Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Open Huizen Dag trekt veel minder bezoekers

Open Huizen Dag trekt veel minder bezoekers

UTRECHT (ANP) - De Open Huizen Dag van makelaarsorganisatie NVM heeft zaterdag veel minder bezoekers getrokken dan de voorgaande editie omdat er minder huizen meededen. Maar de cijfers verschilden sterk van huis tot huis. Een woning in Flevoland kreeg volgens de NVM wel 97 bezoekers over de vloer.

Alles bij elkaar trok het evenement op een zonnige zaterdag 35.000 huizenzoekers, terwijl er ruim 5600 woningen meededen. Aan de laatste NVM Open Huizen Dag op 30 september vorig jaar namen ruim 9000 woningeigenaren deel die 55.000 bezoekers ontvingen.

Volgens de NVM is het lagere aantal deelnemende huizen een gevolg van het beperkte aanbod op de woningmarkt. De makelaars merken dat er veel minder woningen te koop staan. Kenners zeggen ook al een hele tijd dat er snel meer huizen bijgebouwd moeten worden.

Woningvraag

"De markt is echt krap terwijl de woningvraag groot is. We gaan dat verder evalueren en kijken hoe we de volgende Open Huizen Dag van 5 oktober 2024 gaan invullen", zei Chris van Zantwijk, die bij de NVM verantwoordelijk is voor de Open Huizen Dag, na afloop.

De makelaarsorganisatie maakt volgende week bekend hoe de huizenmarkt zich in het eerste kwartaal van dit jaar heeft ontwikkeld. De NVM meldde in januari dat in de laatste drie maanden van 2023 ruim een kwart minder bestaande woningen te koop stond dan eind 2022.

Meer uit Financieel

Bloomberg: Unilever is verkoopgesprekken ijsjestak begonnen

LONDEN (ANP) - Unilever is aan eerste gesprekken begonnen met bedrijven die mogelijk de ijsjestak van het verzorgings- en levensmiddelenconcern willen kopen. De divisie, met onder andere de merken Magnum en Ben & Jerry's, kan tot 15 miljard pond (meer dan 17,8 miljard euro) waard zijn. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

1 uur geleden
Ryanair claimt overwinning op Booking in Amerikaanse rechtszaak

DUBLIN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair zegt in de Verenigde Staten een rechtszaak te hebben gewonnen van het moederbedrijf van Booking.com. Een jury in de staat Delaware oordeelde dat het internetbedrijf regels tegen onlinefraude heeft overtreden, meldt Ryanair.

2 uur geleden
Luchtvaartbedrijven verliezen op Europese beurzen na storing

AMSTERDAM (ANP) - Aandelen van luchtvaartbedrijven hebben vrijdag aan waarde verloren nadat een wereldwijde IT-storing vluchtschema's in de war had geschopt. Op de Amsterdamse aandelenbeurs zakte Air France-KLM. Bij beleggers nam verder de nervositeit toe en de belangrijkste graadmeters in Europa sloten in de min.

3 uur geleden
Advies: huurverhoging van 3 procent bovenop inflatie mag

DEN HAAG (ANP) - Verhuurders in de vrije sector mogen in principe huurverhogingen doorvoeren van maximaal 3 procent bovenop de inflatie. Dat staat althans in een belangrijk advies aan de Hoge Raad rond twee rechtszaken over huurachterstanden. Een lagere rechtbank had daarbij vragen gesteld aan de Hoge Raad om duidelijk te krijgen hoe bepaalde rechtsregels rond huuropslag moeten worden uitgelegd.

3 uur geleden
Bella Hadid na ophef niet langer gezicht van Adidas-campagne

HERZOGENAURACH (ANP) - Bella Hadid is na commotie niet langer het gezicht van een campagne van Adidas na kritiek van pro-Israëlische organisaties. Een woordvoerder van het bedrijf laat aan persbureau AFP weten dat het model "met onmiddellijke ingang" uit de campagne is gehaald. Adidas heeft ook beelden ervan van sociale media verwijderd.

4 uur geleden
Vattenfall voert winst op, ondanks moeilijke situatie warmtenetten

SOLNA (ANP) - Energieleverancier Vattenfall is er in de eerste helft van dit jaar in geslaagd de winst op te voeren. De energieprijzen zijn weliswaar flink gedaald, maar het bedrijf heeft zijn tarieven met name in Scandinavische landen voor langere tijd vastgezet. "Dit compenseerde een moeilijkere situatie voor het Nederlandse warmtebedrijf", zegt topvrouw Anna Borg.

5 uur geleden
CrowdStrike onderuit op Wall Street na wereldwijde computerstoring

NEW YORK (ANP) - CrowdStrike ging vrijdag ruim 12 procent onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, banken en televisiezenders kampten wereldwijd met computerstoringen, die werden veroorzaakt door problemen bij het Amerikaanse cyberbeveiligingsbedrijf. Een cyberbeveiligingsupdate leidde tot storingen in verschillende apps en clouddiensten van Microsoft. CrowdStrike liet daarop weten de update terug te draaien.

5 uur geleden