Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Opleiding van miljoenen kinderen in gevaar door coronacrisis'

'Opleiding van miljoenen kinderen in gevaar door coronacrisis'

DEN HAAG (ANP) - De opleiding van miljoenen kinderen wereldwijd loopt gevaar doordat veel scholen dicht zijn vanwege het coronavirus, waarschuwt VN-kinderfonds UNICEF.

De hulporganisatie vreest voor de gevolgen die de huidige situatie heeft op de geestelijke gezondheid van kinderen, ook die in Nederland.

Volgens UNICEF wordt de helft van alle kinderen getroffen door de schoolsluitingen. In Nederland volgen leerlingen nu onder meer thuisstudie, maar in veel andere landen zijn kinderen volgens het fonds verstoken van onderwijs.

Impact groot

"Ze zitten alleen thuis, omdat hun ouders moeten werken, zonder toegang tot schoolmateriaal", zegt Suzanne Laszlo, directeur van UNICEF Nederland. "De psychosociale impact hiervan is groot. Tegelijk nemen kinderarbeid en de uitbuiting van kinderen toe."

Dat hun school dicht is, betekent voor veel kinderen ook dat zij minder toegang hebben tot schoon water, nauwkeurige informatie en gezondheidsprogramma's, stelt de VN-organisatie.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Kamp Westerbork maakt podcast voor 4 mei

HOOGHALEN (ANP) - Herinneringscentrum Kamp Westerbork verspreidt op 4 mei een podcast, die de gebruikelijke drukbezochte herdenking op het kampterrein moet vervangen. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus organiseert het herinneringscentrum op Dodenherdenking niets op het terrein zelf. De directie roept eventuele bezoekers ook op om thuis te blijven.

49 minuten geleden
130 Duitse ziekenhuizen willen Nederlandse ic-patiënten overnemen

ROTTERDAM (ANP) - 130 Duitse ziekenhuizen zijn bereid om Nederlandse coronapatiënten die op de intensive cares liggen, over te nemen. Dat heeft Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, woensdag gezegd.

1 uur geleden
Voor het eerst minder coronapatiënten op intensive care

ROTTERDAM (ANP) - Voor het eerst sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus in Nederland is het aantal coronapatiënten op de intensive care gedaald. In totaal liggen nu 1408 mensen op een ic. Dinsdag waren het er 1424. Dat maakte het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) woensdag bekend.

1 uur geleden
Privacystichting maakt zich grote zorgen over 'corona-apps'

AMSTERDAM (ANP) - Stichting Privacy First maakt zich "grote zorgen" over het voornemen van de overheid om speciale apps te gaan inzetten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het recht op anonimiteit in de openbare ruimte is volgens de stichting een klassiek grondrecht en cruciaal voor het functioneren van de democratische rechtsstaat.

1 uur geleden
Eerste lokale zomerse dag dit jaar en tevens warmste 8 april

De BILT (ANP) - In Arcen in Limburg is de temperatuur woensdagmiddag gestegen naar 25,1 graden. Daarmee is dit de eerste lokale zomerse dag van dit jaar geworden. Daarnaast is ook het officiële datum-warmterecord verbroken, meldt Weeronline.

2 uur geleden
Rijksmuseum ziet reserves rap verdampen

AMSTERDAM (ANP) - Het Rijksmuseum loopt per week tussen de 800.000 en 1 miljoen euro aan inkomsten mis door de gedwongen sluiting in verband met de coronacrisis. "Van onze inkomsten komt ongeveer 50 procent van het publiek. Dat geld is hard nodig", zegt hoofddirecteur Taco Dibbits. "We gaan nu heel snel door onze reserves heen. Dit treft ons heel direct en heel zwaar."

2 uur geleden
'Klein grensverkeer naar Duitsland mag, maar doe het niet'

KLEVE (ANP) - Even de grens met Duitsland oversteken om daar boodschappen te doen of benzine te tanken mag ook nog als in Duitsland vanaf vrijdag strengere maatregelen gelden tegen de verspreiding van het coronavirus. Een hele dag gaan winkelen in een Duitse stad of een attractie bezoeken valt niet onder het toegestane kortstondige oponthoud en is dus verboden. Dat kan een boete van minimaal 200 euro opleveren.

2 uur geleden