Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oosterwegel stunt na slapeloze nacht met 'goed gelukte' zevenkamp

Oosterwegel stunt na slapeloze nacht met 'goed gelukte' zevenkamp

TOKIO (ANP) - Emma Oosterwegel verraste menigeen met haar bronzen plak op de zevenkamp, nota bene bij haar debuut op de Olympische Spelen. Voorafgaand aan het hoogtepunt uit haar nog prille loopbaan had de 23-jarige Oosterwegel, die de afgelopen jaren in de schaduw stond van de 'zilveren' Anouk Vetter, er weinig fiducie in.

"Vannacht kon ik echt niet slapen en toen ik wakker werd, dacht ik: hoe ga ik deze onderdelen doen? Maar het is goed gelukt, het is héél goed gelukt", sprak de dolblije Oosterwegel, die de zevenkamp besloot met een sterke 800 meter.

"Maar van een medaille heb ik nooit gedroomd en daar is ook nooit sprake van geweest. In de training ging het heel erg goed, maar je moet het in wedstrijden laten zien. Ik wist wel dat ik écht fit was, maar dat het er op bijna elk onderdeel uitkomt, is wel bijzonder."

Speerwerpen

Oosterwegel boekte donderdag veel progressie bij het speerwerpen, waar ook haar kracht ligt. "Het was een hele goede meerkamp en bijna op elk onderdeel haalde ik een persoonlijk record. Alleen bij het kogelstoten ging het iets minder."

Op het laatste onderdeel moest de Nederlandse vooral de Amerikaanse Kendell Williams in de gaten houden. "Ik moest wel rénnen en het was de sprint van mijn leven", zei Oosterwegel. "Williams was agressief bij de start en beukte wat mensen aan de kant. Ik heb mezelf opgepept en blijkbaar hielp het."

Vetter

Na afloop van de zevenkamp liepen Oosterwegel en Vetter gezamenlijk en breeduit lachend met de Nederlandse vlag door het Olympisch Stadion. De twee hebben de weg naar de medailles samen meegemaakt. "We deden alles met zijn tweeën en het is fijn om in zo'n wedstrijd een bekend gezicht bij je te hebben", sprak de olympische debutante.

"Als een van ons wat minder zin had in de training, dan hielpen we elkaar er bijvoorbeeld doorheen. Maar je deelt ook de mooie momenten samen. Dat dit gebeurt op de Spelen, besef ik nog steeds niet. Dat is echt bizar."

Meer uit Sport

Halep schuift nieuwe rentree voor zich uit om knieblessure

CONSTANTA (ANP) - Tennisster Simona Halep komt voorlopig niet in actie. De voormalig nummer 1 van de wereld, die in maart terugkeerde na een dopingschorsing, heeft last van een knieblessure en heeft besloten voorlopig de trainingsbanen niet te betreden.

1 uur geleden
Atlete Samuel mist Spelen door blessure

ARNHEM (ANP) - Atlete Jamile Samuel doet niet mee aan de Olympische Spelen. De 32-jarige Amsterdamse heeft kort voor vertrek naar Parijs een hamstringblessure opgelopen.

3 uur geleden
Van Gerwen na stroeve start naar halve finales World Matchplay

BLACKPOOL (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft ten koste van Andrew Gilding de halve finales bereikt van de World Matchplay, een van de grootste PDC-toernooien van het jaar. De Nederlandse nummer 2 van de wereld won zijn kwartfinale (best of 31 legs) met 16-10.

13 uur geleden
Staps nieuwe algemeen directeur van volleybalbond Nevobo

UTRECHT (ANP) - Joëlle Staps is per 1 september de nieuwe algemeen directeur van volleybalbond Nevobo. De 46-jarige Leersumse volgt Michel Everaert op, die verdergaat als directeur evenementen en sportontwikkeling. Samen vormen ze de directie.

14 uur geleden
Pérez na keukengesprek met teambaas Horner weer comfortabel

BOEDAPEST (ANP/RTR) - Met de vierde tijd in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Hongarije liet de dit jaar veel bekritiseerde Red Bull-coureur Sergio Pérez weer eens een behoorlijke indruk achter. Teambaas Christian Horner gaf na afloop aan dat een keukengesprek met de Mexicaan positief heeft uitgepakt.

15 uur geleden
Titelverdediger Zverev naar laatste vier in Hamburg

HAMBURG (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft zich met een zege op Zhang Zhizhen geplaatst voor de halve finales van het graveltoernooi in Hamburg. De in de Noord-Duitse stad geboren Zverev won met 6-4 6-3 en maakt daardoor nog altijd kans zijn titel van vorig jaar te prolongeren.

16 uur geleden
Vingegaard erkent dat gevecht om Tourzege voorbij is

ISOLA 2000 (ANP) - Jonas Vingegaard was na de vierde ritzege van Tadej Pogacar in deze Tour de France duidelijk over zijn kansen voor de eindzege. "Het gevecht voor de overwinning is nu klaar, maar het gevecht voor de tweede en derde plaats is nog niet voorbij", zei de Deen, die in het spoor van de als derde gerangschikte Belg Remco Evenepoel over de finish kwam in de negentiende etappe en zijn tweede plek verdedigde.

16 uur geleden