Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opluchting bij vliegtuigbouwer Airbus over brexitdeal

Opluchting bij vliegtuigbouwer Airbus over brexitdeal

TOULOUSE (ANP/DPA) - Vliegtuigbouwer Airbus is opgelucht over de handelsovereenkomst tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. "We zijn verheugd over het nieuws dat er een overeenkomst is bereikt", zei Airbus-topman Guillaume Faury donderdag in een verklaring.

Een woordvoerder voegt eraan toe dat de gevolgen voor de luchtvaart nog worden onderzocht. Maar het Europese conglomeraat is verheugd dat een breuk met Groot-Brittannië is vermeden. Een no-dealbrexit zou de investeringen van Airbus in dat land in gevaar kunnen brengen, waarschuwde Faury eerder deze maand. Of er in Groot-Brittannië wordt geïnvesteerd, hangt volgens de Fransman af van hoe makkelijk het na de brexit is om zaken te doen met het land.

Vooral de luchtvaart is hard getroffen door de coronacrisis. Airbus heeft zijn productie met ongeveer 40 procent verminderd. Het bedrijf heeft vestigingen in meerdere Europese landen, waaronder Groot-Brittannië, waar vleugels voor passagiersvliegtuigen worden gemaakt.

Meer uit Financieel

Nu ook variabel gastarief Eneco onder prijsplafond

ROTTERDAM (ANP) - Energiebedrijf Eneco gaat nu ook voor gas minder vragen dan het prijsplafond van de overheid. Een groep klanten die in mei een nieuw variabel tarief krijgt betaalt dan minder dan het door de overheid vastgestelde maximum. In april kon Eneco, een van de grootste energieleveranciers van Nederland, al stroomtarieven rekenen die daaronder liggen.

20 minuten geleden
Werkloosheid in eurozone iets gedaald in februari

LUXEMBURG (ANP) - De werkloosheid in de eurozone is in februari iets gedaald ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat kwam de werkloosheid vorige maand uit op 6,6 procent, tegen 6,8 procent een jaar eerder. Ten opzichte van januari dit jaar bleef de werkloosheid stabiel. De werkloosheid onder jongeren nam op jaarbasis wel toe tot 14,4 procent, maar bleef ten opzichte van januari ongewijzigd.

36 minuten geleden
Inflatie eurolanden fiks lager, prijzen voedsel stijgen nog hard

LUXEMBURG (ANP) - De prijzen in de eurolanden zijn in maart veel minder hard gestegen dan in februari. Dat komt vooral doordat gas, olie en andere energiebronnen goedkoper werden na de extreme prijsstijgingen van vorig jaar. Maar voedingsmiddelen werden wel in rap tempo duurder.

51 minuten geleden
Ook Schiphol merkt staking op Heathrow, vluchten geannuleerd

SCHIPHOL (ANP/DPA) - Een staking bij beveiligingsmedewerkers op de grote Londense luchthaven Heathrow heeft al op de eerste dag gevolgen voor Schiphol. Een aantal aankomende en vertrekkende vluchten van luchtvaartmaatschappij British Airways is geannuleerd.

1 uur geleden
Toch kleine groei Britse economie in vierde kwartaal

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse economie heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar toch een kleine groei laten zien. Volgens een nieuw cijfer van het nationale statistiekbureau bedroeg de groei 0,1 procent in vergelijking met de voorgaande periode. Eerder werd een stagnatie van de economie van het Verenigd Koninkrijk gemeld door het statistiekbureau.

1 uur geleden
Air France-KLM stevig hoger op afwachtend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Air France-KLM behoorde vrijdag tot de sterkste stijgers op het Damrak. De luchtvaartcombinatie profiteerde van een koopadvies door Deutsche Bank. Beleggers deden het verder rustig aan na de recente sterke opmars die volgde op de afnemende onrust in de bankensector. Ook wordt vooral gewacht op het inflatiecijfer van de eurozone, dat later op de dag naar buiten komt.

2 uur geleden
Duitsers geven minder uit in de winkelstraat

WIESBADEN (ANP) - Duitsers houden te midden van alle prijsstijgingen de hand op de knip. Winkeliers boekten in februari een lagere omzet dan een maand eerder, ondanks de hogere prijzen die ze voor veel producten rekenden.

2 uur geleden