Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Opening Limburgs carnavalsseizoen niet meer in Maastricht'

'Opening Limburgs carnavalsseizoen niet meer in Maastricht'

MAASTRICHT (ANP) - De opening van het Limburgse carnavalsseizoen op 11 november zal waarschijnlijk niet langer in Maastricht plaatsvinden. Dat zei een woordvoerder van de organisatie van het jaarlijkse 10.000-koppige evenement woensdag.

Uit een brief van de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake woensdag aan de gemeenteraad blijkt dat de 11de van de 11de niet meer terecht kan op het Vrijthof, waar het tot en met 2018 achttien keer plaatsvond. Het Vrijthof zou namelijk al volgeboekt zijn voor 2020. Ook elders in de stad kan of wil de organisatie niet terecht.

"Met grote waarschijnlijkheid is dit het definitieve einde van de 11de van de 11de in Maastricht", aldus een woordvoerder van de organisatie. Hij denkt aan uitwijken naar een andere stad, zoals Roermond, Sittard, Venlo, Heerlen of het Pinkpopterrein in Landgraaf.

Vorig jaar vond de 11de van de 11de voor het eerst niet meer op het overvolle Vrijthof plaats, maar moest noodgedwongen uitwijken naar zalencentrum MECC. Dat was echter geen succes, waarop de organisatie vergeefs vroeg om terugkeer naar het Vrijthof. De burgemeester wijst dit van de hand en wil geen uitzondering maken. Dit omdat het niet zou gaan om een voor Maastricht uniek en imagoversterkend evenement.

Meer uit Binnenland

Opnieuw uithalers opgepakt in Rotterdamse haven

ROTTERDAM (ANP) - De douane heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier uithalers aangehouden in de Rotterdamse haven. Dat gebeurde bij een terminal op de Maasvlakte, zo meldt de politie op Twitter.

51 minuten geleden
Hoofddocent UvA maakt zich zorgen over mogelijke gevaren ChatGPT

AMSTERDAM (ANP) - Universitair hoofddocent Natuurlijke Taalverwerking Jelle Zuidema maakt zich zorgen over de mogelijke gevaren van ChatGPT. Zo kan de chatbot kwetsende teksten produceren en worden misbruikt voor reclamedoeleinden. Ook kunnen andere wetenschappen worden verwaarloosd door de commerciƫle voordelen van ChatGPT. Om dat te voorkomen, moeten er (Europese) regels komen, zegt Zuidema.

1 uur geleden
Politiebond: politie moet harder optreden tegen racisme

DEN HAAG (ANP) - Er moet onder politiemensen meer kennis komen over racisme en discriminatie in de maatschappij, en de politie moet structureel harder gaan optreden tegen dit probleem. Dat zegt voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB) Jan Struijs in een reactie op de uitspraken van politiechef Janny Knol van de eenheid Oost-Nederland. In een interview in het AD zegt ze dat racisme structureel voorkomt bij de politie en als een structureel probleem moet worden aangepakt.

1 uur geleden
Honderden kantoormedewerkers en beveiligers springen bij in trein

UTRECHT (ANP) - Bijspringend kantoorpersoneel en tijdelijk ingehuurde beveiligers moeten de NS in april weer zichtbaarder maken in de trein. In de loop van de maand gaan honderden extra krachten meerijden op treinen om de werkdruk van conducteurs te verlichten. Reizigers merken dat, doordat ze dan vaker weer iemand met een NS-jasje voorbij zien lopen, laat een woordvoerder weten.

3 uur geleden
Weer duizenden koopwoningen open voor publiek

UTRECHT (ANP) - Makelaarsorganisatie NVM houdt zaterdag weer een Open Huizen Dag. De verwachtingen zijn extra hooggespannen, nu de woningmarkt aan het afkoelen is. Zo'n 13.600 huizenverkopers zetten hun deuren open voor potentiƫle kopers, ongeveer 2600 meer vergeleken met de laatste ronde in oktober.

6 uur geleden
Statiegeld van 15 cent op blikjes gaat zaterdag officieel in

DEN HAAG (ANP) - Vanaf zaterdag zit er 15 eurocent statiegeld op het gros van de blikjes bier, fris en andere dranken. Die blikjes zijn voorzien van een speciaal statiegeldlogo en kunnen worden ingeleverd bij onder meer grote supermarkten en tankstations langs snelwegen waar consumenten dat statiegeld dan terug kunnen krijgen. Om het statiegeld op blik onder de publieke aandacht te brengen komt er een voorlichtingscampagne.

6 uur geleden
Jonge Democraten roepen D66 op: rug rechthouden of stekker eruit

DEN HAAG (ANP) - Het stikstofbeleid zoals is afgesproken in het regeerakkoord moet "zonder concessies" worden uitgevoerd, vinden de Jonge Democraten. Als er toch aan wordt gemorreld, moet D66 uit het kabinet stappen.

10 uur geleden