Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opa Koeman ontspant dag na zege op Polen met kleinkinderen

Opa Koeman ontspant dag na zege op Polen met kleinkinderen

WOLFSBURG (ANP) - Ronald Koeman kwam een dag na de late zege op Polen (2-1) op het EK handen en voeten tekort. "Opa, opa, kijk eens. Ik schiet de bal precies tussen de twee pionnetjes door", riep een van zijn kleindochters nadat de training van het Nederlands elftal in het AOK Stadion in Wolfsburg net was afgerond. Een andere kleindochter wilde tegelijkertijd ook aandacht van de bondscoach. "Opa, opa, wil je deze vasthouden?", zei ze enthousiast toen ze haar schoenen in de handen van Koeman duwde en op haar sokken met een bal aan haar voet weer wegrende.

Het is inmiddels een traditie bij het Nederlands elftal op eindtoernooien. De internationals worden niet meer wekenlang afgesloten van de buitenwereld. Oranje opende maandag de deuren voor partners, kinderen en andere familieleden en doet dat volgende week woensdag, een dag na de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk, nog eens. Het Nederlands elftal gaat er, zeker na de zege op Polen, vanuit op dat moment geplaatst te zijn voor de achtste finales.

Koeman zocht voor het begin van de training zijn familie aan de rand van het trainingsveld al even op. Naast zijn kinderen en kleinkinderen knuffelde hij ook even met zijn vrouw Bartina. Koeman vertelde vorige week tijdens een persconferentie dat borstkanker bij haar is teruggekeerd, maar ook dat het traject waarin ze zit goed verloopt.

Stoeien

Nadat de basisspelers van de wedstrijd tegen Polen klaar waren met hun hersteltraining, liep Virgil van Dijk als eerste naar zijn familie aan de rand van het veld. De aanvoerder bekeek het fanatieke partijspel van de reserves met een goedkeurende blik, leunend tegen een muurtje. In de tussentijd praatte hij bij met zijn dochters Nila en Jadi, die na afloop van de oefensessie ook het veld oprenden om een balletje te trappen of rond te huppelen.

De meeste ogen waren gericht op Wout Weghorst, de spits die er met zijn late doelpunt als invaller tegen Polen voor een groot deel verantwoordelijk voor was dat er maandag alleen maar lachende gezichten te zien waren in het AOK Stadion. Bij puntenverlies tegen het op papier zwakste team uit de groep, had er vrijdag in de tweede wedstrijd tegen WK-finalist Frankrijk al flink wat druk op gestaan bij Oranje.

Weghorst bediende de vele aanwezige fotografen en cameramensen door aan de rand van het veld wat te stoeien met zijn dochters. In het partijspel had de spits van Hoffenheim wat minder succes dan zondag. Hij schoot de bal hard tegen de paal. Het deed zijn humeur en dat van zijn ploeggenoten niet veranderen.

Meer uit Voetbal

Coach Bosz ziet PSV bij PSG maximaal haalbare resultaat bereiken

PARIJS (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal bij Paris Saint-Germain het maximaal haalbare resultaat bereiken. De coach grapte na de zwaarbevochten 1-1 "dat PSG ook weer wist waar het stond".

9 uur geleden
De Jong opgelucht na gelijkspel bij PSG: hebben het zwaar gehad

PARIJS (ANP) - Luuk de Jong was vooral opgelucht na de 1-1 van PSV bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain. "We hebben het zwaar gehad en we hebben gestreden. We moeten blij zijn met een punt", sprak de aanvoerder van de Eindhovenaren bij Ziggo Sport.

11 uur geleden
PSV pakt in Champions League punt bij Franse kampioen PSG

PARIJS (ANP) - PSV heeft in de Champions League met de nodige moeite een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Het werd 1-1.

12 uur geleden
Real Madrid voorbij Borussia Dortmund in wervelende tweede helft

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft in de derde speelronde van de Champions League na een wervelende tweede helft met 5-2 gewonnen van Borussia Dortmund. De Duitsers leidden bij rust nog met 2-0.

12 uur geleden
Volendam klopt FC Den Bosch en meldt zich in subtop

VOLENDAM (ANP) - FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.

13 uur geleden
Reijnders helpt AC Milan met twee treffers aan eerste CL-zege

MILAAN (ANP) - Aan de hand van Tijjani Reijnders heeft AC Milan zijn eerste punten in de Champions League veroverd. Dankzij twee doelpunten van de Oranje-international won de formatie van Paulo Fonseca met 3-1 van Club Brugge. De bezoekers speelden vanaf de 40e minuut met tien man, na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

14 uur geleden
Benfica verwacht tegen Feyenoord Sanches terug na blessure

LISSABON (ANP/RTR) - Middenvelder Renato Sanches komt mogelijk woensdag in actie voor Benfica dat het in de Champions League in eigen stadion opneemt tegen Feyenoord. Sanches, die in 2016 op zijn 18e al met Portugal een EK-finale speelde, miste zes duels van zijn club door een hamstringblessure.

14 uur geleden