Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opluchting bij vliegtuigbouwer Airbus over brexitdeal

Opluchting bij vliegtuigbouwer Airbus over brexitdeal

TOULOUSE (ANP/DPA) - Vliegtuigbouwer Airbus is opgelucht over de handelsovereenkomst tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. "We zijn verheugd over het nieuws dat er een overeenkomst is bereikt", zei Airbus-topman Guillaume Faury donderdag in een verklaring.

Een woordvoerder voegt eraan toe dat de gevolgen voor de luchtvaart nog worden onderzocht. Maar het Europese conglomeraat is verheugd dat een breuk met Groot-Brittannië is vermeden. Een no-dealbrexit zou de investeringen van Airbus in dat land in gevaar kunnen brengen, waarschuwde Faury eerder deze maand. Of er in Groot-Brittannië wordt geïnvesteerd, hangt volgens de Fransman af van hoe makkelijk het na de brexit is om zaken te doen met het land.

Vooral de luchtvaart is hard getroffen door de coronacrisis. Airbus heeft zijn productie met ongeveer 40 procent verminderd. Het bedrijf heeft vestigingen in meerdere Europese landen, waaronder Groot-Brittannië, waar vleugels voor passagiersvliegtuigen worden gemaakt.

Meer uit Financieel

Zweeds bedrijf verwerft rechten lasercommunicatietechniek van TNO

DEN HAAG (ANP) - AAC Clyde Space gaat de lasersatellietcommunicatie technologie van TNO op de markt brengen. Het Zweedse satellietbedrijf en het onderzoeksinstituut hebben daarover een licentieovereenkomst gesloten. Met deze technologie van TNO is het mogelijk om satellietgegevens naar de aarde te verzenden via laserstralen.

9 minuten geleden
Huizenprijzen opnieuw sterker gestegen, meer woningen verkocht

DEN HAAG (ANP) - De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in april opnieuw sterker gestegen. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Ook wisselden die maand meer koopwoningen van eigenaar ten opzichte van een jaar eerder.

6 uur geleden
CPB bevestigt: relatief minder belasting voor grootverdieners

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders met de hoogste inkomens betalen relatief minder belasting dan de groep daar net onder. Dit komt doordat hun belastingdruk niet zoals bij veel Nederlanders vooral door de sociale premies en belastingen in box 1 wordt bepaald, maar door de vennootschapsbelasting. Dit heeft het Centraal Planbureau (CPB) bekendgemaakt in nieuw, langjarig onderzoek naar de hoogste inkomens.

7 uur geleden
Huizenprijzen opnieuw sterker gestegen, meer woningen verkocht

DEN HAAG (ANP) - De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in april opnieuw sterker gestegen. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Ook wisselden die maand meer koopwoningen van eigenaar ten opzichte van een jaar eerder.

7 uur geleden
Kleine plussen op Wall Street, Palo Alto Networks bij dalers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag kleine koerswinsten zien in afwachting van de notulen van de recentste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank en de kwartaalcijfers van AI-chipproducent Nvidia op woensdag. Cybersecuritybedrijf Palo Alto Networks stond bij de dalers op Wall Street na de bekendmaking van resultaten.

8 uur geleden
Lagarde heeft er vertrouwen in dat inflatie onder controle is

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - President Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft er vertrouwen in dat de inflatie in de eurozone onder controle is. Dat zei ze in een interview met de Ierse televisie. Lagarde hintte er daarmee op dat een eerste renteverlaging volgende maand waarschijnlijk is.

9 uur geleden
Oprichter en voorzitter Klaus Schwab van het WEF treedt af

DAVOS (ANP/BLOOMBERG) - Klaus Schwab, de oprichter van het World Economic Forum (WEF), treedt af als uitvoerend voorzitter. Dat heeft Schwab gemeld in een mail aan het personeel. Het WEF heeft zijn besluit om de dagelijkse leiding uit handen te geven ook bevestigd.

11 uur geleden