Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oostenrijkse aanklager onderzoekt mondkapjesproducent

Oostenrijkse aanklager onderzoekt mondkapjesproducent

WENEN (ANP) - Een Oostenrijkse producent van mondkapjes wordt door het Openbaar Ministerie in dat land onderzocht op verdenking van fraude. Behalve van economische delicten wordt het bedrijf ook verdacht van arbeidsrechtelijke overtredingen, aldus de aanklager.

De aanklager die belast is met onderzoeken naar corruptie en economische delicten kwam in actie na onderzoek waaruit naar voren kwam dat de mondkapjes van het bedrijf in het buitenland werden geproduceerd, in Oostenrijk opnieuw werden verpakt en vervolgens voor een hogere prijs werden verkocht als producten die in Oostenrijk zouden zijn gemaakt. Het gaat daarbij om FFP2-mondkapjes, die moeten voldoen aan bepaalde Europese richtlijnen.

De medewerkers die de mondkapjes opnieuw moesten verpakken stonden niet wettelijk geregistreerd als zodanig. De autoriteiten hebben twee locaties van het bedrijf Hygiene Austria onderzocht. Het bedrijf ontkent schuld aan de aanklachten en zegde toe snel opheldering te geven.

De vraag naar FFP2-mondkapjes is geëxplodeerd sinds de coronapandemie. Hygiene Austria moest zodoende een Chinese producent in de arm nemen om de mondmaskers volgens Oostenrijks ontwerp te produceren, stelt het bedrijf in een verklaring. Volgens Hygiene Austria voldoen de mondkapjes ondanks dat die in China zijn gemaakt aan de voorwaarden van de Europese Unie en zijn ze gecertificeerd.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Justitie vervolgt minstens 500 personen voor bestorming Capitool

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse autoriteiten verwachten minstens vijfhonderd personen te vervolgen voor de bestorming van het Capitool, het parlementsgebouw in Washington. Meer dan vierhonderd van hen zijn al aangeklaagd.

2 uur geleden
Artsen Navalni willen dat hij meteen stopt met hongerstaking

MOSKOU (ANP/AFP) - Eigen artsen van de gedetineerde Russische oppositieleider Aleksej Navalni hebben hem dringend aangeraden onmiddellijk te stoppen met zijn hongerstaking. De Kremlin-criticus weigert sinds 31 maart voedsel uit protest tegen zijn behandeling in een strafkamp.

5 uur geleden
Poetin nodigt Oekraïense president uit in Moskou

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski uitgenodigd voor gesprekken in Moskou, wanneer het hem uitkomt. Zelenski had Poetin een dag eerder uitgenodigd om te praten over de oorlog in het oosten van Oekraïne. De voorkeur van het Oekraïense staatshoofd ging daarbij uit naar een ontmoeting in de Donbass-regio waar de oorlog woedt.

7 uur geleden
Amerikaanse president gaat moord op Armeniërs genocide noemen

WASHINGTON (ANP/AFP) - President Joe Biden gaat als eerste Amerikaanse leider de moord op 1,5 miljoen Armeniërs ruim een eeuw geleden erkennen als genocide. Hij tart hiermee NAVO-bondgenoot Turkije, melden Amerikaanse media. De regering in Ankara stelt dat er Armeense slachtoffers waren tijdens de Eerste Wereldoorlog in het toenmalige Ottomaanse Rijk, maar dat het geen volkenmoord was.

8 uur geleden
Eerste coronavaccins  gearriveerd in Syrië

DAMASCUS (ANP) - Syrië heeft de eerste coronavaccins geleverd gekregen. Het door oorlog verscheurde land kreeg donderdag 256.800 doses via het Covax-programma, dat armere landen voorziet van vaccins. De komende weken worden nieuwe partijen verwacht.

8 uur geleden
Ierland: Brussel sleept AstraZeneca voor de rechter

DUBLIN/BRUSSEL (ANP/RTR) - De Europese Commissie spant inderdaad een rechtszaak aan tegen vaccinmaker AstraZeneca, zegt de Ierse minister van Volksgezondheid. De commissie zelf houdt het er nog op dat het besluit daarover nog niet is gevallen.

9 uur geleden
Omstreden Duitse coronawet krijgt goedkeuring parlement

BERLIJN (ANP) - De omstreden wet die de Duitse regering de bevoegdheid geeft rechtstreeks coronamaatregelen op te leggen, zoals een avondklok en verdere contactbeperkingen, heeft groen licht gekregen van het Duitse parlement. Na de goedkeuring woensdag van de Bondsdag ging ook de Bondsraad, het hogerhuis, akkoord, melden Duitse media. De wet wordt van kracht zodra president Frank-Walter Steinmeier er zijn handtekening onder heeft gezet.

11 uur geleden