Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oostenrijker Arnautovic is Nederland nog altijd dankbaar

Oostenrijker Arnautovic is Nederland nog altijd dankbaar

BERLIJN (ANP) - Voetballer Marko Arnautovic is Nederland nog altijd dankbaar. Dat vertelde de 35-jarige Oostenrijkse international tijdens een persconferentie in aanloop naar het beslissende pouleduel van dinsdag met Oranje op het EK.

΅Het was mijn tweede huis, ik ben daar gaan voetballen toen ik erg jong was", vertelde Arnautovic over zijn periode bij FC Twente, waar hij van 2007 tot 2010 speelde. "Ik heb veel geleerd van het land en de mensen die er wonen. Nederlandse mensen zijn erg aardig. Ik verbleef toen bij een gastgezin en ben erg goed verzorgd. Het was een geweldige ervaring. Het is morgen voor mij wel speciaal, ja."

Voor Arnautovic is het zijn derde EK. De huidige aanvoerder pakte met zijn land maar 1 punt op het EK van 2016 en Oostenrijk scoorde toen maar één keer. Drie jaar later bereikten de Oostenrijkers, ondanks een nederlaag van 2-0 in de groepsfase tegen Nederland, wel de achtste finales. De latere winnaar Italië was na verlenging te sterk.

"Mijn eerste EK was niet goed van ons. Het tweede EK was het ook niet, omdat er toen nog allerlei coronamaatregelen waren. Dit EK is voorlopig geweldig. Hopelijk wordt het nog mooier. Het optimale scenario is dat we morgen winnen", weet Arnautovic, die na twee speelronden met Oostenrijk op de derde plaats staat met 3 punten. Nederland en Frankrijk hebben allebei 4 punten. De nummers 1 en 2 gaan sowieso naar de achtste finales. Als Oostenrijk niet wint, moet het hopen als een van de vier beste nummers 3 een ronde verder te mogen.

Arnautovic begon in de eerste groepswedstrijd tegen Frankrijk (0-1) op de reservebank en viel na een uur spelen in. Tegen Polen startte de aanvaller, die aanvoerder was, wel in de basis. Bondscoach Ralf Rangnick wisselde hem in de slotfase, kort nadat Arnautovic een penalty had benut en daarmee de zege (3-1) had veiliggesteld.

Meer uit Voetbal

Coach Bosz ziet PSV bij PSG maximaal haalbare resultaat bereiken

PARIJS (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal bij Paris Saint-Germain het maximaal haalbare resultaat bereiken. De coach grapte na de zwaarbevochten 1-1 "dat PSG ook weer wist waar het stond".

9 uur geleden
De Jong opgelucht na gelijkspel bij PSG: hebben het zwaar gehad

PARIJS (ANP) - Luuk de Jong was vooral opgelucht na de 1-1 van PSV bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain. "We hebben het zwaar gehad en we hebben gestreden. We moeten blij zijn met een punt", sprak de aanvoerder van de Eindhovenaren bij Ziggo Sport.

11 uur geleden
PSV pakt in Champions League punt bij Franse kampioen PSG

PARIJS (ANP) - PSV heeft in de Champions League met de nodige moeite een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Het werd 1-1.

12 uur geleden
Real Madrid voorbij Borussia Dortmund in wervelende tweede helft

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft in de derde speelronde van de Champions League na een wervelende tweede helft met 5-2 gewonnen van Borussia Dortmund. De Duitsers leidden bij rust nog met 2-0.

12 uur geleden
Volendam klopt FC Den Bosch en meldt zich in subtop

VOLENDAM (ANP) - FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.

13 uur geleden
Reijnders helpt AC Milan met twee treffers aan eerste CL-zege

MILAAN (ANP) - Aan de hand van Tijjani Reijnders heeft AC Milan zijn eerste punten in de Champions League veroverd. Dankzij twee doelpunten van de Oranje-international won de formatie van Paulo Fonseca met 3-1 van Club Brugge. De bezoekers speelden vanaf de 40e minuut met tien man, na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

14 uur geleden
Benfica verwacht tegen Feyenoord Sanches terug na blessure

LISSABON (ANP/RTR) - Middenvelder Renato Sanches komt mogelijk woensdag in actie voor Benfica dat het in de Champions League in eigen stadion opneemt tegen Feyenoord. Sanches, die in 2016 op zijn 18e al met Portugal een EK-finale speelde, miste zes duels van zijn club door een hamstringblessure.

14 uur geleden