Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opening beurs Hongkong opgeschort vanwege tropische storm

Opening beurs Hongkong opgeschort vanwege tropische storm

HONGKONG (ANP) - De opening van de beurs van Hongkong is donderdag opgeschort vanwege de tropische storm Ma-on. De handel in aandelen en derivaten op de beurs, die goed is voor 5,1 biljoen dollar, werd tot 13.00 uur lokale tijd (07.00 uur Nederlandse tijd) geschrapt vanwege de waarschuwing voor noodweer die van kracht was. Kort na de opening van de beurs noteerde de Hang Seng-index 1,3 procent hoger.

Vanwege de storm heeft de regering van Hongkong besloten scholen, corona-vaccinatiecentra en andere openbare plekken te sluiten. Ook rijden er minder treinen. De latere opening van de beurs zorgde er onder andere voor dat het handelsdebuut van China Tourism Group Duty Free werd vertraagd. Dat is de grootste notering van dit jaar in Hongkong. De laatste keer dat Hongkong de beurshandel annuleerde en scholen sloot vanwege een storm was in oktober. Toen teisterde de tyfoon Kompasu de stad.

Elders in Azië stonden overwegend winsten op de borden. Beleggers zijn in afwachting van het jaarlijkse symposium over het economische beleid van de Amerikaanse Federal Reserve in Jackson Hole. De Nikkei-index in Japan noteerde 0,8 procent hoger en in Australië won de All Ordinaries 0,7 procent.

Extra financiering

De beurs van Shanghai stond 0,4 procent in de plus. China maakte bekend de economische stimulans verder op te voeren. De extra financiering van omgerekend ruim 146 miljard euro is onder andere bedoeld voor infrastructurele uitgaven. Het extra geld zal evenwel niet genoeg zijn om de schade van de coronalockdowns en inzakkende vastgoedmarkt tegen te gaan.

De Kospi in Seoul noteerde een winst van 1 procent. Daarbij verhoogde de Bank of Korea de rente.

Meer uit Financieel

Amazon laat satellieten door rivaal SpaceX de ruimte inschieten

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft een contract getekend met Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX voor de lancering van satellieten voor zijn Project Kuiper. Het webwinkel- en techbedrijf wil een netwerk van duizenden satellieten opzetten om internetdiensten aan te bieden op aarde, maar vertrouwt daarbij voortaan dus deels op zijn belangrijkste rivaal. SpaceX heeft voor het eigen Starlink al zo'n 5000 satellieten de ruimte ingeschoten om eveneens internet aan te bieden.

4 uur geleden
OpenAI stelt komst GPT Store uit om recente bestuurschaos

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter chatbot ChatGPT, stelt de lancering van zijn GPT Store uit tot begin volgend jaar. Eigenlijk had de nieuwe onlinewinkel met door gebruikers aangepaste chatbots eind dit jaar al gereed moeten zijn. Volgens de pionier op gebied van kunstmatige intelligentie (AI) heeft de vertraging te maken met de recente onrust rond het afzetten en vervolgens terugkomen van topman Sam Altman.

7 uur geleden
Uber treedt op Wall Street toe tot veel bekeken S&P 500-index

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Uber, het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app, wordt op de beurs in New York onderdeel van de brede en veel bekeken S&P 500-index. De organisatie achter de bekende beursgraadmeter heeft aangekondigd dat Uber vóór de marktopening op 18 december wordt toegevoegd, samen met nog twee bedrijven. Er verdwijnen ook drie ondernemingen uit de lijst met in totaal vijfhonderd fondsen.

9 uur geleden
Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

21 uur geleden
Goudprijs evenaart bijna oude recordniveau uit 2020

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is bijna op het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op ongeveer 2071 dollar. Goud steeg in augustus 2020 naar een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce.

23 uur geleden
Franse bankpresident: ECB zal in 2024 renteverlaging overwegen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal in de loop van volgend jaar een verlaging van de rente overwegen, nu de inflatie sterk aan het afzwakken is. Dat heeft de Franse centralebankpresident François Villeroy de Galhau gezegd. Nu is het nog te vroeg om te praten over een renteverlaging, aldus de Fransman die ook bestuurder is bij de ECB.

23 uur geleden
Bounty-liefhebber treft soms leeg winkelschap door oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van Bounty-repen treffen soms lege schappen aan in winkels. Dat komt volgens producent Mars door een gebrek aan productiecapaciteit voor de chocoladerepen met kokosvulling bij de fabriek in Veghel.

1 dag geleden