Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op doping betrapte kunstrijdster Valieva weer op het ijs

Op doping betrapte kunstrijdster Valieva weer op het ijs

MOSKOU (ANP/RTR) - Kunstrijdster Kamila Valieva komt vrijdag voor het eerst sinds haar met veel ophef omgeven optreden tijdens de Winterspelen van Beijing weer in actie. De 15-jarige Valieva won met het team goud in de landenwedstrijd. Een dag later bleek dat ze al voor de Spelen was betrapt op doping, maar dat het Russische antidopingbureau Rusada haar slechts voorlopig had geschorst en die sanctie al een dag later had teruggedraaid.

Het zorgde voor veel commotie en Valieva was daardoor zo van slag dat ze het verwachte individuele goud misliep. Vanaf vrijdag neemt ze in eigen land deel aan een wedstrijd in Saransk. De dopingzaak speelt nog steeds, het Rusada heeft zes maanden om tot een straf te komen.

Woensdag beginnen in het Franse Montpellier de wereldkampioenschappen. Valieva en haar Russische collega's zijn daar niet welkom als gevolg van de Russische inval in Oekraïne.

Meer uit Sport

Sprintploeg vrouwen verrast met Europees brons op 4x100 meter

ROME (ANP) - De vrouwenploeg op de 4x100 meter estafette heeft brons veroverd op de EK atletiek in Rome. De sprintsters brachten daarmee de recordoogst van de Nederlands equipe in Rome op elf medailles.

5 uur geleden
Bol trots op alle estafettevrouwen: met zijn zevenen op podium

ROME (ANP) - Femke Bol was trots op haar ploeggenoten van de 4x400 meter estafette na het prolongeren van de Europese titel. "We zijn in de breedte ook een sterke ploeg, want de meiden die de series liepen hebben het ook goed gedaan. We mogen straks met zijn zevenen op het podium", zei de vedette van het team.

6 uur geleden
Wielerunie UCI presenteert maatregelen voor meer veiligheid

AIGLE (ANP) - De Internationale Wielerunie (UCI) heeft vier maatregelen voorgesteld om de sport veiliger te maken. De maatregelen, waaronder een systeem van gele kaarten, worden tot het einde van het seizoen getest, voordat ze worden geïmplementeerd.

6 uur geleden
Goud voor estafetteteam 4x400 meter, derde EK-plak Bol en Klaver

ROME (ANP) - De vrouwen van de 4x400 meter estafette hebben op de EK in Rome hun Europese titel geprolongeerd. Lieke Klaver, Cathelijn Peeters, Lisanne de Witte en Femke Bol snelden in Stadio Olimpico in de finale naar het goud in een tijd van 3.22,39.

7 uur geleden
Griekspoor na wisselvallige fase in twee sets door in Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Titelverdediger Tallon Griekspoor heeft de kwartfinale bereikt van het grastoernooi van Rosmalen. De beste tennisser van Nederland was ondanks een wisselvallige fase in twee sets te sterk voor Mackenzie McDonald uit de Verenigde Staten: 6-3 7-6 (5).

9 uur geleden
Basketballegende West op 86-jarige leeftijd overleden

LOS ANGELES (ANP/RTR) - Basketballegende Jerry West is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigde zijn voormalige club Los Angeles Lakers. De oud-speler en coach verwierf wereldwijde faam, aangezien zijn silhouet nog altijd wordt gebruikt in het logo van de NBA, de Amerikaanse profcompetitie.

9 uur geleden
Synchroonzwemsters De Brouwer voor het eerst Europees kampioen

BELGRADO (ANP) - Synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer zijn in Belgrado voor het eerst Europees kampioen geworden op het onderdeel duet vrije kür. De 25-jarige tweeling noteerde in de finale een score van 264,6584. Daarmee bleven de zwemsters Isabelle Thorpe en Kate Shortman uit Groot-Brittannië (261,0313) en Shelly Brobritsky en Ariel Nassee uit Israël (245,6105) voor.

10 uur geleden