Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Opening Limburgs carnavalsseizoen niet meer in Maastricht'

'Opening Limburgs carnavalsseizoen niet meer in Maastricht'

MAASTRICHT (ANP) - De opening van het Limburgse carnavalsseizoen op 11 november zal waarschijnlijk niet langer in Maastricht plaatsvinden. Dat zei een woordvoerder van de organisatie van het jaarlijkse 10.000-koppige evenement woensdag.

Uit een brief van de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake woensdag aan de gemeenteraad blijkt dat de 11de van de 11de niet meer terecht kan op het Vrijthof, waar het tot en met 2018 achttien keer plaatsvond. Het Vrijthof zou namelijk al volgeboekt zijn voor 2020. Ook elders in de stad kan of wil de organisatie niet terecht.

"Met grote waarschijnlijkheid is dit het definitieve einde van de 11de van de 11de in Maastricht", aldus een woordvoerder van de organisatie. Hij denkt aan uitwijken naar een andere stad, zoals Roermond, Sittard, Venlo, Heerlen of het Pinkpopterrein in Landgraaf.

Vorig jaar vond de 11de van de 11de voor het eerst niet meer op het overvolle Vrijthof plaats, maar moest noodgedwongen uitwijken naar zalencentrum MECC. Dat was echter geen succes, waarop de organisatie vergeefs vroeg om terugkeer naar het Vrijthof. De burgemeester wijst dit van de hand en wil geen uitzondering maken. Dit omdat het niet zou gaan om een voor Maastricht uniek en imagoversterkend evenement.

Meer uit Binnenland

Politie stuurt demonstranten weg bij ambassade Israël in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zaterdagmiddag een groep demonstranten weggestuurd bij de ambassade van Israël aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. Volgens een woordvoerster heeft de politie één aanhouding verricht. De arrestant zou aanwijzingen van de politie niet hebben opgevolgd.

14 uur geleden
Deel derdelanders verzet zich tegen uitspraak Raad van State

AMSTERDAM (ANP) - Een deel van de zogeheten derdelanders uit Oekraïne die na 4 maart geen recht meer hebben op gemeentelijke opvang in Nederland, maakt daartegen bezwaar. Advocaat Wil Eikelboom, die meerdere derdelanders bijstaat, bevestigt een bericht daarover van de NOS. "We denken een kansrijke zaak te hebben", zegt Eikelboom.

16 uur geleden
Europapa in één dag 1,2 miljoen Nederlandse streams op Spotify

DEN HAAG (ANP) - Het nummer Europapa van Joost Klein is vrijdag in Nederland meer dan 1,2 miljoen keer gestreamd. Dat blijkt uit de openbare cijfers van streamingdienst Spotify. Hiermee heeft Joost Klein mogelijk een nieuw record gevestigd. Het record stond de afgelopen jaren op naam van Duncan Laurence.

18 uur geleden
Uit voorzorg veel politie aanwezig bij uitvaart rapper Bigidagoe

AMSTERDAM (ANP) - Bij de uitvaart van de doodgeschoten rapper Bigidagoe was zaterdag veel politie aanwezig uit voorzorg. Dat was ook het geval op vrijdagavond, toen de afscheidsdienst werd gehouden. De uitvaartplechtigheid begon kort na het middaguur en was iets na 14.00 uur afgelopen.

18 uur geleden
COA: opnieuw minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1961 mensen de nacht van vrijdag op zaterdag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

20 uur geleden
Ruim 900.000 euro opgehaald met derde ALS Sunrise Walk

UTRECHT (ANP) - In de derde editie van de zogenoemde ALS Sunrise Walk in Utrecht is ruim 900.000 euro opgehaald voor onderzoek naar de dodelijke zenuw- en spierziekte. Ruim 3000 deelnemers deden mee met de wandeling die plaatsvond in de nacht van vrijdag op zaterdag, meldt de organiserende Stichting ALS Nederland.

21 uur geleden
Vrouw (23) aangehouden om bijten en schoppen beveiligers en agent

TILBURG (ANP) - In Tilburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige vrouw aangehouden omdat ze bij een uitgaansgelegenheid twee beveiligers en een politieagent had mishandeld. Ze bleek ook hard- en softdrugs bij zich te hebben. De twintiger zit nog vast.

22 uur geleden