Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opgepakte vrouw steekpartij in HEMA Wormer had winkelverbod

Opgepakte vrouw steekpartij in HEMA Wormer had winkelverbod

WORMER (ANP) - De 21-jarige vrouw uit Wormer die is opgepakt voor de steekpartij donderdag in een filiaal van de HEMA in de Noord-Hollandse plaats had een winkelverbod voor die winkel. Kort voor het incident, waardoor een medewerkster van de winkel zwaargewond raakte, was de politie al ter plaatse geweest om te assisteren bij de toepassing van het verbod.

De steekpartij vond donderdag rond 16.00 uur plaats in het HEMA-filiaal aan de Faunastraat. Het slachtoffer is een 23-jarige vrouw uit Wormer.

Toen de 21-jarige vrouw in de winkel verscheen, was de politie gebeld, vanwege het winkelverbod, legt een politiewoordvoerder uit. Agenten die ter plaatse kwamen, vertelden de 21-jarige vrouw dat ze niet in de winkel mocht komen en begeleidden haar naar buiten. Toen het leek alsof zij uit de buurt wegging, vertrokken de agenten ook weer.

Steekpartij

Kort daarop kregen zij echter de melding binnen dat de vrouw weer terug was in de winkel en dat er een steekpartij was. "De collega's zijn daarop teruggekeerd, hebben levensreddende handelingen kunnen uitvoeren en de verdachte direct kunnen aanhouden", aldus de woordvoerder. Volgens de zegsvrouw was het slachtoffer dusdanig gewond dat het voor haar heel belangrijk is geweest dat zij zo snel werd geholpen.

De politie spreekt vrijdag van een vreselijk incident. Aan klanten die in de winkel aanwezig waren, wordt slachtofferhulp aangeboden, meldt de politie verder.

Meer uit Binnenland

Demonstranten op bezet terrein UvA houden zich stil

AMSTERDAM (ANP) - De demonstranten op het bezette terrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA) proberen geen geluidsoverlast te veroorzaken. Mensen proberen elkaar stil te houden zodat de politie niet hoeft op te treden tegen geluidsoverlast.

1 uur geleden
Demonstranten bezetten terrein UvA in centrum Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Demonstranten hebben een terrein bezet van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in het centrum van Amsterdam. Het gaat om het zogeheten Binnengasthuisterrein.

3 uur geleden
Carrie ten Napel maakt vooravondshow op vrijdag bij NPO 1

HILVERSUM (ANP) - Carrie ten Napel gaat vanaf dit najaar op vrijdag de vooravondshow van NPO 1 maken. Dat heeft Omroep MAX bevestigd na berichtgeving van het AD.

4 uur geleden
Betogers bouwen barricades bij UvA-complex in centrum Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Demonstranten bouwen meerdere barricades bij een pand van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in het centrum van Amsterdam. Het gaat om een complex bij de Oudemanhuispoort. De barricades bestaan onder meer uit pallets en fietsenrekken. Ook meubels, zoals stoelen en tafels, en bouwhekken worden gebruikt.

4 uur geleden
Tientallen demonstranten bij universiteitsbieb in centrum Utrecht

UTRECHT (ANP) - Tientallen mensen demonstreren bij de Universiteitsbibliotheek in Utrecht tegen de situatie in de Palestijnse gebieden. Er is inmiddels contact geweest tussen de universiteit en vertegenwoordigers van de demonstranten, laat een woordvoerster van de universiteit dinsdagavond weten.

6 uur geleden
Politie slaat in op demonstranten UvA

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft dinsdagmiddag ingeslagen op betogers die meedoen aan een demonstratie bij de Universiteit van Amsterdam (UvA). Dat ziet een ANP-verslaggever ter plaatse. Zeker twee agenten zouden een wapenstok hebben gebruikt. Het gebeurde ter hoogte van het Holocaust Namenmonument.

6 uur geleden
Honderden betogers bij nieuwe demonstratie UvA

AMSTERDAM (ANP) - Bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) hebben zich dinsdagmiddag honderden mensen verzameld om solidariteit te uiten met pro-Palestijnse studenten die daar maandag een protestkamp opzetten en door de politie uiteindelijk werden verwijderd.

7 uur geleden