Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Op tweede paasdag 2 tot 4 graden kouder dan normaal'

'Op tweede paasdag 2 tot 4 graden kouder dan normaal'

DE BILT (ANP) - Na het mooie weer van de afgelopen dagen is het maandag flink wat kouder. Weeronline meldt dat het zelfs 2 tot 4 graden kouder is dan normaal. Met temperaturen van 8 tot 12 graden is het zo’n 9 tot 13 graden kouder dan op eerste paasdag.

Een noordenwind zorgt voor een vrij koude maandag. In het noorden wordt het niet veel warmer dan een graad of 9 en in het midden van het land wordt het net een graadje warmer. In het zuiden en zuidoosten kan het 12 graden worden. Met deze waarden is het niet alleen een graad of 10 kouder dan op eerste paasdag, het is ook nog eens iets te koud voor de tijd van het jaar. Gemiddeld is het in deze tijd van het jaar tussen de 11 en 14 graden.

De koude lucht gaat samen met vrij veel wolkenvelden en in de ochtend kan een enkele bui voorkomen. In de middag kan de zon vooral in het binnenland vaker doorbreken, maar door een onstuimige wind wil de temperatuur niet veel stijgen. Wie toch naar buiten moet, zal merken dat de wind het fris maakt. De gevoelstemperatuur ligt op gemiddeld 6 graden en in het noorden lijkt het in de wind een graad of 3.

Ook de nachten worden kouder. Komende nacht is tijdens heldere perioden vooral in het zuiden kans op lokale vorst. In de nacht naar woensdag is het helderder en kan het op meer plaatsen tot vorst komen. Dit betekent dat fruittelers de kwetsbare bloesem moeten beschermen tegen vorstschade.

Meer uit Binnenland

Burgemeester Bruls tolereert 'burgerwacht' bij Vierdaagse niet

NIJMEGEN (ANP) - De "geweldloze burgerwacht" die de groep Nijmegen4Palestine tijdens de Nijmeegse Vierdaagse langs de route wil inzetten, is niet welkom. Burgemeester Hubert Bruls zegt dat "eigenstandig ingrijpen door een burgerwacht" nooit zal worden getolereerd.

1 uur geleden
Opnieuw relatie tussen tbs'er en medewerker in Almeerse kliniek

ALMERE (ANP) - Opnieuw is een medewerker van de Oostvaarderskliniek in Almere ontslagen vanwege een "niet-professionele relatie" met een tbs-patiënt, meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Het is een volgend voorval in een reeks van ongewenste situaties in de kliniek in Almere.

1 uur geleden
Panda in Ouwehands Dierenpark krijgt twee jongen, een overleden

RHENEN (ANP) - Voor de tweede keer heeft een reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark jongen geworpen, waarvan één het niet heeft overleefd. Panda Wu Wen beviel vrijdagavond van twee jongen, waarvan eentje direct luid van zich liet horen, maar het tweede, veel kleinere jong overleed kort na de geboorte.

4 uur geleden
Monument ter ere van Peter R. de Vries onthuld in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een monument ter nagedachtenis aan Peter R. de Vries wordt om 15.00 uur onthuld in Amsterdam. De misdaadverslaggever overleed drie jaar geleden op 15 juli nadat hij negen dagen eerder was neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van de stad na een uitzending van RTL Boulevard waar hij te gast was.

9 uur geleden
Zeer grote brand in Arriva-pand aan Korvetweg in Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - In een pand van de vervoersmaatschappij Arriva aan de Korvetweg in Maastricht woedt een zeer grote brand. Dat meldt de Brandweer Zuid-Limburg op X.

12 uur geleden
Al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan EK-finale

AMSTERDAM (ANP) - Het is al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan de EK-finale die vanaf 21.00 uur in Berlijn gespeeld wordt door Engeland en Spanje. In Three Sisters Pub en O'reilly's Irish Pub in het centrum van de hoofdstad is het afgeladen, er worden dan ook geen reserveringen aangenomen.

17 uur geleden
Haenen krijgt onderscheiding voor oprichten Betty Asfalt Complex

AMSTERDAM (ANP) - Acteur en schrijver Paul Haenen en zijn echtgenoot Dammie van Geest hebben zondag de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die meer dan twaalf jaar van grote betekenis zijn geweest voor de gemeente Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema gaf het echtpaar de penning bij de overdracht van hun theater Het Betty Asfalt Complex aan het gezelschap De Theatertroep.

18 uur geleden