Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oostenrijk stevent af op lockdown voor ongevaccineerden

Oostenrijk stevent af op lockdown voor ongevaccineerden

WENEN (ANP/DPA) - Oostenrijk stevent af op een lockdown voor mensen die niet zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. "Het is nu al duidelijk dat deze winter en deze kerst ongemakkelijk zullen zijn voor de ongevaccineerden", zei bondskanselier Alexander Schallenberg, die de vaccinatiegraad van 65 procent in zijn land "beschamend laag" noemde.

Schallenberg maakte duidelijk dat de bewegingsvrijheid van ongevaccineerden al binnen enkele dagen kan worden ingeperkt nu het aantal coronabesmettingen weer snel oploopt. Oostenrijk heeft volgens cijfers van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding de laagste vaccinatiegraad van alle West-Europese landen, met uitzondering van het kleine Liechtenstein.

De deelstaat Opper-Oostenrijk wil maandag als eerste regionale overheid al dergelijke maatregelen nemen. Deelstaatpremier Thomas Stelzer noemde de situatie rond het coronavirus "dramatisch". "We willen vanaf maandag een lockdown voor de ongevaccineerden invoeren, vooropgesteld dat de landelijke overheid daar juridisch groen licht voor geeft."

Oostenrijk zag het aantal coronabesmettingen de afgelopen tijd explosief toenemen. Daardoor staat ook de zorg steeds meer onder druk. De autoriteiten maakten donderdag bekend dat het afgelopen etmaal melding is gemaakt van 11.975 nieuwe coronagevallen, het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie.

Meer uit Buitenland

VN-stemming over klimaatadvies Internationaal Gerechtshof

NEW YORK (ANP) - De Verenigde Naties (VN) stemmen woensdag over een voorstel om het Internationaal Gerechtshof te vragen om advies over het tegengaan van klimaatverandering. De stemming in de Algemene Vergadering wordt gehouden op verzoek van eilandstaat Vanuatu, dat wordt bedreigd door de zeespiegelstijging. De verwachting is dat er genoeg steun voor het plan is. Europese landen, waaronder ook Nederland, steunen de resolutie.

37 minuten geleden
Biden hoopt dat Netanyahu afziet van juridische hervormingen

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden zegt te hopen dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu afziet van de voorgenomen juridische hervormingen die tot protesten in Israël en een politieke crisis binnen zijn regering hebben geleid. "Zoals meerdere bondgenoten van Israël maak ik me grote zorgen", zei Biden. "Ze kunnen niet doorgaan op deze weg, en dat heb ik min of meer duidelijk gemaakt.' Na enig aandringen door journalisten zei Biden: 'Ik hoop dat hij (Netanyahu) ervan afziet."

3 uur geleden
Biden: Poetins plan voor kernwapens in Belarus 'gevaarlijke praat'

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft het zaterdag aangekondigde plan van de Russische president Vladimir Poetin om kernwapens in buurland Belarus te plaatsen bestempeld als "gevaarlijke" praat. "Dit is een gevaarlijke manier van praten en het is zorgwekkend", zei Biden.

3 uur geleden
Aardbeving met kracht van 4.7 gevoeld op Aruba

ORANJESTAD (ANP) - Een aardbeving met een kracht van 4.7 en een epicentrum in Venezuela, is dinsdag door veel Arubanen gevoeld. De nieuwszender 24ora meldt dat veel mensen op het eiland naar de zender hebben gebeld over trillingen die ze voelden.

6 uur geleden
Schutter Nashville werd behandeld voor 'emotionele stoornis'

NASHVILLE (ANP/RTR) - De schutter die maandagochtend (lokale tijd) op een christelijke basisschool in Nashville drie kinderen en drie volwassenen doodschoot was onder behandeling voor een "emotionele stoornis", maakte politiechef John Drake dinsdag bekend. De 28-jarige Audrey Hale was daarnaast in het bezit van zeven vuurwapens die legaal waren verkregen. Daarvan werden er drie gebruikt tijdens de aanslag.

7 uur geleden
Prins Harry in rechtbank: familie heeft informatie achtergehouden

LONDEN (ANP) - De Britse koninklijke familie heeft informatie achtergehouden voor prins Harry. Dat beweerde de Britse prins dinsdag in de rechtbank van Londen, waar hij samen met enkele andere bekende Britten tegenover uitgever Associated Newspapers staat.

7 uur geleden
Ex-vicepresident Pence moet getuigen over Trump

WASHINGTON (ANP) - Toenmalig vicepresident Mike Pence moet getuigen in een onderzoek naar de poging van de Amerikaanse ex-president Donald Trump de presidentsverkiezingen van 2020 te ondermijnen. Het gaat dan om gesprekken van Pence met zijn baas in aanloop naar de bloedige bestorming van het parlement (Capitool) in Washington door Trump-aanhangers op 6 januari 2021.

8 uur geleden