Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oostenrijk dreigt met vrijheidsbeperkingen voor ongevaccineerden

Oostenrijk dreigt met vrijheidsbeperkingen voor ongevaccineerden

WENEN (ANP/DPA) - De Oostenrijkse regering overweegt specifieke vrijheidsbeperkingen voor ongevaccineerden als de besmettingscijfers en de ziekenhuisbezetting door Covid-19-patiënten verder oplopen.

"We staan aan de vooravond van een pandemie onder mensen die niet tegen het virus beschermd zijn", zei kanselier Alexander Schallenberg vrijdagavond na een crisisberaad van zijn regering.

Hij sloot een lockdown van de Alpenrepubliek uit voor mensen die gevaccineerd zijn tegen Covid-19 of daarvan hersteld zijn. Wel hoopt hij dat het dreigement met maatregelen tegen ongevaccineerden een signaal zal zijn. Er zijn volgens Schallenberg in zijn land nog te veel "twijfelaars en uitstellers". Zij kunnen volgens Oostenrijkse media bij verder oplopende cijfers met mogelijke lockdownmaatregelen te maken krijgen, zoals gedwongen thuisblijven en alleen voor boodschappen of artsenbezoek de deur uit.

Sterke stijging

Circa 62 procent van de bevolking is inmiddels volledig gevaccineerd. Op de intensive care-afdelingen van ziekenhuizen liggen inmiddels 220 Covid-patiënten, een sterke stijging en vergelijkbaar met de situatie van een half jaar geleden. Als dat aantal oploopt tot 600, zullen de vrijheidsbeperkingen voor ongevaccineerden ingaan.

Gezondheidsminister Wolfgang Mueckstein stelt dat Oostenrijk op het ogenblik nog maar in fase 1 van de plannen zit en dat "we ver in de toekomst kijken". Desondanks is de vaccinatiecampagne vrijwel tot stilstand gekomen met nog maar enkele duizenden prikken per dag.

Steekproeven

Eerder deze week maakte de regering bekend dat de meeste werknemers in Oostenrijk met ingang van volgende maand moeten aantonen dat ze zijn gevaccineerd tegen corona, negatief zijn getest of zijn genezen. De gezondheidsautoriteiten gaan steekproeven in bedrijven houden. Werknemers die geen bewijs van hun coronastatus kunnen tonen, riskeren een boete van 500 euro. Werkgevers moeten 3600 euro betalen, zo besloot de regering.

Boetes kunnen worden vermeden door handhaving van de regels door werkgevers en door de mogelijkheid thuis te werken voor wie weigert zijn toestand aan te tonen. Er gelden uitzonderingen voor werknemers die niet geregeld in contact komen met andere mensen, zoals vrachtwagenchauffeurs.

5 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Jo met de banjo 1 maand geleden
Tien maanden na de massale experimentele COVID-19 vaccinatiecampagne, waarbij honderden miljoenen mensen wereldwijd zijn geïnjecteerd met wat veel andersdenkende artsen en wetenschappers een “biowapen” noemen, worden de patronen gruwelijk duidelijk voor iedereen die niet gebiologeerd is door de 24/7 propaganda die uit de door Big Pharma toegeëigende mainstream media komt, schrijft Brian Shilhavy. Het aantal sterfgevallen door alle oorzaken neemt wereldwijd toe, en alarmerend in de jongere leeftijdsgroepen tussen 20 en 50 jaar. De meerderheid van de mensen die sterven en de ziekenhuizen vullen zijn volledig gevaccineerd, en de “gezondheidsautoriteiten” geven zelf toe dat degenen die gevaccineerd zijn nog steeds het “virus” kunnen oplopen of verspreiden en dat de “effectiviteit” van de injecties zeer snel afneemt omdat ze de natuurlijke immuniteit vernietigen, waardoor eindeloze herhalingsinjecties nodig zijn. Zal deze waanzin ooit ophouden? We hebben nu te maken met een zeer zeker wereldwijd tekort aan arbeidskrachten, met catastrofale economische gevolgen. Hier zijn verschillende verslagen die dit alles documenteren aan de hand van gegevens die door de regering zijn verstrekt, en die aantonen hoe de door de farmaceutische industrie gecontroleerde media geen betrouwbare bron van informatie zijn over COVID-19 “vaccins”.
Jo met de banjo 1 maand geleden
De gevaccineerden schijnen steeds vaker op de intensive care te belanden, heel erg maar het is wel een feit dat zij zich zo aan de angst hebben overgeven en de prik hebben genomen. Helaas tevergeefs .
J. Davidse. 1 maand geleden
@Louis53 en SW12345: Wat zijn jullie een stel domme varkens. Er zijn mensen met bewezen ernstige reacties op vaccins, zwangeren en borstvoedinggevende dames die niet of nog niet gevaccineerd kunnen worden. Als stomme honden als jullie er zo over denken in plaats van zelf je verantwoordelijkheid te nemen en anderen te accepteren zoals ze zijn of zoals hun gezondheid is. Nazi-tijden herleven met hersenloze domkoppen zoals jullie.
Louis53 1 maand geleden
En dat moeten ze morgen al invoeren in Nederland maar ja met een halfbakken kabinet dat al in de broek schijt als ze eraan denken zal dat niet gebeuren. Het is hun PLICHT om te zorgen voor gezondheidszorg en niet te laten gebeuren dat besmettingen vrolijk blijven tieren
SW12345 1 maand geleden
dat moeten ze ook hier gaan invoeren. Niet gevaccineerde in de kerk opnemen en niet in de ziekenhuis op mijn kosten.

