Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opgelucht Scapino Ballet begint seizoen met hulp van rapper Dox

Opgelucht Scapino Ballet begint seizoen met hulp van rapper Dox

ROTTERDAM (ANP) - Scapino Ballet Rotterdam begint donderdag opgelucht aan een nieuw seizoen, met een voorstelling die gemaakt is samen met onder anderen rapper Dox ofwel Unorthadox. Op Prinsjesdag werd definitief dat het gezelschap toch subsidie krijgt van het Rijk.

De Raad voor Cultuur stelde in de lente voor het bijna 75 jaar oude gezelschap geen rijkssubsidie meer te geven. De raad was op zich heel positief over Scapino, maar noemde het niet vernieuwend genoeg en wilde het beschikbare geld besteden aan een groep die jonge en nieuwe mensen naar de zalen trekt. De raad wees Club Guy & Roni aan, dat in Groningen is gevestigd en daardoor ook bijdraagt aan de spreiding van de dans.

Na commotie in de danswereld, onder dansliefhebbers en in de Tweede Kamer is er nu meer geld voor dans en hoeft het ene gezelschap niet voor het andere te wijken.

Scapino begint het nieuwe seizoen niet in een theater, maar in een werelderfgoedmonument, de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Het danst daar twee weken lang The Blend, een mix van stijlen. Het publiek krijgt een voorstelling te zien die is gemaakt door de, uit de breakdance afkomstige, jonge Nederlandse choreograaf Justin de Jager, de Spaanse choreografe Alba Carbonell en de reeds genoemde muzikant en rapper Dox (Unorthadox). Hij ontwierp een deel van de voorstelling waarin hij zelf te bewonderen is. Ook fungeert hij als een soort rode draad tussen de andere delen van de show.

Het concept en de regie zijn van artistiek leider Ed Wubbe. Alle voorstellingen zijn uitverkocht, maar op 30 september is er nog een live stream.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Burgemeesters en minister: sneller boete bij corona-overtredingen

UTRECHT (ANP) - Mensen die de coronaregels overtreden, worden sneller beboet. Hiervoor waarschuwen minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid) en de burgemeesters van de 25 veiligheidsregio's maandag na afloop van het Veiligheidsberaad. Iemand die na 20.00 uur alcohol op straat drinkt of met meer dan drie anderen samenkomt, krijgt na één waarschuwing gelijk een boete. Bovendien gaan politiemensen en boa's de namen noteren van mensen die er met een waarschuwing vanaf zijn gekomen.

50 minuten geleden
'Grapperhaus zit ernaast met verbod op gebruik softdrugs'

DEN HAAG (ANP) - Het is in tegenstelling tot wat minister Ferd Grapperhaus zegt niet mogelijk via de huidige wet- en regelgeving op te treden tegen het gebruik van softdrugs in de buitenruimte. Grapperhaus liet maandag aan de Tweede Kamer weten dat het bezit van softdrugs feitelijk verboden is in Nederland, en daarmee dus ook het gebruik. Juridisch houdt dat echter geen stand, stelt hoogleraar recht en samenleving Jan Brouwer van de Rijksuniversiteit Groningen.

4 uur geleden
Ruim 430 boetes in eerste weekend van gedeeltelijke lockdown

DEN HAAG (ANP) - In het eerste weekend van de gedeeltelijke lockdown die vorige week werd ingevoerd, heeft de politie 435 boetes uitgeschreven voor het niet naleven van de coronamaatregelen. Dat zegt een woordvoerster van de Nationale Politie na berichtgeving door EenVandaag.

5 uur geleden
'Niet bij elke positieve test vraagt GGD naar CoronaMelder'

DEN HAAG (ANP) - Wanneer uit een test blijkt dat iemand het coronavirus heeft opgelopen, vraagt de medewerker van de GGD die het slechte nieuws telefonisch brengt, niet altijd of de persoon de CoronaMelder gebruikt. Daardoor worden mensen die in de nabijheid van deze persoon zijn geweest, en die dus misschien besmet zijn geraakt, niet altijd op de hoogte gebracht.

5 uur geleden
Weer minder vlinders, maar de grote vos is terug

WAGENINGEN (ANP) - Bij de vlindertelling zijn dit jaar opnieuw minder vlinders geteld dan voorgaande jaren. Toch doet een aantal soorten het wel goed, meldt natuurnieuwssite Nature Today. Een daarvan is de grote vos, die na 25 jaar weer terug is in Nederland.

6 uur geleden
Gebruik softdrugs kan buiten van 20.00-07.00 uur worden beboet

DEN HAAG (ANP) - Het is al mogelijk om op te treden tegen het gebruik van softdrugs in de buitenruimte. Daarvoor is geen nieuwe wet- of regelgeving nodig. Dat laat Ferd Grapperhaus weten aan de Tweede Kamer. Een verbod tussen 20.00 en 07.00 uur was een van de voorgestelde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

7 uur geleden
Haven Rotterdam verwerkt afval tot Japanse compost

ROTTERDAM (ANP) - Havenbedrijf Rotterdam gaat de Maasvlakte vergroenen met zelfgemaakte bokashi, compost van organisch afval. Onlangs werden op de Maasvlakte 2 zo'n 130 grasrollen uitgelegd, die zandverstuiving moeten tegengaan. De bokashi houdt het gras groen en gezond.

7 uur geleden