehandicapten gecreëerd. Ruim 51.000 hiervan kwamen voor rekening van het bedrijfsleven. Dat is flink boven de afgesproken 40.000 banen voor dat jaar. De overheid moest 15.000 arbeidsplaatsen voor deze groep hebben verwezenlijkt, maar bleef steken op 9786.

"Het is teleurstellend dat de resultaten van de overheidssector voor het vierde jaar op rij, ook in 2019 is achtergebleven", schrijft staatssecretaris Tamara van Ark aan de Kamer. De komende tijd wordt het nog moeilijker, verwacht ze. "De coronacrisis maakt het continueren van de mooie resultaten van de afgelopen jaren lastiger." Ze is bereid extra ondersteuning te geven als dat nodig mocht zijn.

Meer uit Gezond

Oud-minister Kuipers haalt uit naar bestuurders kinderhartcentra

DEN HAAG (ANP) - Oud-minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid haalt in een interview in NRC hard uit naar de bestuurders van de kinderhartcentra die zijn besluit om deze specialistische zorg te centraliseren via de rechter hebben kunnen terugdraaien. Volgens hem gaat het ze alleen maar om hun eigen geld en status en niet om de patiënten. Ze moeten "zich schamen tot in hun bilnaad", citeert de krant hem.

21 uur geleden
Mogelijk stapje in de bestrijding van de symptomen van ALS

AMSTERDAM (ANP) - De Europese medicijnwaakhond EMA geeft zijn fiat aan een middel dat de symptomen van amyotrofische laterale sclerose (ALS) bestrijdt. De gevolgen van de ziekte, die tot verlamming leidt en niet te genezen is, kunnen volgens het EMA in een aantal gevallen worden behandeld met Qalsody van Biogen Nederland B.V.

1 dag geleden
Chiropractoren zonder vergunning met röntgen in de weer

DEN HAAG (ANP) - Chiropractoren gebruiken nogal eens röntgentoestellen zonder dat ze daar een vergunning voor hebben, constateert de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS). De 'krakers' mogen ze niet (meer) toepassen voordat ze dergelijke toestemming hebben gekregen.

2 dagen geleden
AI spoort 40 procent meer poliepen in darmen op

NIJMEGEN (ANP) - Dankzij Artificial Intelligence (AI) ofwel kunstmatige intelligentie kan er 40 procent meer aan poliepen in de darmen worden opgespoord, zo heeft het Radboudumc in Nijmegen vastgesteld. Poliepen kunnen een voorloper zijn van kanker.

2 dagen geleden
Ernst Kuipers duikt op bij universiteit in Singapore

DEN HAAG (ANP) - Ernst Kuipers, voormalig minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gaat per 1 mei aan de slag aan de Nanyang Technological University (NTU) in Singapore. Dat heeft die universiteit donderdag bekendgemaakt. Een woordvoerder van D66 bevestigt dat dit zijn nieuwe baan is.

2 dagen geleden
Verzuim door griep bereikt piek in januari

SON (ANP) - Het aantal nieuwe ziekmeldingen heeft in januari het hoogste punt van het griepseizoen tot nu toe bereikt, melden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare. In de eerste maand van het jaar kwam het aantal ziekmeldingen uit op 85 per 1000 medewerkers. In voorgaande maanden varieerde dit aantal van 55 in september tot 83 in november 2023. De stijging houdt verband met een toename in het aantal griepgevallen, maar volgens de arbodienst lijkt de piek inmiddels bereikt.

2 dagen geleden
Ook Lidl roept koekjes terug

HUIZEN (ANP) - Ook de Lidl roept koekjes terug, omdat er mogelijk metaaldeeltjes in zitten. Het gaat om Sondey Triple chocolate en McEnnedy Nougatelli met de respectievelijke houdbaarheidsdata 12-12-2024 en 10-12-2024.

2 dagen geleden