Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw coronaspugers veroordeeld tot wekenlange celstraf

Opnieuw coronaspugers veroordeeld tot wekenlange celstraf

ARNHEM (ANP) - Politierechters hebben woensdag weer diverse zogenoemde coronaspugers veroordeeld tot celstraffen tot twaalf weken. De verdachten die politieagenten hebben bespuugd, moeten bovendien 400 euro aan de dienders betalen.

De politierechter in Arnhem legde een celstraf van acht weken op aan een 34-jarige man uit Wanroij voor het beledigen en bedreigen van politieagenten door te zeggen dat hij corona heeft. Hij werd op 27 maart aangehouden na een achtervolging in Overasselt voor het overtreden van een rijverbod. Hij verzette zich bij zijn aanhouding en spuugde in de politieauto. De man uit Wanroij is de vierde coronahoester of -spuger die zich in korte tijd in Oost-Nederland voor de rechter moest verantwoorden.

De politierechter in Utrecht veroordeelde tijdens een snelrechtzitting een 40-jarige man uit Utrecht tot acht weken cel, waarvan vier voorwaardelijk. Hij had op 28 maart opzettelijk richting een politieagent gehoest op de Zambesidreef in Utrecht waar hij overlast veroorzaakte.

Supermarkt

Een 34-jarige man uit Almere stond, ook in Utrecht, terecht voor het hoesten naar twee medewerkers van een supermarkt, die vermoedden dat hij iets had gestolen. Ook hij verklaarde dat hij aan corona leed. Hij wist te ontkomen en werd later gearresteerd. Hij kreeg twaalf weken celstraf, waarvan vier voorwaardelijk.

De politierechter in Den Bosch veroordeelde een 52-jarige man uit Eindhoven tot vier weken cel waarvan een voorwaardelijk omdat hij op 19 maart een baliemedewerkster van een ziekenhuis in haar gezicht had gehoest en zei dat hij het besmettelijke virus onder de leden had. Een 34-jarige plaatsgenoot mag zeven weken de cel in voor het bespugen van een supermarktmedewerker. Ook dreigde hij in de supermarkt "iedereen corona te geven". Dat gebeurde begin vorige week.

Het Openbaar Ministerie treedt streng op tegen mensen die op strafrechtelijke manier misbruik maken van de huidige coronacrisis. "Dit soort gedrag wordt niet getolereerd", zei Gerrit van der Burg, voorzitter van het College van procureurs-generaal vorige maand al. Het OM wil een duidelijk signaal afgeven aan de samenleving. "Wij zijn afhankelijk van mensen met vitale beroepen zoals bijvoorbeeld politie, hulpverleners, handhavers van de noodverordening en winkelpersoneel. Zij verdienen onze bescherming en respect."

Meer uit Binnenland

Zomercarnaval Rotterdam en graslandbevloeiing immaterieel erfgoed

DEN HAAG (ANP) - Het Zomercarnaval Rotterdam en de zogeheten techniek van graslandbevloeiing zijn op de internationale Unesco-lijst van immaterieel erfgoed gezet. Dat is dinsdag besloten tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Unesco Immaterieel Erfgoed Comité in Botswana, meldt de Nederlandse Unesco Commissie.

28 minuten geleden
Opa: Ofir komt donderdag voor Chanoeka thuis

TEL AVIV (ANP) - Het gaat naar omstandigheden goed met de Nederlands-Israëlische Ofir Engel. Dat stelt zijn opa Jucha Engel dinsdagavond. Ofir Engel werd dinsdag zes dagen na zijn vrijlating door Hamas ontslagen uit het ziekenhuis in Tel Aviv. Hij komt zo is de bedoeling donderdag voor het lichtjesfeest Chanoeka naar huis.

1 uur geleden
Drugslab ontdekt in Roosendaal, twee verdachten aangehouden

ROOSENDAAL (ANP) - De politie heeft dinsdagmiddag na een tip in een loods in het Brabantse Roosendaal een werkend drugslab ontdekt. Twee mannen van 33 en 43 jaar uit Tilburg en Oirschot zijn daarbij aangehouden.

4 uur geleden
Geen asielzoekers naar Geertruidenberg, gemeente ziet af van plan

GEERTRUIDENBERG (ANP) - In de Brabantse gemeente Geertruidenberg komt geen opvanglocatie voor asielzoekers. De gemeenteraad was tegen het plan. Burgemeester en wethouders hebben dinsdag besloten om dat te volgen.

4 uur geleden
Van drugs- en wapenhandel verdacht familielid Taghi blijft in cel

ARNHEM (ANP) - De 21-jarige Aimane T., een familielid van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, moet in de cel blijven. Dat heeft de rechtbank in Arnhem dinsdag bepaald in een voorbereidende zitting. Gorinchemmer T. wordt verdacht van onder meer handel in en bezit van automatische wapens en harddrugs en een woninginbraak in de periode tussen 2020 en begin 2022.

5 uur geleden
200 kilometer meer file dan normaal tijdens dinsdagavondspits

DEN HAAG (ANP) - De ANWB meldt dat er op het hoogtepunt van de dinsdagavondspits om 17.10 uur 861 kilometer file stond. "Dat is 200 kilometer meer dan normaal op een dinsdag", aldus een woordvoerster. Het was al vroeg druk op de weg omdat mensen eerder naar huis gingen voor pakjesavond.

5 uur geleden
Zes Nederlanders weg uit Gazastrook

DEN HAAG (ANP) - Zes Nederlanders met wie het ministerie van Buitenlandse Zaken in contact stond, hebben dinsdag de Gazastrook verlaten. Dat meldt het ministerie, dat toevoegt dat ze aan de Egyptische grens zijn opgevangen door een team van de Nederlandse ambassade.

5 uur geleden