Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opa vrijgelaten Ofir Engel: hij is gezond en in goede conditie

Opa vrijgelaten Ofir Engel: hij is gezond en in goede conditie

DEN HAAG (ANP) - Ofir Engel, de jonge Israëlisch-Nederlandse gijzelaar die woensdag door Hamas werd vrijgelaten, is gezond en verkeert in goede conditie. Dat vertelt zijn opa, Jucha Engel, donderdagochtend. "Hij heeft veel mazzel gehad."

De mensen die de 18-jarige Ofir hebben ontvoerd, waren "niet te slechte mensen", zegt zijn opa. Zo is Ofir is niet ondergronds vastgehouden en kreeg hij goed te eten van zijn gijzelnemers. "We vinden dat hij sterk is, hij heeft geen bijzondere lichamelijke problemen." De jongen heeft vastgezeten in vijf verschillende huizen, vertelt opa Engel.

Ofir heeft voor het eerst sinds zijn vrijlating ook weer met zijn vriendin gesproken, bij wie hij thuis was toen hij werd ontvoerd. "Hij wist niet dat zij nog in leven was. Ze hebben een lang gesprek gevoerd", aldus Jucha Engel. Ook de vader van Ofirs vriendin werd meegenomen door Hamas. Hij zou nog steeds in Gaza zijn, meldt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).

Medische checks

De jongen ondergaat donderdag in een ziekenhuis in de buurt van Tel Aviv nog enkele gezondheidschecks. Hij is daar met zijn ouders. Ofirs opa en oma en zijn vriendin gaan hem later donderdagochtend ook bezoeken.

Als Ofir weer thuis is, zal de familie per dag kijken hoe het met hem gaat. "Hij moet weer wennen. Hopelijk kan hij spoedig weer naar school, en ook weer basketbal spelen. Het belangrijkst is dat hij zich goed voelt." Engel bedankt Nederland voor de inzet om Ofir vrij te krijgen. "Als het kan, gaan we misschien in het voorjaar samen naar Nederland", besluit hij.

Meer uit Binnenland

Nieuwe zaak Consumentenbond tegen Facebook en Instagram

DEN HAAG (ANP) - De Consumentenbond begint een nieuwe rechtszaak tegen Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram. De organisatie wil voor elkaar krijgen dat gebruikers een schadevergoeding krijgen voor het schenden van hun privacy.

1 uur geleden
Schade aan pand in Den Haag door explosie

DEN HAAG (ANP) - In een portiek aan de Jacob Catsstraat in Den Haag is een explosie geweest. Door de ontploffing is er schade aan het pand in de Schildersbuurt. Er is niemand gewond geraakt, meldt de politie.

7 uur geleden
Putters spreekt vrijdag met Wilders en belt Van der Plas

DEN HAAG (ANP) - Informateur Kim Putters spreekt vrijdag twee partijleiders: PVV-voorman Geert Wilders, en Caroline van der Plas, fractievoorzitter van de BBB. Wilders komt fysiek langs bij de informateur, met Van der Plas belt hij alleen. Putters is ruim twee weken bezig met zijn informateursopdracht en zal over iets minder dan twee weken zijn verslag moeten schrijven.

13 uur geleden
Raad van toezicht WNL baalt van eerdere reactie op AD-artikel

HILVERSUM (ANP) - De raad van toezicht van omroep WNL baalt van eerdere reacties op het AD-artikel over het vermeende wangedrag van directeur Bert Huisjes. Zo zei de raad van toezicht eerder onder meer dat zij "zich gelukkig prijst" met Huisjes, iets wat tot kritiek leidde van onder meer de NPO.

14 uur geleden
Minister gaat 'puzzelen' na arbeidsongeschiktheidsrapport

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister Karien van Gennip (Sociale Zaken) laat de door een commissie voorgestelde alternatieven voor het huidige arbeidsongeschiktheidsstelsel uitwerken, zodat een nieuw kabinet er mogelijk mee aan de slag kan. Het gaat om drie varianten die de Onafhankelijke Commissie Toekomst Arbeidsongeschiktheidsstelsel in een donderdag uitgekomen rapport oppert voor werkenden. De commissie vond geen oplossing voor vroeggehandicapten die nooit hebben gewerkt. Maar ook daar wil de minister op "puzzelen", zegt Van Gennip bij de overhandiging van het rapport.

14 uur geleden
Chemours betaalt schoonmaak van met PFAS vervuilde moestuinen

DORDRECHT (ANP) - Chemiebedrijf Chemours uit Dordrecht betaalt het schoonmaken van moestuinen in de buurt die zijn vervuild met PFAS. Het is de eerste concrete stap die Chemours zet, nadat de rechter in september had geoordeeld dat het bedrijf aansprakelijk is voor de schade die in ieder geval tussen 1984 en 1998 is aangericht door PFAS-uitstoot. Het ging om een tussenvonnis in de zaak die is aangespannen door de gemeenten Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Molenlanden.

15 uur geleden
Raad van toezicht in gesprek met redacteuren omroep WNL

HILVERSUM (ANP) - Raad van toezicht-voorzitter Loek Hermans van omroep WNL is donderdagmiddag in gesprek gegaan met redacteuren van de omroep. Dat bevestigt raad van toezicht-lid Fons van Westerloo aan het ANP na berichtgeving daarover van het AD. Omroepdirecteur Bert Huisjes was niet bij het gesprek aanwezig. Over de uitkomst van het gesprek is vooralsnog niets bekend.

15 uur geleden