Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw 20 jaar cel voor doodschieten rapper Feis, geen tbs

Opnieuw 20 jaar cel voor doodschieten rapper Feis, geen tbs

DEN HAAG (ANP) - De 28-jarige Silfano M. is dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar, onder meer voor het doodschieten van de Rotterdamse rapper Feis in 2019. Ook is hij schuldig bevonden aan twee keer poging tot doodslag. In 2020 legde de rechtbank hem twintig jaar celstraf op en daarnaast tbs. Het gerechtshof in Den Haag ziet in het hoger beroep geen reden om de man tbs op te leggen.

Het hof acht de man volledig toerekeningsvatbaar. Uit onderzoek door gedragsdeskundigen van het Pieter Baan Centrum is gebleken dat er vooral gevaar voor herhaling bestaat als M. zich opnieuw in een crimineel milieu begeeft. Hij krijgt van het gerechtshof een maatregel opgelegd tot gedragsbeïnvloeding of vrijheidsbeperking. Hiermee kan het Openbaar Ministerie hem na zijn straf bijvoorbeeld begeleiden bij zijn re-integratie.

De 32-jarige Faisal Mssyeh, de echte naam van de rapper, werd in de nieuwjaarsnacht van 2019 om 04.00 uur ‘s nachts doodgeschoten op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. De broer van de rapper raakte bij diezelfde schietpartij zwaargewond. Een maand eerder, op 1 december 2018, beschoot M. een automobilist in Schiedam. In die auto zat een politieagent in opleiding. Een kogel raakte de zijkant van de bestuurdersstoel.

M. beriep zich bij de politie op zijn zwijgrecht. Op de zitting heeft hij alleen verklaard dat hij voorafgaand aan het schieten aanwezig was in het café waar het schietincident plaatsvond. Uit diverse verklaringen van getuigen kwam volgens de aanklager naar voren dat M. "zonder aanleiding en van korte afstand" op de broers Mssyeh heeft geschoten.

Meer uit Binnenland

Dode en twee gewonden na steekpartij Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Drie mannen zijn zondagavond zodanig gewond geraakt door een steekpartij in Amsterdam dat ze naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Iets voor 01.00 uur in de nacht van zondag op maandag maakte de politie bekend dat een van de drie slachtoffers, ondanks de medische behandeling die hij kreeg, aan zijn verwondingen is overleden.

2 uur geleden
Premier Rutte feliciteert Erdogan met herverkiezing

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gefeliciteerd met zijn herverkiezing. "Ik wens hem alle succes de komende jaren. Ik zie er naar uit om verder te gaan met het versterken van de banden en samen te werken als vrienden en bondgenoten", twitterde Rutte.

6 uur geleden
Turkse Nederlanders vieren toeterend de Turkse verkiezingsuitslag

DEN HAAG (ANP) - In meerdere steden wordt gevierd dat Recep Tayyip Erdogan waarschijnlijk de Turkse verkiezingen heeft gewonnen. Veel Turken zijn met de nationale vlag van Turkije in de auto gestapt om rond te rijden en te toeteren of staan met de vlag op straat te zwaaien.

6 uur geleden
Gewonde en ontruimingen door brand in Landgraaf

LANDGRAAF (ANP) - Een bewoner van een appartement in Landgraaf is zondagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat brand was uitgebroken in zijn woning. Volgens een woordvoerder van de brandweer had hij te veel rook ingeademd. Ook enkele andere bewoners van het appartementencomplex zijn door de ambulancedienst nagekeken na het inademen van rook. De brandweer heeft het hele appartementencomplex van zo’n dertig tot veertig woningen laten ontruimen, aldus de woordvoerder.

7 uur geleden
Vermoedelijk ontvoerde man Spanbroek liep op zijn sokken

SPANBROEK (ANP) - De politie zoekt nog altijd naar de man die vrijdagmiddag mogelijk is ontvoerd in het Noord-Hollandse Spanbroek en heeft een nieuwe foto van hem gepubliceerd. Uit het politieonderzoek komt verder naar voren dat de man Engels of Duits spreekt. En hij stond een klein uur voor de vermoedelijke ontvoering op zijn sokken bij het winkelcentrum en de bushalte aan de Herenweg in Spanbroek.

9 uur geleden
Steekpartij in trein bij Ede-Wageningen: acht arrestaties

EDE-WAGENINGEN (ANP) - Acht mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt na een vechtpartij in een trein die uit Arnhem kwam en naar Ede-Wageningen ging. Daarbij is ook gestoken. Twee mensen moesten met niet-levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis. Een van hen is ook aangehouden.

11 uur geleden
Nog één op A12 opgepakte klimaatactivist vast, rest weer vrij

DEN HAAG (ANP) - Er zit nog één klimaatactivist vast die zaterdag bij de blokkade van de A12 in Den Haag is opgepakt. De rest van de 48 arrestanten die de politie aanhield voor strafbare feiten als vernieling of belediging, is zaterdagavond weer op vrije voeten gesteld, melden de politie en een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

15 uur geleden