Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oostenrijk schrapt quarantaine voor tientallen landen

Oostenrijk schrapt quarantaine voor tientallen landen

WENEN (ANP/DPA) - Oostenrijk laat vanaf woensdag mensen uit tientallen landen toe zonder dat ze verplicht in quarantaine moeten vanwege het coronavirus. Minister van Gezondheid Wolfgang Mückstein zei maandag dat de regels worden versoepeld. Voor een vijftal landen met een hoger risico, waaronder Nederland, blijven de strenge regels nog van kracht. Die mensen moeten een negatief testbewijs kunnen laten zien en dan vijf dagen in quarantaine. Op de vijfde dag worden ze getest en als die uitslag negatief is, mogen ze uit quarantaine.

De versoepeling geldt wel voor onder meer reizigers uit Duitsland, België, Denemarken, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Bulgarije, Portugal, Spanje, Griekenland, Tsjechië, Hongarije, Nieuw-Zeeland en Noorwegen. Mensen uit deze landen moeten nog wel een recent negatief testresultaat, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat ze onlangs zijn hersteld van het virus laten zien als ze aankomen in Oostenrijk.

"In veel landen gaan de infectiecijfers naar beneden, daarom kunnen wij parallel aan het heropenen van het land de maatregelen aanpassen", aldus Mückstein.

Meer uit Buitenland

Biden: vergissing om term 'bullseye' te gebruiken over Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag gezegd dat het een vergissing van hem was om de term "bullseye" te gebruiken toen hij sprak over zijn rivaal, de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Biden zei dit in een maandag vrijgegeven fragment van een interview met NBC News.

52 minuten geleden
Media: schutter Trump half uur voor aanslag gespot op dak gebouw

BUTLER (ANP) - Thomas Crooks, de man die zaterdag in de Amerikaanse staat Pennsylvania een aanslag pleegde op oud-president Donald Trump, werd ongeveer een half uur voor hij schoten loste door agenten gespot op een dak. Dat meldt de lokale nieuwszender Channel 11 op basis van politiebronnen. Trump raakte bij de aanslag lichtgewond, maar een omstander en later ook de schutter zelf werden gedood.

1 uur geleden
Soldaat in Parijs aangevallen met mes, mogelijk aanslag

PARIJS (ANP) - Kort voor de Olympische Spelen in Parijs is in die stad een soldaat aangevallen met een mes, melden Franse media die zich baseren op politiebronnen. Volgens onbevestigde berichten zou de dader Allah Akbar hebben geschreeuwd. Het incident was bij het station Gare de l'Est.

2 uur geleden
Team van Biden haalt uit naar Trumps keuze voor vicepresident

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het verkiezingsteam van de Amerikaanse president Joe Biden heeft de kandidaat van Donald Trump voor het vicepresidentschap, J.D. Vance, bestempeld als een uiterst rechtse extremist. Volgens het campagneteam ontkent Vance de uitslag van de verkiezingen van 2020, toen Trump verloor van Biden.

2 uur geleden
Republikeinen officieel achter Trump als presidentskandidaat

MILWAUKEE (ANP/RTR/AFP) - De Republikeinen hebben zich officieel achter ex-president Donald Trump geschaard als hun kandidaat voor de presidentsverkiezingen in november. Op een groot congres in Milwaukee nomineerden ze Trump, die twee dagen geleden lichtgewond raakte aan zijn oor bij een aanslag op zijn leven.

3 uur geleden
Trump wil senator Vance als running mate voor vicepresidentschap

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse ex-president Donald Trump heeft senator James David Vance uit Ohio gekozen als zijn running mate bij de komende presidentsverkiezingen. Dat maakte Trump bekend op zijn sociaal medium Truth Social. Als Trump wint, wordt Vance (39) de Republikeinse vicepresident.

3 uur geleden
Europese Commissie gaat Hongarije boycotten om reizen Orbán

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie geeft een ernstig en ongekend signaal af aan Hongarije dat het land te ver is gegaan met de recente reizen van premier Viktor Orbán naar onder meer Rusland en China. De commissie zal daarom de komende tijd de vergaderingen boycotten die Hongarije als EU-voorzitter in Boedapest organiseert.

4 uur geleden