Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op veertig NS-stations kan worden gestemd

Op veertig NS-stations kan worden gestemd

BREDA (ANP) - Op en bij veertig NS-stations zijn woensdag stemlokalen ingericht voor de gemeenteraadsverkiezingen. Vroege vogels kunnen in Breda en Nijmegen al terecht vanaf 05.15 uur, gevolgd door Zwijndrecht vanaf 05.30 uur.

"We willen iedereen de gelegenheid geven om te stemmen. Een stem uitbrengen voor het werk of juist liever na het werk, het kan allebei gewoon op het station", zegt Jeannette Singewald, stationsmanager van Breda.

De meeste stembureaus in of bij de stations zetten de deuren open om 07.30 uur en zijn dan bemand tot 21.00 uur. Stemmen op het station in de eigen gemeente kan met een geldige stempas en een geldig identiteitsbewijs.

Deze derde verkiezingsdag telt de meeste stationslocaties om te stemmen. Maandag en dinsdag kon het maar op stations in twaalf plaatsen. In Halfweg-Zwanenburg en Nieuw-Vennep kon het zelfs maar op een van de twee dagen, en daar kan het deze woensdag niet.

Meer uit Politiek

BuZa: 'onvoorspelbare' situatie Israël door conflict Hezbollah

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) waarschuwt vrijdag dat de situatie in Israël "onvoorspelbaar" is door toenemende spanningen tussen Israël en de Libanese militante beweging Hezbollah. Volgens het ministerie bestaat de kans dat het conflict verder escaleert.

2 dagen geleden
Klever weet zeker dat ze steun meerderheid Tweede Kamer heeft

DEN HAAG (ANP) - Ondanks een moeizame hoorzitting in de Tweede Kamer, maakt beoogd minister Reinette Klever van Handel en Ontwikkelingshulp (PVV) zich geen zorgen over de relatie met het parlement. "Ik weet zeker dat ik de steun heb van de meerderheid van de Kamer", aldus de aanstaande bewindsvrouw, die na afloop tegenover de media weinig vragen wilde beantwoorden.

2 dagen geleden
Beoogd minister Klever: Zwarte Piet hoort bij Nederlandse cultuur

DEN HAAG (ANP) - Aanstaand minister Reinette Klever (PVV), die verscheen in het Zwarte Pietenjournaal van omroep ON!, blijft voorstander van het gebruik van de figuur. "Zwarte Piet en sinterklaasviering is een eeuwenoude traditie. Het behoort tot de cultuur van Nederland", zei ze tegenover een kritische Tweede Kamer in een hoorzitting.

2 dagen geleden
Klever: ik ben heel geschikt om te bezuinigen op ontwikkelingshulp

DEN HAAG (ANP) - Beoogd minister Reinette Klever (PVV, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp) acht zichzelf "heel geschikt" om 2,4 miljard euro "te snijden" in het budget van haar eigen ministerie. De rechtse coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB heeft tot die miljardenbezuiniging besloten, iets wat ook al jaren in het verkiezingsprogramma van de PVV staat.

2 dagen geleden
Yeşilgöz wil veroordeelden kunnen volgen met alcoholmeter

DEN HAAG (ANP) - Demissionair jusitieminister Dilan Yeşilgöz wil het mogelijk maken om mensen te verplichten een alcoholmeter te dragen als ze zijn veroordeeld voor een geweldsdelict of rijden onder invloed van alcohol. Haar wetsvoorstel hierover is goedgekeurd door het kabinet en wordt binnenkort voor behandeling naar de Tweede Kamer gestuurd. De alcoholmeter is een enkelband die elk half uur via zweetdruppels op het huidoppervlak checkt of de drager alcohol heeft gebruikt.

2 dagen geleden
Veldkamp: ambtenaren mogen in lunchtijd demonstreren

DEN HAAG (ANP) - Aanstaand minister Caspar Veldkamp (NSC) gaat in gesprek met de top van 'zijn' nieuwe ministerie over kritiek op het Israël-beleid van het kabinet. Op vragen van de PVV tijdens een hoorzitting door de Tweede Kamer laat de beoogde minister van Buitenlandse Zaken doorschemeren dat hij de demonstraties tegen de oorlog in Gaza niet zal verbieden.

2 dagen geleden
Klever: prinsenvlag betekenisvol door familiegeschiedenis

DEN HAAG (ANP) - De omstreden oranje-wit-blauwe prinsenvlag die toekomstig PVV-minister Reinette Klever in het verleden heeft gedragen, heeft volgens haarzelf een "speciale betekenis". Dat komt door haar familiegeschiedenis, stelde de PVV-politica in een hoorzitting tegenover de Tweede Kamer. Haar familie kwam in de Tachtigjarige Oorlog "vanuit Duitsland met Willem van Oranje mee om Nederland te helpen bevrijden van de Spaanse bezetting".

2 dagen geleden