Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opkomst herhaalprikken tegen coronavirus daalt verder

Opkomst herhaalprikken tegen coronavirus daalt verder

BILTHOVEN (ANP) - Ongeveer 130.000 mensen hebben vorige week de herhaalprik tegen het coronavirus gehaald. Dat is het laagste aantal sinds het begin van de vaccinatiecampagne in september. De opkomst daalt voor de vijfde achtereenvolgende week.

Volgens de wekelijkse cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) hebben in totaal nu bijna 3,75 miljoen mensen de extra inenting gehad. Die moet de afweer tegen het coronavirus versterken. Iedereen van 12 jaar en ouder die de eerste prikken heeft gehad, komt voor de herhaalprik in aanmerking. Van die groep heeft bijna 30 procent de extra vaccinatie laten zetten. Onder de mensen van 60 jaar en ouder is bijna 60 procent inge├źnt met de herhaalprik.

Vanwege de dalende opkomst zetten de GGD'en minder vaccineerders in op de grote centrale vaccinatielocaties. In plaats daarvan gaan ze de wijken en dorpen in om mensen te bereiken die zich tot nu toe nog niet hebben laten inenten. In dorpshuizen, buurtcentra, bibliotheken en op andere plekken staan kleine tijdelijke vaccinatielocaties.

Sommige GGD-regio's zijn al begonnen met hun "regiotour", andere staan op het punt om ermee te starten. Zo bezoekt de GGD in Hollands Noorden elk weekend een andere plaats in de regio. In de afgelopen weken zijn de vaccineerders in Hoorn en Enkhuizen geweest, en in de komende weken gaan ze onder meer naar Opmeer en Schagen. De GGD in Flevoland heeft tijdelijke locaties geopend in Dronten en Zeewolde, in aanvulling op de vaste prikplekken in Almere, Lelystad en Emmeloord.

Meer uit Binnenland

Waterschappen pompen volop om water weg te krijgen

DEN HAAG (ANP) - Door de zware regenval van vrijdag hebben waterschappen in het noorden en oosten van het land de handen vol aan het afvoeren van het water. Ook zijn verschillende sluizen dicht, omdat door de hoge waterstanden de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

13 uur geleden
ANWB ziet al veel vakantiedrukte op wegen in Europa

DEN HAAG (ANP) - De ANWB ziet zaterdag al veel vakantiedrukte op wegen in Europa. Volgens een woordvoerder is onder meer in Frankrijk en Duitsland sprake van veel vertraging.

16 uur geleden
Dode vrouw gevonden in water Honselersdijk

HONSELERSDIJK (ANP) - In het water bij de Boswoning in Honselersdijk, in het Westland, is een overleden vrouw gevonden. Het gaat om een 68-jarige inwoonster van die plaats. Volgens de politie, die uitgaat van een ongeluk, is ze vrijdagavond in het water terechtgekomen en vervolgens overleden.

17 uur geleden
CPNB: Dragt gaf generaties leesplezier met iconische boeken

AMSTERDAM (ANP) - Directeur Eveline Aendekerk van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) is geschrokken van het nieuws dat kinderboekenschrijfster Tonke Dragt is overleden. Dragt, bekend van onder meer De brief voor de koning, overleed vrijdag op 93-jarige leeftijd in haar woonplaats Den Haag.

17 uur geleden
Schrijver Kromhout: nieuw werk van Tonke Dragt onderweg

HILVERSUM (ANP) - Van de vrijdag overleden jeugdboekenschrijfster Tonke Dragt is een nieuw boek onderweg. Dat zei schrijver Rindert Kromhout, met wie ze recent veel samenwerkte, zaterdag.

19 uur geleden
NVJ boos over naam fotograaf Sakir Khader op terroristenlijst FBI

AMSTERDAM (ANP) - Journalistenvakbond NVJ is absoluut niet te spreken over het feit dat de Nederlands-Palestijnse fotograaf en documentairemaker Sakir Khader op een omstreden Amerikaanse terroristenlijst staat. "Het is onbegrijpelijk dat Nederland hier niet meteen werk van maakt", stelt algemeen secretaris Thomas Bruning. Follow the Money en de Volkskrant berichtten zaterdag over die lijst.

19 uur geleden
Festival Bospop sluit parkeerterreinen door hevige regenval

WEERT (ANP) - Festival Bospop in Weert heeft zaterdagochtend alle parkeerplaatsen gesloten. Er is veel regen gevallen en daardoor is het terrein onbegaanbaar. De organisatie van het festival roept bezoekers op om met het openbaar vervoer te komen of om zich af te laten zetten bij een kiss-and-ridezone vlakbij.

20 uur geleden