Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op1-presentatoren blikken terug op nieuwsjaren in laatste show

Op1-presentatoren blikken terug op nieuwsjaren in laatste show

AMSTERDAM (ANP) - In de laatste Op1 "ooit" hebben de presentatoren van de talkshow teruggeblikt op al het nieuws dat zij in de vierenhalf jaar dat het programma bestond hebben behandeld. De laatste show werd gepresenteerd door Welmoed Sijtsma en Jort Kelder.

Carrie ten Napel, presentatrice vanaf het eerste Op1-uur, benoemde dat in vierenhalf jaar "wel heel veel gebeurd" is. "Als je erbij stil probeert te staan, dan kan je het niet allemaal terughalen. Ik vond het eerlijk gezegd soms te heftig. Ik ben wel eens naar huis gereden met het gevoel: Kunnen we de mensen dit wel aandoen? Het was echt pittig soms."

Thomas van Groningen, die het programma de laatste maanden een enkele keer heeft gepresenteerd, grapte dat demissionair minister-president Mark Rutte "Op1 heeft overleefd". Fidan Ekiz zei dat ze "een hartverzakking" kreeg toen op de dag van haar eerste uitzending met Kockelmann in december 2021 bekend werd dat het land opnieuw in lockdown ging. Daardoor kon heel het draaiboek van de uitzending overboord. Aan bod kwamen ook onder meer de val van het vierde kabinet-Rutte, de bestorming van het Capitool in de Verenigde Staten en de dood van Aleksej Navalny.

De laatste uitzending werd gezamenlijk gemaakt door de omroepen WNL, EO en Omroep MAX. In december vorig jaar werd bekend dat Op1 voor deze zomer zou stoppen. In totaal zijn 1159 uitzendingen van Op1 uitgezonden. Het programma kende 28 presentatoren. Na de zomer maakt BNNVARA een talkshow op de late avond van NPO 1. Die wordt gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw. Zij hebben een vaste invalpresentator. Wie dat is, is nog niet bekend.

Meer uit Binnenland

OM roept verdachten moord Peter R. de Vries op: verklaar alsnog

SCHIPHOL (ANP) - Het Openbaar Ministerie roept verdachten in het hoger beroep in de moordzaak van Peter R. de Vries op om alsnog verklaringen af te leggen. Tijdens het proces bij de rechtbank hebben veel verdachten gebruikgemaakt van hun zwijgrecht. "Dat mag, maar hoeft niet, er is geen plicht om te zwijgen", zei de aanklager woensdag bij de start van het hoger beroep. Ze wees erop dat nog veel vragen onbeantwoord zijn. "Waarom is Peter R. de Vries vermoord, wie gaf de opdracht en wie waren er nog meer bij betrokken?"

16 minuten geleden
Hof: te veel kinderen niet naar school om overtuiging ouders

AMSTERDAM (ANP) - Steeds meer kinderen hoeven niet naar school te gaan om de overtuigingen van hun ouders. Die hebben een vrijstelling van de leerplicht gekregen, en het gerechtshof in Amsterdam maakt zich daar zorgen over. De rechters zeggen dat het niet duidelijk is of de kinderen thuis goed onderwijs krijgen. Ze roepen daarom op strenger te controleren op de leerplicht.

25 minuten geleden
Eerste asielzoekers in nachtnoodopvang Ugchelen

APELDOORN (ANP) - De nachtnoodopvang voor asielzoekers in Ugchelen is in de nacht van dinsdag op woensdag voor het eerst gebruikt. Een woordvoerder van de gemeente Apeldoorn, waaronder Ugchelen valt, heeft berichtgeving hierover van Omroep Gelderland bevestigd. Tegen de opvang was weerstand. Bij de locatie vond twee weken terug een explosie plaats.

3 uur geleden
Advies: bereid je voor op meer meldingen van seksueel geweld

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer mensen maken melding van seksueel geweld en seksueel grensoverschrijdend gedrag en hun aantal zal de komende jaren blijven groeien. Omdat hulpinstanties vrezen de groei niet aan te kunnen moet de hulpverlening worden uitgebreid, vindt een belangrijke adviseur van het kabinet.

3 uur geleden
Kwart gemeenten scheidt afval pas later

DEN HAAG (ANP) - Bij een kwart van de gemeenten scheiden inwoners niet zelf hun afval, maar gebeurt dat pas na de inzameling. Dat meldt het CBS, dat daarover voor het eerst cijfers verzamelde. Plastic flessen, metaalverpakkingen en drankkartons kunnen worden hergebruikt, onder meer als kunststof en biogranulaat.

4 uur geleden
Adviseur kabinet pleit voor snelle erkenning Palestijnse staat

DEN HAAG (ANP) - Nederland moet zijn beleid ten aanzien van het Palestijns-Israƫlische conflict volledig omgooien, vindt de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV). In een nieuw rapport worden kabinet en parlement aangeraden snel over te gaan tot erkenning van de Palestijnse staat.

9 uur geleden
Explosie bij advocatenkantoor in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Bij een advocatenkantoor aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag is een explosie geweest, meldt de politie. Na de ontploffing ontstond voor korte tijd een brand. Niemand raakte gewond, wel is er schade aan het pand. Hoe groot die schade is, kon een politiewoordvoerder niet zeggen. Ook is het onbekend of er mensen in het kantoor aanwezig waren tijdens de ontploffing.

12 uur geleden