Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op veel plaatsen mensen door het ijs gezakt

Op veel plaatsen mensen door het ijs gezakt

DEN HAAG (ANP) - Door heel Nederland zijn mensen door het ijs gezakt, omdat het ijs te zwak was om alle schaatsers te houden. De brandweer moest op verschillende plaatsen uitrukken vanwege mensen die door het ijs zakten. De politie haalde volgens Omroep Gelderland vierhonderd schaatsers van het ijs op de Berencamperweg/Zeedijk bij Nijkerk en Putten.

De gemeenten Nijkerk en Putten meldden op Twitter dat er sprake was van gevaarlijk ijs op de Zeedijk. Mensen moeten het ijs nu niet meer betreden, waarschuwen de gemeenten.

Door de felle zon en de grote aantallen mensen op het ijs, werd het ijs op veel plaatsen in Nederland onbetrouwbaar en zwakker.

Veel te druk

In Bergen op Zoom zakten twee mensen door het ijs aan de Gaffel. Een van hen brak daarbij vermoedelijk een arm en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Donderdagmiddag zei de brandweer van de Gooi en Vechtstreek dat het veel te druk was op de Loosdrechtse Plassen. Daar zakten ook twee mensen door het ijs. Een van hen werd gered door de brandweer en de ander kon door een omstander uit het water worden gehaald. Ook op andere Noord-Hollandse wateren was het druk en werden mensen opgeroepen niet te komen.

In Overijssel was het op veel plassen druk. Daar riepen veiligheidsregio's op om niet meer naar de plassen te gaan.

Meer uit Binnenland

Verkenner Plasterk ontvangt vier leiders in tweede gespreksronde

DEN HAAG (ANP) - Ronald Plasterk probeert de formatie in beweging te brengen in een tweede gespreksronde met in elk geval de fractieleiders van de VVD, NSC, PVV en BBB. Dit zijn de beoogde coalitiepartners van PVV-leider Geert Wilders. De twee eerstgenoemde partijen reageren evenwel terughoudend op zijn uitgestoken hand. De verkiezingsuitslag en de uiteenlopende posities van partijen maken het moeilijk voor de verkenner om een logische vervolgstap te bedenken.

6 uur geleden
Hof behandelt hoger beroep Mallorcazaak komende drie weken

LEEUWARDEN (ANP) - Het hoger beroep in de Mallorcazaak begint maandag. De zittingen zijn de komende drie weken in het gerechtshof in Leeuwarden. Het hof trekt elf dagen uit voor de inhoudelijke behandeling. De zaak met zeven verdachten gaat over extreem uitgaansgeweld op het Spaanse eiland Mallorca, waardoor Carlo Heuvelman (27) uit Waddinxveen overleed.

6 uur geleden
Commando hoort wellicht of hij cel in moet om drugs en wapens

ARNHEM (ANP) - De militaire kamer in de rechtbank in Arnhem doet maandag mogelijk uitspraak in de zaak tegen commando Sil A. De 44-jarige militair van het Korps Commandotroepen wordt verdacht van drugssmokkel en wapenhandel. Het Openbaar Ministerie eiste vorige maand een gevangenisstraf van zes jaar.

6 uur geleden
Sneeuw begonnen in zuiden, komende uren op meer plaatsen wit

HOUTEN (ANP) - In het zuiden van het land is het aan het eind van de middag begonnen met sneeuwen. De afgelopen uren is het op steeds meer plaatsen wit en glad geworden, laat Weeronline weten. Het sneeuwgebied trekt noordoostwaarts over het land en zondagnacht is er vooral in het noorden nog een tijd sneeuwval.

15 uur geleden
Rode Kruis bezig met voorbereiding in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het Rode Kruis is zondag bezig met de voorbereiding van de opbouw van douchecabines op het terrein van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Ter Apel. Door de enorme drukte bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) moeten asielzoekers al bijna twee maanden 's nachts en nu ook overdag in wachtkamers van de IND verblijven, soms op stoelen en op de grond. Daarom is de hulp ingeroepen van het Rode Kruis.

16 uur geleden
Oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt (77) overleden

SAVIGNAC-DE-DURAS (ANP) - Journalist en oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt is zondag op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan het ANP gemeld. D'Hamecourt overleed aan een hartstilstand in Frankrijk, waar hij woonde.

19 uur geleden
ANWB en Rode Kruis hebben veel tips voor winters weer

DEN HAAG (ANP) - Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maken zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseren allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich kunnen voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

19 uur geleden