Meer uit Buitenland

Corona kost toerismesector in 2021 wereldwijd 2 biljoen dollar

MADRID (ANP) - De coronapandemie gaat de toerismesector wereldwijd in 2021 opnieuw 2 biljoen dollar (1,77 biljoen euro) kosten. Dat bedrag aan gederfde inkomsten is vergelijkbaar met het verlies in het jaar ervoor, zegt de toerismeorganisatie van de Verenigde Naties UNWTO maandag.

45 minuten geleden
Overleg Calais: EU-landen gaan nauwer samenwerken in Kanaal

CALAIS (ANP/AFP/DPA) - De EU-landen die zondag in de Franse havenstad Calais bijeen waren om ongewenste immigratie tussen het Europese vasteland en het VK te bespreken, hebben afgesproken hun samenwerking op te voeren. Tevens zal de Europese grensbewakingsdienst Frontex al vanaf woensdag haar aanwezigheid in het Kanaal en de Noordzee vergroten, onder meer via de inzet van luchtbewaking. Ook Europol gaat de lidstaten ondersteunen.

6 uur geleden
Marokko weert internationale vluchten vanwege Omikron-variant

RABAT (ANP) - Marokko laat met ingang van maandag op zijn luchthavens geen vluchten uit het buitenland meer toe. De maatregel is genomen uit angst voor verspreiding van de Omikron-variant van het coronavirus. De maatregel geldt voor twee weken.

9 uur geleden
Ook twee besmettingen met Omicron-variant in Denemarken

KOPENHAGEN (ANP/DPA) - Ook in Denemarken zijn twee coronabesmettingen vastgesteld met de Omicron-variant. Het gezondheidsinstituut SSI heeft dat zondag bevestigd, nadat een dag eerder al bekend werd twee verdachte gevallen nader werden bekeken. De desbetreffende passagiers waren met het vliegtuig vanuit Zuid-Afrika naar Denemarken gereisd en zitten in quarantaine.

11 uur geleden
Zwitsers steunen wet coronapas in referendum

BERN (ANP/AFP/RTR) - De Zwitsers staan in grote meerderheid achter de wet die het gebruik van de coronapas mogelijk maakt. Tegenstanders hadden een referendum afgedwongen, maar uiteindelijk bepaalde 62 procent van de kiezers dat de pas voor toegang tot onder meer restaurants en evenementen in stand kan blijven. Dat was een groter percentage dan verwacht.

13 uur geleden
Tsjechische president benoemt Petr Fiala tot premier

PRAAG (ANP/AFP/RTR) - De centrumrechtse oppositieleider Petr Fiala wordt de nieuwe premier van Tsjechië na de verkiezingen van vorige maand. President Milos Zeman verrichte de ceremonie vanwege zijn broze gezondheid in een rolstoel, terwijl de twee politici waren gescheiden door plexiglas.

14 uur geleden
President Steinmeier roept Duitsers op contacten te beperken

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsers moeten hun contacten beperken om de vierde coronagolf niet verder te laten escaleren. President Frank-Walter Steinmeier doet die oproep zondag in Bild, de grootste krant van Duitsland. Zaterdag werden bij de oosterburen de eerste Omicron-besmettingen vastgesteld.

15 uur geleden