Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OPEC+ lijkt olieproductie niet nog sterker op te voeren

OPEC+ lijkt olieproductie niet nog sterker op te voeren

KOEWEIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Oliekartel OPEC en zijn bondgenoten, waaronder Rusland, lijken niet van plan te zijn de olieproductie nog sterker te gaan verhogen ondanks druk van grote landen om meer op te pompen om zo de hoge prijzen tegen te gaan. OPEC-leden Koeweit, Irak en Angola hebben gezegd vast te willen houden aan de geleidelijke maandelijkse productieverhoging met 400.000 vaten per dag.

De OPEC+, zoals de alliantie wordt genoemd, gaat later deze week vergaderen over de productie. Grote landen als de Verenigde Staten, Japan, India en China zouden graag zien dat de productie sterker wordt verhoogd nu de olieprijzen de hoogste niveaus in jaren hebben bereikt vanwege de grote vraag. De Amerikaanse president Joe Biden uitte afgelopen weekend op de G20-top in Rome nog kritiek op Saudi-Arabië en Rusland omdat zij niet voldoende zouden doen aan de productie, maar wilde verder niet zeggen welke stappen Washington zou kunnen zetten als de OPEC+ inderdaad voet bij stuk houdt.

De olieminister van Koeweit verklaarde dat met het huidige tempo van productieverhogingen door de OPEC+ er voldoende aanbod is om de oliemarkt in balans te brengen. Saudi-Arabië, het belangrijkste lid van de OPEC, zei het belangrijk te vinden dat energie betaalbaar blijft.

Meer uit Financieel

Denen moeten Ozempic inruilen voor goedkoper alternatief

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) - Denemarken, het thuisland van farmaceut Novo Nordisk, wil dat Ozempic-patiënten overstappen op een goedkoper geneesmiddel. De enorme populariteit van het diabetesmedicijn, dat steeds vaker wordt gebruikt als afslankmiddel, gaat de Deense gezondheidszorg te veel geld kosten.

7 minuten geleden
FNV wil stakingen in metaal- en techniekbranche uitbreiden

EINDHOVEN (ANP) - Vakbond FNV wil de stakingen in de metaal- en techniekbranche uitbreiden van 24 naar 48 uur. "We gaan opschalen in duur", laat FNV-onderhandelaar Peter Reniers donderdag weten tijdens een stakingsbijeenkomst in Eindhoven.

54 minuten geleden
Brede oproep aan Gilead voor meer toegankelijk hiv-middel

FOSTER CITY (ANP/AFP) - De Amerikaanse farmaceut Gilead moet toestaan dat er meer en goedkopere versies komen van zijn nieuwe, veelbelovende medicijn tegen hiv. Meer dan driehonderd mensen, onder wie politici, gezondheidswetenschappers, activisten en beroemdheden als Gillian Anderson, Stephen Fry en Sharon Stone deden deze oproep donderdag in een brief aan topman Daniel O'Day.

1 uur geleden
EU voert 'verlammende' importheffingen in voor Russisch graan

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie voert onbetaalbaar hoge importheffingen in voor graan uit Rusland en Belarus, een nauwe bondgenoot. Dat kost Rusland inkomsten die het anders zou kunnen besteden aan de oorlog tegen Oekraïne. De heffingen moeten ook voorkomen dat het Kremlin de kans krijgt om de Europese markt te ontwrichten. En het wordt moeilijker voor Rusland om gestolen Oekraïens graan te slijten, zeggen de EU-lidstaten.

1 uur geleden
Sandalenmerk Birkenstock krikt omzetverwachting op

LONDEN (ANP) - De vraag naar sandalen van het Duitse merk Birkenstock blijft groot. De tot mode-item gebombardeerde instappers leverden het bedrijf in de eerste drie maanden van 2024 ruim een vijfde meer omzet op. Dat is voor het onlangs naar de beurs gestapte bedrijf reden om de omzetverwachtingen voor heel het boekjaar naar boven bij te stellen.

1 uur geleden
Hackers kunnen goede zaken doen met data Ticketmaster

DELFT (ANP) - Cybercriminelen kunnen goede zaken doen met de gegevens die hackers hebben gestolen van Ticketmaster. "Ze bevatten gevoelige informatie zoals volledige namen, adressen, mailadressen, telefoonnummers en creditcardgegevens," zegt cybersecurity-expert Willem Zeeman van Fox-IT.

1 uur geleden
Saudi Aramco komt met nieuwe aandelenverkoop, aldus bronnen

RIYAD (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco is van plan opnieuw aandelen te gaan verkopen. Volgens bronnen gaat het om een verkoop met een waarde van minstens 10 miljard dollar. Mogelijk komt er donderdag al een aankondiging van het bedrijf en dan zou zondag de verkoop kunnen beginnen.

2 uur geleden