Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opluchting bij Woonbond om aangepast voorstel huurtoeslagen

Opluchting bij Woonbond om aangepast voorstel huurtoeslagen

AMSTERDAM (ANP) - De Woonbond, belangenvereniging voor huurders, is "opgelucht" dat de regels voor de huurtoeslag minder ingrijpend veranderen dan in eerdere plannen van het kabinet zou gebeuren. Eerder wilde de regering overstappen op een subsidie waarvan het bedrag afhing van een 'normhuur', in plaats van de daadwerkelijk betaalde huur. Dit plan is geschrapt in een nieuw wetsvoorstel na de kritiek dat veel huishoudens er hierdoor financieel op achteruit zouden gaan.

"Het kabinet heeft onze kritiek ter harte genomen en dat is te prijzen. Met de hoge huurprijzen en alle andere gestegen kosten is een verlaging van de huurtoeslag wel het slechtst denkbare. Gelukkig is die donkere wolk nu verdreven", zegt directeur Zeno Winkels van de Woonbond.

Die organisatie wijst verder op twee positieve veranderingen aan het huurtoeslagenstelsel die het kabinet wil doorvoeren. In de toekomst geldt geen bovengrens meer voor de huren waarvoor mensen huurtoeslag mogen aanvragen. Ook daalt de leeftijdsgrens van 23 naar 21 jaar, stipt de Woonbond aan.

Kritiek en kanttekeningen

Maar er klinkt ook kritiek. Een aantal huurders zou tegen een verlaging van de toeslag aanlopen doordat ze bepaalde servicekosten niet meer mogen meenemen in de berekening van de subsidie.

Ook woningcorporaties zijn overwegend positief over het aangepaste wetsvoorstel. Maar hun koepelorganisatie Aedes heeft ook kanttekeningen. Zo krijgen alle huurders 4 euro minder huurtoeslag. "De verlaging van 4 euro voor iedereen lijkt beperkt, het gaat echter over veel mensen die op het moment al moeite genoeg hebben de touwtjes aan elkaar te knopen", stelt de organisatie.

Meer uit Financieel

Boeing verwacht verdubbeling commerciële luchtvaartvloot in 2043

SEATTLE (ANP/AFP/RTR) - De wereldwijde vloot van commerciële vliegtuigen zal in 2043 bijna zijn verdubbeld door de sterke groei van de luchtvaart. Volgens Boeing hebben maatschappijen dan in totaal 50.170 toestellen in gebruik, vergeleken met 26.750 vliegtuigen afgelopen jaar.

45 minuten geleden
Luchthaven Hongkong weer operationeel na storing

HONGKONG (ANP/RTR) - De luchthaven van Hongkong is weer volledig operationeel na de grote wereldwijde computerstoring op vrijdag die onder meer het internationale vliegverkeer ernstig verstoorde. Volgens Chinese staatsmedia zijn de activiteiten op Hong Kong International Airport nu weer volledig normaal.

3 uur geleden
Baas CrowdStrike belooft 'volledige transparantie' over storing

AUSTIN (ANP) - George Kurtz, topman van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike, belooft "volledige transparantie" over de toedracht van de wereldwijde computerstoringen die vrijdag voor problemen zorgden. Die waren het gevolg van een software-update van CrowdStrike. Kurtz zal daarbij ook duidelijk maken welke stappen het bedrijf zet om herhaling te voorkomen.

13 uur geleden
CrowdStrike verliest ruim tiende van beurswaarde na grote storing

NEW YORK (ANP) - Cyberbeveiliger CrowdStrike is vrijdag 11 procent minder waard geworden op de aandelenbeurs in New York. Een fout in een automatische update van de beveiliger zorgde wereldwijd voor storingen van het besturingssysteem van Microsoft. Banken, winkels, vliegvelden en ziekenhuizen kwamen in de problemen doordat computers niet meer werkten.

13 uur geleden
EU en Servië werken samen aan lithium- en accu-industrie

BELGRADO (ANP/AFP) - De Europese Unie en Servië hebben een overeenkomst gesloten waarin ze afspreken samen te werken rond de winning van lithium en de productie van accu's voor elektrische auto's. In de bodem van het Balkanland zit veel lithium, een belangrijke grondstof voor batterijen en de energietransitie.

14 uur geleden
Bloomberg: Unilever is verkoopgesprekken ijsjestak begonnen

LONDEN (ANP) - Unilever is aan eerste gesprekken begonnen met bedrijven die mogelijk de ijsjestak van het verzorgings- en levensmiddelenconcern willen kopen. De divisie, met onder andere de merken Magnum en Ben & Jerry's, kan tot 15 miljard pond (meer dan 17,8 miljard euro) waard zijn. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

16 uur geleden
Ryanair claimt overwinning op Booking in Amerikaanse rechtszaak

DUBLIN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair zegt in de Verenigde Staten een rechtszaak te hebben gewonnen van het moederbedrijf van Booking.com. Een jury in de staat Delaware oordeelde dat het internetbedrijf regels tegen onlinefraude heeft overtreden, meldt Ryanair.

17 uur geleden