Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oostenrijkse minister spoort tennisser Thiem aan tot vaccineren

Oostenrijkse minister spoort tennisser Thiem aan tot vaccineren

WENEN (ANP) - De Oostenrijkse minister van Volksgezondheid heeft toptennisser Dominic Thiem persoonlijk aangespoord zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Wolfgang Muckstein gaf hem dat advies, omdat Thiem dan zonder problemen kan meedoen aan de Australian Open, waar niet-gevaccineerde tennissers mogelijk worden geweerd.

Thiem, oud-winnaar van de US Open en de huidige nummer 9 van de wereld, liet eerder deze maand weten dat hij wacht op het nieuwe eiwitvaccin van de Amerikaanse producent Novavax, maar dat is volgens de minister niet snel beschikbaar. "Ik kan Dominic alleen maar adviseren zich te laten inenten omdat het vaccin dat hij wil pas in 2022 beschikbaar komt en er geen aanwijzingen zijn dat het vaccin meer voordelen heeft dan de huidige beschikbare vaccins", aldus Muckstein, die zei dat hij Thiem schriftelijk heeft uitgenodigd voor een gesprek. "Om al zijn onzekerheden weg te nemen."

De Australian Open zijn van 17 tot en met 30 januari. Er komen wisselende berichten naar buiten over de vaccinatieplicht, maar vooralsnog lijkt het erop dat tennissers die niet zijn ingeënt tegen het coronavirus, niet welkom zijn.

Meer uit Sport

Sprinter Girmay verlengt bij Intermarché-Wanty na succes in Tour

DOORNIK (ANP) - Wielrenner Biniam Girmay heeft zijn contract bij Intermarché-Wanty verlengd tot het einde van 2028. De 24-jarige sprinter uit Eritrea schreef tijdens de afgelopen Tour de France geschiedenis door als eerste Afrikaanse renner het puntenklassement te winnen. Hij won tevens drie etappes in Frankrijk.

2 uur geleden
Basketballer James draagt Amerikaanse vlag bij opening Spelen

PARIJS (ANP/RTR) - Basketballer LeBron James draagt vrijdag de Amerikaanse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs. De 39-jarige tweevoudig winnaar van olympisch goud werd gekozen bij een stemming onder Amerikaanse olympische sporters.

5 uur geleden
Handbalster Abbingh en basketballer De Jong vlaggendragers Spelen

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3 basketballer Worthy de Jong dragen komende vrijdag de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs. Dat maakte chef de mission Pieter van den Hoogenband bekend.

6 uur geleden
Gemengde gevoelens Nadal na verloren finale in aanloop Spelen

BASTAD (ANP/RTR) - Rafael Nadal hield gemengde gevoelens over aan zijn verloren finale op het tennistoernooi van Bastad. De 38-jarige Spanjaard was ontevreden over zijn niveau, maar was blij dat hij in aanloop naar de Olympisch Spelen geen blessures had opgelopen.

9 uur geleden
Uitgeputte Vingegaard doet niet mee aan Vuelta

NICE (ANP) - Jonas Vingegaard doet dit jaar niet mee aan de Vuelta. De 27-jarige Deen van Visma - Lease a Bike was naar eigen zeggen uitgeput toen hij zondag in de Tour de France over de finish kwam in Nice.

10 uur geleden
Golfer Dunlap (20) schrijft historie op PGA-tour

RENO (ANP) - Golfer Nick Dunlap heeft geschiedenis geschreven door in hetzelfde jaar zowel als amateur als professional een toernooi op de PGA-tour te winnen. Dat is nooit eerder iemand gelukt. De jonge Amerikaan schreef zondag in eigen land het Barracuda Championship op zijn naam.

11 uur geleden
Turner Schmidt gaat na OS-debuut mee op tour met superster Biles

ARNHEM (ANP) - Turner Casimir Schmidt (28) heeft de komende periode genoeg om naar uit te kijken. In Parijs maakt hij zaterdag na twee gemiste Spelen zijn olympisch debuut en doet hij een gooi naar een finaleplek. Van 17 september tot 3 november maakt hij vervolgens deel uit van de Gold Over America Tour (GOAT), een showtour van wereldster en zevenvoudig olympisch medaillewinnares Simone Biles uit Amerika.

11 uur geleden