Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oostenrijk grijpt in na uitbraak Zuid-Afrikaanse variant in Tirol

Oostenrijk grijpt in na uitbraak Zuid-Afrikaanse variant in Tirol

WENEN (ANP/DPA) - Een uitbraak van de Zuid-Afrikaanse coronavariant in Tirol zorgt in Oostenrijk voor onrust. De regering heeft een reiswaarschuwing afgegeven voor het onder wintersporters populaire gebied. Vakantiegangers die daar de afgelopen twee weken zijn geweest, krijgen het verzoek zich te laten testen.

De autoriteiten roepen mensen op de deelstaat zoveel mogelijk te mijden. "Al het mogelijke moet worden gedaan om te voorkomen dat deze mutaties zich verder kunnen verspreiden", zei bondskanselier Sebastian Kurz. Ook worden mensen opgeroepen om zich te laten testen voordat ze vanuit Tirol naar andere delen van het land reizen.

Experts zeggen dat in het gebied bijna driehonderd gevallen van de Zuid-Afrikaanse coronavariant zijn vastgesteld. Die mutatie wordt gezien als besmettelijker en is mogelijk ook beter bestand tegen sommige vaccins. Zuid-Afrika maakte zondag bekend dat het voorlopig niet vaccineert met het coronavaccin van AstraZeneca omdat het minder effectief zou zijn tegen de nieuwe variant.

Een prominente viroloog had vorige week voorgesteld Tirol een maand op slot te doen. Dorothee von Laer stelde dat de regionale autoriteiten niet snel genoeg optraden. Ze waarschuwde voor een "tweede Ischgl", een verwijzing naar het skioord waar vorig jaar duizenden toeristen besmet geraakt zouden zijn met het coronavirus.

Meer uit Buitenland

Politico: Trump doelwit strafrechtelijk onderzoek

WASHINGTON (ANP) - Federale aanklagers hebben voormalig president Donald Trump in een brief laten weten dat hij het doelwit is van een strafrechtelijk onderzoek. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite Politico op basis van een bron die op de hoogte is van de zaak.

1 uur geleden
Trump-adviseur Bannon gedagvaard in onderzoek Capitoolbestorming

WASHINGTON (ANP) - Voormalig Trump-adviseur Steve Bannon is gedagvaard in verband met het federale onderzoek naar de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 door aanhangers van voormalig president Donald Trump. Dat meldt NBC News op basis van twee bronnen. De dagvaarding zou eind mei al zijn verstuurd.

1 uur geleden
Trein richting Amsterdam strandt wegens brand in Tiroler tunnel

FRITZENS (ANP) - De Oostenrijkse hulpdiensten hebben woensdagavond vanwege brand 151 treinpassagiers uit een ruim vijftien kilometer lange tunnel in Tirol moeten redden, melden de regionale autoriteiten. Eerder werd gesproken over rond de 370 reizigers, maar de hulpdiensten baseerden dat op het aantal reserveringen. 33 mensen raakten lichtgewond, eerder sprak de politie nog over vijftig slachtoffers. Ze hebben rook ingeademd en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

1 uur geleden
VK houdt eerste wereldwijde top over veiligheid AI

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Het Verenigd Koninkrijk houdt dit najaar een wereldwijde top over de veiligheid van kunstmatige intelligentie (AI). Dat heeft minister-president Rishi Sunak woensdag bekendgemaakt in Washington. Het onderwerp komt ook aan bod tijdens een gesprek dat de Britse premier donderdag heeft met de Amerikaanse president Joe Biden.

1 uur geleden
Milieudienst EPA: 100 miljoen Amerikanen hebben last van rook

WASHINGTON (ANP/AFP) - Door de natuurbranden in Canada komt zoveel rook vrij, dat in een gebied met ruim 100 miljoen mensen een waarschuwing geldt voor slechte lucht. De Amerikaanse milieuautoriteit EPA zegt dat mensen goed op de luchtkwaliteitswaarden moeten letten. Zeker als ze gezondheidsproblemen hebben.

4 uur geleden
Pence zet zich bij start van presidentscampagne af tegen Trump

ANKENY (ANP) - De voormalige Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft zich bij de aftrap van zijn campagne voor de presidentsverkiezingen afgezet tegen Donald Trump. Zijn "voormalige running-mate", zoals Pence Trump noemde, vindt zichzelf belangrijker dan de grondwet, zo zei hij.

6 uur geleden
Rechtbank Italiƫ schrapt coronazaak tegen oud-premier Conte

BRESCIA (ANP/RTR) - Een Italiaanse rechtbank heeft een zaak tegen oud-premier Giuseppe Conte en voormalig gezondheidsminister Roberto Speranza geseponeerd. Ze werden beschuldigd van nalatigheid bij hun aanpak in de beginfase van de coronapandemie in 2020.

6 uur geleden