Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op1-presentatoren blikken terug op nieuwsjaren in laatste show

Op1-presentatoren blikken terug op nieuwsjaren in laatste show

AMSTERDAM (ANP) - In de laatste Op1 "ooit" hebben de presentatoren van de talkshow teruggeblikt op al het nieuws dat zij in de vierenhalf jaar dat het programma bestond hebben behandeld. De laatste show werd gepresenteerd door Welmoed Sijtsma en Jort Kelder.

Carrie ten Napel, presentatrice vanaf het eerste Op1-uur, benoemde dat in vierenhalf jaar "wel heel veel gebeurd" is. "Als je erbij stil probeert te staan, dan kan je het niet allemaal terughalen. Ik vond het eerlijk gezegd soms te heftig. Ik ben wel eens naar huis gereden met het gevoel: Kunnen we de mensen dit wel aandoen? Het was echt pittig soms."

Thomas van Groningen, die het programma de laatste maanden een enkele keer heeft gepresenteerd, grapte dat demissionair minister-president Mark Rutte "Op1 heeft overleefd". Fidan Ekiz zei dat ze "een hartverzakking" kreeg toen op de dag van haar eerste uitzending met Kockelmann in december 2021 bekend werd dat het land opnieuw in lockdown ging. Daardoor kon heel het draaiboek van de uitzending overboord. Aan bod kwamen ook onder meer de val van het vierde kabinet-Rutte, de bestorming van het Capitool in de Verenigde Staten en de dood van Aleksej Navalny.

De laatste uitzending werd gezamenlijk gemaakt door de omroepen WNL, EO en Omroep MAX. In december vorig jaar werd bekend dat Op1 voor deze zomer zou stoppen. In totaal zijn 1159 uitzendingen van Op1 uitgezonden. Het programma kende 28 presentatoren. Na de zomer maakt BNNVARA een talkshow op de late avond van NPO 1. Die wordt gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw. Zij hebben een vaste invalpresentator. Wie dat is, is nog niet bekend.

Meer uit Binnenland

Zangeres begint artikel 12-procedure tegen Jeroen Rietbergen

DEN HAAG (ANP) - Zangeres Nienke Wijnhoven gaat proberen Jeroen Rietbergen, de voormalig muzikaal leider van The Voice, alsnog voor de rechter te krijgen via een artikel 12-procedure. Dat heeft haar advocaat Sébas Diekstra bevestigd na berichtgeving van het AD.

1 uur geleden
Explosie bij woning in Lelystad, verdachte aangehouden

LELYSTAD (ANP) - Bij een woning aan de Binnendijk in Lelystad-Haven is woensdag een explosie geweest in een brievenbus. De politie heeft een verdachte aangehouden.

3 uur geleden
Honderden herdenken Wieteke van Dort, veel melati speldjes

DEN HAAG (ANP) - Vele honderden mensen hebben woensdagmiddag in de Kloosterkerk in Den Haag afscheid genomen van Wieteke van Dort. Volgens een woordvoerder van de familie kwamen "zeker zes-, zevenhonderd mensen samen" om te praten, te luisteren naar muziek en te bidden. Veel aanwezigen droegen een melati speldje, een symbool van de Indische gemeenschap in Nederland.

4 uur geleden
Zaterdag eerste huwelijk tussen mensen zelfde geslacht op Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Twee vrouwen trouwen zaterdag op Curaçao en daarmee zijn ze het eerste stel van hetzelfde geslacht dat met elkaar trouwt in het land. Zo'n twee weken geleden oordeelde de Hoge Raad dat mensen van hetzelfde geslacht per direct mogen trouwen op Aruba en Curaçao.

5 uur geleden
Serval mag toch naar Stichting AAP en wordt dus niet afgemaakt

DEN HAAG (ANP) - De teruggevonden serval die vorige week ontsnapte in Lexmond mag toch naar Stichting AAP. De organisatie die exotische dieren in nood opvangt, had eerst geen plek. Daarop besloot de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) volgens de Dierenambulance dat het dier moest worden afgemaakt, maar daartegen voerde de Dierenambulance woensdag actie in Den Haag.

5 uur geleden
Verkeer rond Amsterdam staat voor derde dag op rij vast

AMSTERDAM (ANP) - Het is de derde dag op rij dat het verkeer vaststaat op de wegen rond Amsterdam. Door werkzaamheden op de A10 en een ongeluk bij knooppunt De Nieuwe Meer stond er rond 17.00 uur zo'n 35 kilometer file. Ook op de A9 is het druk. Weggebruikers moeten rekening houden met een uur vertraging.

6 uur geleden
Dierenambulance voert actie om afmaken serval te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - De Dierenambulance voert woensdagmiddag actie voor het gebouw van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in Den Haag omdat zij niet willen dat de in Lexmond teruggevonden serval wordt afgemaakt. Het baasje van de serval wil het dier niet terug en daarop besloot de RVO het dier te laten inslapen, aldus de actievoerders.

7 uur geleden