Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Openingsplan na 28 april als de ziekenhuiscijfers het toelaten

Openingsplan na 28 april als de ziekenhuiscijfers het toelaten

DEN HAAG (ANP) - Tijdens de persconferentie dinsdagavond zullen demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen per 28 april aankondigen. De eerstvolgende datum daarna voor verdere versoepelingen staat in het openingsplan van de overheid gepland op 11 mei. Tenminste, als het aantal opnames van coronapatiënten in het ziekenhuis laag genoeg is.

De terrassen open, de avondklok weg, scholen en onderwijsinstellingen verder open, thuisbezoek van één naar twee personen, de detailhandel opent verder, er mogen honderd mensen bij uitvaarten zijn en theorie-examens voor rijbewijzen mogen weer worden afgenomen. Dat is de lijst van versoepelingen die ingaat op 28 april, zij het vaak onder bepaalde voorwaarden, zoals een maximum aantal bezoekers of beperkte openingstijden.

Als het aantal opgenomen coronapatiënten in ziekenhuizen laag genoeg is, gaan vanaf 11 mei doorstroomlocaties in de buitenlucht zoals bijvoorbeeld dierentuinen open. Er mag dan weer binnen worden gesport en kunst en cultuur mag binnen worden beoefend. Vanaf deze stap wordt er ook gekeken naar mogelijke verruimingen in de regels rondom sporten buiten. Daarnaast wil het kabinet toegangstesten toestaan voor bezoeken.

In het openingsplan is de derde stap nu met potlood op 26 mei in de agenda geschreven, waarbij groepsgroottes en thuisbezoek naar vier personen gaan, culturele instellingen en doorstroomlocaties binnen openen en de horeca opent om uit eten te gaan.

In stap vier volgt, nu ingeschat op 16 juni, uitbreiding van groepen en thuisontvangst naar zes personen, horeca helemaal open en er kunnen evenementen georganiseerd worden. In stap vijf zal het aantal personen dat mag samenkomen naar acht personen gaan, waarna in stap zes alle maatregelen eindigen. Hoewel alle data onder voorbehoud zijn, zet de overheid voor die laatste stap nog geen datum in de agenda.

Meer uit Binnenland

Brandweer nog hele nacht bezig met blussen enorme brand Ter Aar

TER AAR (ANP) - De brand in meerdere bedrijfspanden in Ter Aar (Zuid-Holland) is na middernacht nog altijd niet onder controle. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat het nog de hele nacht gaat duren om het vuur te blussen. De brand en de rookwolken zijn volgens hem nog altijd niet afgenomen. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers.

1 uur geleden
Journalistieke prijzen voor artikelen over gaswinning Groningen

AMSTERDAM (ANP) - De Loep 2022, prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek, gaat naar de artikelen van NRC en Dagblad van het Noorden (DVHN) over de gaswinning in Groningen en de parlementaire enquête. De producties hebben in de categorie Controlerende onderzoeksjournalistiek gewonnen. Alle winnaars van de Loep 2022 zijn vrijdag op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek bekendgemaakt.

4 uur geleden
Voorzitter Geel legt functie mensenrechtencollege tijdelijk neer

DEN HAAG (ANP) - Jacobine Geel legt haar functie als voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens (CvRM) tijdelijk neer. Ze doet dat, schrijft ze in een brief aan collega's, omdat ze ze ziek is geworden van de situatie die is ontstaan na een melding van intimidatie, discriminatie en vriendjespolitiek over haar. Ze ervaart de situatie als onveilig.

5 uur geleden
Weer hoogst mogelijke celstraf geëist tegen Martien R.

DEN BOSCH (ANP) - Tegen de vermeende drugs- en wapenhandelaar Martien R. uit Oss is vrijdag in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch opnieuw zestien jaar cel geëist. Een hogere straf is voor de feiten waarvan hij is verdacht niet mogelijk.

7 uur geleden
Cordaid opent Giro 667 voor slachtoffers damdoorbraak Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Hulporganisatie Cordaid heeft vrijdag het gironummer 667 geopend om geld in te zamelen voor slachtoffers van de damdoorbraak in Oekraïne. In het zuiden van het land is dinsdag de Kachovka-dam in de rivier Dnipro doorgebroken waardoor er duizenden mensen zijn geëvacueerd. Ook zijn er meerdere doden.

9 uur geleden
Limburgse Arcen noteert eerste lokale tropische dag van het jaar

HOUTEN (ANP) - Voor het eerst dit jaar is de temperatuur ergens in Nederland boven de 30 graden uitgekomen. In het Limburgse Arcen ging het kwik om 15.30 uur naar 30,5 graden. Daarmee is sprake van de eerste lokale tropische dag, meldt Weeronline.

10 uur geleden
Hoogste alarmfase risico natuurbrand nu ook in Noord-Nederland

GRONINGEN (ANP) - De hoogste alarmfase voor het risico op een natuurbrand geldt vanaf dit weekeinde ook voor Groningen, Drenthe en Friesland. Tot nu toe was het in de drie noordelijke provincies nog nat genoeg, maar de brandweer constateert dat het steeds droger wordt en dat het bovendien flink waait, waardoor extra alertheid nodig is. De hoogste alarmfase gold al sinds het midden van de week voor de rest van Nederland.

11 uur geleden