Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw celstraf geëist tegen oud-topman Eurocommerce

Opnieuw celstraf geëist tegen oud-topman Eurocommerce

ZWOLLE (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft een halfjaar celstraf geëist tegen voormalig topman Ger Visser van vastgoedbedrijf Eurocommerce. Hij zou met zijn vrouw een vals document hebben ingebracht in een gerechtelijke procedure. Dat valse document kwam van hun eigen stichting. Visser is ook al aangeklaagd in diverse zaken rondom faillissementsfraude. In hoger beroep hangen hem daarin ook celstraffen boven het hoofd.

Eurocommerce was een van de grootste projectontwikkelaars van Nederland, maar ging tien jaar geleden failliet. Eind 2011, kort voor het bankroet, maakte Eurocommerce-dochter Jachtstaete 2,5 miljoen euro over naar een stichting die het privévermogen van Visser en zijn vrouw beheerde. Dat bedrag moest na een veroordeling in 2015 terugkomen, maar in 2018 vroeg de stichting om herziening van dat vonnis. De curatoren van Eurocommerce zouden stukken hebben achtergehouden. In de daaropvolgende procedure bracht de stichting volgens het Openbaar Ministerie valse notulen in.

Het OM ziet Visser en zijn vrouw als de opdrachtgevers daarvan en wil een straf, ook omdat ze al eerder voor vergelijkbare zaken zijn veroordeeld. "Het moet stoppen; verdachten moeten ophouden met het frustreren van de rechtsgang en het bij voortduring produceren en inbrengen van valse stukken." De eis vraagt om een onvoorwaardelijke celstraf, omdat Visser "immers al een gewaarschuwd man was" na zijn eerdere veroordeling.

Tegen Vissers vrouw eiste het OM een werkstraf van 100 uur. Zij zou niet het initiatief hebben genomen, maar de fraude wel mede mogelijk hebben gemaakt.

Meer uit Financieel

Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

12 uur geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

16 uur geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

17 uur geleden
Turkse minister reist naar Europa voor buitenlandse investeringen

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije. Hij zal komende week een bijeenkomst in Londen bijwonen die wordt georganiseerd door de grote banken Citigroup en Bank of America en later in de maand dan praten met investeerders in Parijs.

18 uur geleden
Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

18 uur geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

19 uur geleden
Minister Yellen: shutdown ondermijnt groei economie VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een shutdown van de Amerikaanse overheid zal de groei van de economie van de Verenigde Staten ondermijnen omdat belangrijke overheidsprogramma's voor bedrijven geraakt worden en grote infrastructuurprojecten vertraging oplopen. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

20 uur geleden