Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opbouw Vrienden van Amstel gaat door, kans op doorgang 'nihil'

Opbouw Vrienden van Amstel gaat door, kans op doorgang 'nihil'

AMSTERDAM (ANP) - Hoewel de kans groot is dat de lockdown vrijdag wordt verlengd, wordt De Vrienden van Amstel opgebouwd alsof het evenement zaterdag kan doorgaan. De organisatie heeft daar bewust voor gekozen, ook al is de kans op doorgang "nihil", zegt producent Machiel Hofman van Tribe Company.

"Als vrijdag tijdens de persconferentie bekend zou worden dat de lockdown niet wordt verlengd, ook al is die kans nihil, dan moeten we wel klaar zijn", zegt Hofman over het evenement dat van 15 tot en met 28 januari gepland staat in Rotterdam Ahoy.

Ook het feit dat de organisatie pas in aanmerking komt voor compensatie van de overheid als het evenement vanwege de coronamaatregelen wordt afgeblazen, speelt mee. "Dat is zeker een belangrijke factor, maar we hebben nu nog niet inzichtelijk wat de financiële gevolgen gaan zijn als het niet doorgaat. We bekijken dat steeds per keer."

Verschillende scenario's

Bij de opbouw wordt rekening gehouden met verschillende scenario's, zoals bijvoorbeeld het feit dat er extra shows bij zullen komen als het evenement kleiner moet. Een digitaal alternatief komt er niet. "We focussen ons nu echt op de opbouw van een evenement zoals normaal, we hebben geen tijd om naast alle verschillende scenario's die we daarvoor bedenken ook nog een livestream op te tuigen."

Hofman roept de overheid op om meer op "langere termijn" te denken. "We hebben duidelijkheid nodig. Wat er nu gebeurt is pijnlijk voor iedereen. Als we weten dat we bijvoorbeeld vanaf mei pas weer mogen, dan is dat balen, maar wel duidelijk."

Meer uit Binnenland

Aboutaleb wil met XR in gesprek over vergroening haven Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb wil met activisten van Extinction Rebellion (XR) in gesprek over vergroening van de Rotterdamse haven. De burgemeester heeft dat vrijdagmiddag toegezegd, bevestigt een woordvoerster van de gemeente.

1 uur geleden
Queen voor de 20e keer bovenaan in Top 2000, Danny Vera op 2

HILVERSUM (ANP) - Queen staat voor de twintigste keer met Bohemian Rhapsody bovenaan de Top 2000 van NPO Radio 2. Danny Vera, in 2020 nog de nummer 1 met Roller Coaster, is net als de afgelopen twee jaar op de tweede plek te vinden. De nummer 3 is wederom voor de Eagles met Hotel California, zo werd vrijdag bekendgemaakt in het Top 2000 Café in Beeld & Geluid in Hilversum.

1 uur geleden
SWOV: succes 30 km-wegen hangt af van inrichting rijbanen

DEN HAAG (ANP) - Het succes van de nieuwe maximumsnelheid in Amsterdam hangt af van de inrichting van de wegen zelf, zegt het nationaal wetenschappelijk onderzoeksbureau voor verkeersveiligheid SWOV. Dan gaat het bijvoorbeeld om klinkers in plaats van asfalt of een aanpassing van de breedte van de weg. "Dat kan niet van de ene op de andere dag in een stad zoals Amsterdam", zegt een woordvoerder. Vrijdag ging de maximumsnelheid op de meeste wegen in de hoofdstad van 50 naar 30 kilometer per uur.

3 uur geleden
Rechter haalt streep door opvang 300 asielzoekers in Uden

DEN BOSCH (ANP) - De opvang van driehonderd asielzoekers in een hotel van Van der Valk in Uden gaat voorlopig niet door. De nieuwe bewoners zouden op 11 december er hun intrek nemen en er tot uiterlijk 1 oktober 2026 verblijven. Maar de rechtbank haalde een streep door dit voornemen van de gemeente Maashorst en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

4 uur geleden
Yeşilgöz en Asscher bij viering Chanoeka op Amsterdamse Zuidas

AMSTERDAM (ANP) - Op de Zuidas in Amsterdam wordt maandagavond het joodse feest Chanoeka gevierd. Op het George Gershwinplein zullen onder meer demissionair minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid), voormalig vicepremier Lodewijk Asscher en Parool-columnist Debra Barraud spreken. De organisatie verwacht honderden mensen op de viering.

5 uur geleden
Van der Burg over asielzoekers: voor 1 januari 4000 plekken nodig

DEN HAAG (ANP) - Demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) heeft voor 1 januari 4000 opvangplekken nodig om de asielinstroom naar Nederland aan te kunnen, zei hij vrijdag na de wekelijkse ministerraad. Hij heeft een beroep gedaan op alle commissarissen van de Koning, de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), het Veiligheidsberaad en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om dit voor elkaar te krijgen.

5 uur geleden
Hamer: pijnlijk dat RTL niet wachtte met Matthijs tot na rapport

HILVERSUM (ANP) - Mariëtte Hamer, de regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag, noemt het "pijnlijk" dat RTL gaat samenwerken met Matthijs van Nieuwkerk voordat de commissie-Van Rijn zijn werk heeft voltooid. Dat laat Hamer vrijdag aan het ANP weten in een reactie op het nieuws dat Van Nieuwkerk vanaf 1 januari voor RTL gaat werken.

6 uur geleden