Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oostenrijk stevent af op lockdown voor ongevaccineerden

Oostenrijk stevent af op lockdown voor ongevaccineerden

WENEN (ANP/DPA) - Oostenrijk stevent af op een lockdown voor mensen die niet zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. "Het is nu al duidelijk dat deze winter en deze kerst ongemakkelijk zullen zijn voor de ongevaccineerden", zei bondskanselier Alexander Schallenberg, die de vaccinatiegraad van 65 procent in zijn land "beschamend laag" noemde.

Schallenberg maakte duidelijk dat de bewegingsvrijheid van ongevaccineerden al binnen enkele dagen kan worden ingeperkt nu het aantal coronabesmettingen weer snel oploopt. Oostenrijk heeft volgens cijfers van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding de laagste vaccinatiegraad van alle West-Europese landen, met uitzondering van het kleine Liechtenstein.

De deelstaat Opper-Oostenrijk wil maandag als eerste regionale overheid al dergelijke maatregelen nemen. Deelstaatpremier Thomas Stelzer noemde de situatie rond het coronavirus "dramatisch". "We willen vanaf maandag een lockdown voor de ongevaccineerden invoeren, vooropgesteld dat de landelijke overheid daar juridisch groen licht voor geeft."

Oostenrijk zag het aantal coronabesmettingen de afgelopen tijd explosief toenemen. Daardoor staat ook de zorg steeds meer onder druk. De autoriteiten maakten donderdag bekend dat het afgelopen etmaal melding is gemaakt van 11.975 nieuwe coronagevallen, het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie.

Meer uit Buitenland

FBI onderzoekt verkoop stukken British Museum via eBay

LONDEN (ANP) - De Amerikaanse FBI onderzoekt de verkoop van antieke voorwerpen die zijn gestolen uit het British Museum, schrijft de BBC. De museumstukken stonden te koop op het onlineplatform eBay.

49 minuten geleden
Rusland meldt nieuwe veroveringen in oosten van Oekraïne

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Rusland heeft nieuwe militaire successen geclaimd in het oosten van Oekraïne. De strijdkrachten veroverden daar de plaatsen Ivanivka in de regio Charkiv en Netajlove in Donetsk, zegt het Russische ministerie van Defensie.

51 minuten geleden
Oekraïense drone raakt Russische radar op recordafstand

ORSK (ANP/RTR) - Een Oekraïense drone heeft volgens een inlichtingenbron in Kyiv een Russisch radarsysteem in Orsk geraakt. Dat is een stad die op meer dan 1500 kilometer van de grens met Oekraïne ligt en dat zou een recordafstand zijn voor de Oekraïense drone.

1 uur geleden
Polen presenteert plannen voor versterking oostelijke grens

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen heeft plannen gepresenteerd om de grens met Rusland en Belarus te versterken. Er moeten onder meer verdedigingswerken worden aangelegd. Minister van Defensie Wladyslaw Kosiniak-Kamysz sprak over de grootste operatie om de Poolse oostgrens, en daarmee de oostelijke NAVO-flank, weerbaarder te maken sinds 1945.

1 uur geleden
China en Zuid-Korea willen denuclearisatie Koreaans schiereiland

SEOUL (ANP/AFP) - China, Zuid-Korea en Japan hebben op een zeldzame top uitgesproken voor de "denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland" te zijn. De vrede daar "is in ons gezamenlijk belang en onze gezamenlijke verantwoordelijkheid", schrijven de landen in een verklaring.

1 uur geleden
Dodental door cycloon Remal in Bangladesh stijgt naar minstens 10

DHAKA (ANP/AFP) - In Bangladesh zijn zeker tien mensen omgekomen als gevolg van cycloon Remal, die zondag aan land kwam in het Zuid-Aziatische land. Volgens de autoriteiten zijn daarnaast meer dan 30.000 huizen verwoest en tienduizenden woningen beschadigd.

2 uur geleden
Macron bezoekt Holocaustmonument in Berlijn

BERLIJN (ANP/DPA) - De Franse president Emmanuel Macron heeft een bezoek gebracht aan het Holocaustmonument in Berlijn. Macron en de Duitse president Frank-Walter Steinmeier legden daar rouwstukken in de kleuren van hun nationale vlaggen.

3 uur geleden